Mit tegyek? Életem függ rajta.
Te kire bíznád a gyereked az edzésen?
Egy gyorstalpalós edzőre, vagy egy diplomás tanárra? Érted...
Tanári diplomával is vállalhatsz edzői állást..
Meg még több mást is, mert jobban kinyílnak a kapuk! Ezt kéne megérteni!
Okj-val csak azt csinálhatod amire szól (vállalkozóként), meg állásba is max arra vesznek fel ami bele van írva (adókedvezmény miatt).
Szia!
Szerintem válts szakot! Keress valami szakot az egyetemen ami tetszik, majd kérdezd meg a TO-n, hogy hogyan lehet átjelentkezni! Esetleg ülj be egy-két órájukra (tudom jó vicc tanárin ahol a két szak plusz ped tárgyak mellett lélegezni nincs időd) illetve kérdezd meg mi az amit csinálnak.
Sok esetben ez újrafelvételit jelent, amitől nem kell megijedned. Egy jó lehetőség (ha újrafelvételizned kell), hogy esetleg passzivátatod a következő félévet és jelentkezel a felvin a másik szakra, így lesz egy féléved szabadon (amikor dolgozhatsz vagy esetleg javíthatsz az érettségiden), és ha elbukod a másik szakot, akkor automatikusan tudod folytatni a mostanit.
Ez egy komprumiszumus lehetőség, mert egyetemista maradsz (anyukádnak rendben lesz) és te sem őrülsz bele a dologba.
De lehet, hogy félév vagy egy év után átvesznek mindenféle probléma nélkül. Kérdezz utána a TO-n.
Ezzel lesz egy diplomád, ami ha másra nem jó lesz majd megmutogatni az unokáknak ;) , valai oylan szakon amibe nem bolondulsz bele és anyukád is boldog lesz. Illetve nem kell lehtetlen kilátástalan helyzetekbe vetned magad.
Az is járható út, hogy meggyőzöd anyukádat, hogy te OKJ-zni akarsz és azzal hihtetlen jó fizetések vannak csak 2 év és azonnal munkába állhatsz (és fel is vesznek), még a tanárin 5év. Ezt viszont gyorsan kell megtenned, ugyanis, ha csak egy aktív féléved volt, akkor nem kell fizetned semmit. (ugyan ez igaz, ha mondjuk elmész passzívra következő félévben aztán jövő szeptemberben, nem megkezded a tanévet hanem kiiratkozol).
Ha gondolod írj privátba, jó pár szakot bejártam már.
Nekem élelmiszeripari gyártás technikusim van húsipari vonalon (ma már nem létezik ez máshogy hívják meg szét is lett tagolva)
Ez azt jelenti, hogy felvesznek hentesnek vele, de elmehetek szakács mellé is konyhára, és lehet belőlem a későbbiekben szakács, de séf nem (az már egy másik okj), illetve elmehetek kolbászt, felvágottat gyártó üzembe dolgozni. Ez a "technikusi" kicsivel az okj felett volt akkoriban és több munkakör betölthető volt vele, ma már két éves modulrendszerű felsőfokú szakképzés van ez helyett, és az egyenértékű ezzel.
Jajj, a szegény hányattatott sorsú gyermek, akinek fizetik az egyetemi oktatását és azt akarják, hogy legyen normális karrierje, ne egy fos OKJ hulladék... Micsoda sors!
Brühühühü...
27,
Szomorúan látom, hogy jól lezuhant a színvonal... Hallottad te is? Bumm! Na most ért földet kb... pff!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!