Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez az életem. Hogyan legyek...

Ez az életem. Hogyan legyek boldog? Hogyan legyen tartalmas életem?

Figyelt kérdés
Sziasztok ! Gyakran megfordult a fejemben,hogy le kellene írnom ezt az egészet,és tanácsot kérnem.Most jött el ez az idő.24éves koromig nagyjából rendben volt az életem Szakácsként dolgoztam.Volt hol aludnom,volt munkám,jól kerestem.Utánna itthon maradtam hogy anyu,és apu élete rendben legyen mivel mindketten súlyos mozgássérültek voltak.Ez idő alatt alkalmi munkákból volt jövedelmem.2014 november 22.én édesanyám itthon elhunyt.Sajnos szenvedett,és haldoklott.Előtte már 4,5 évig anyuval voltam itthon ápolási díjon.Anyu halála után 3 hónapig kaptam még az ápolásidíjat,és utánna semmit sem sehonnan sem ! Mondtam apunak hogy költözzünk el itthonról.Ebben a faluban sok olyan ember él aki volt börtönben meg rá törtek az idősekre,kirabolták őket,sőt a mi utcánkban is történt ilyen eset.Nem akartam apámat itthagyni.Van egy nővérem,de neki mindegy hogy mi van velünk ! Amíg anyu élt akkor kéthetente eljöttek 2óra hosszára és ennyi.Most anyu halála után se telefon semmi.Ha apám nem hívja őket ők nem hívják.Egyedül maradtam apámmal és azzal hogy ha elmegyek innen akkor rátörhetnek kirabolhatják.De ő azt mondja hogy miatta ne maradjak ! Nehéz helyzet ez számomra mert se barátnőm semmim . Az meg hogy itthon voltam anyuval ápolásidíjon azt senki sem értékeli.Simán dolgozhattam volna a szakács szakmámban,de mivel anyu bármikor eleshetett,és apám meg hol bevolt rúgva hol meg józan volt,így itthon maradtram és ha anyu elesett akkor felhívott,vagy kiáltott,és felsegítettem.Most vagyyok 38éves és apámnak meg anyámnak ilyen idős korában már régen megvolt a nővérem és én...Nekem meg se gyerekem,sem feleségem.Kimaradt az életemből a barátnő...Összesen két bartátnőm volt...Kimaradt az életemből a házasság,minden ! Az unokatestvéremnek 16éves lánya van...Fáj ez az egész ! Hogyan legyek boldog ? Hogyan legyen normális életem ? Ha apám meghalna egyedül maradnék és a nővéremékhez lennék kénytelen költözni.Belül bánt az is hogy ebből az egészből mindent én csinálok most is,és a nővérem meg nem veszi ki a részét...Ma is a téli tüzelő favágását csináltam.Gyakorlatilag reggeltől estig apámról szól az életem.

2016. nov. 2. 18:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Én hasonló helyzetben vagyok csak fiatalabb nálad és nő(25 éves). Erre nincs megoldás csak az hogy ha mindent ott hagysz és elmész új életet kezdeni.. sajnos az eddigi éveid senki nem adja vissza ( engem is ez emészt) de talán ennél jobb várhat rád később. Lelkileg felemészt ez a helyzet, én már a depresszió szélén vagyok, elfogyott az erőm tovább küzdeni és már el sem hiszem hogy valami jó is történhet az életembe..
2016. nov. 2. 21:24
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, az nem visz előbbre, ha másokat hibáztatsz. Gondold át az életedet, merj a saját érdekeidre is gondolni, és tégy lépéseket a saját sorsod irányításáért. Nézz előre, ne vissza. Ha neked jobb lesz (munka és párkapcsolat terén), édesapádnak is tudsz segíteni. Mi lesz veled, ha ő már nem lesz 10, 20 vagy akárhány év múlva? Akkor kezdesz majd el élni?
2016. nov. 2. 22:09
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, azt írod, nem adod apád otthonba.

Márpedig ha nem gondoskodsz az ápolásáról, akkor neked lőttek. 38 vagy, még pont időben vagy, hogy elkezdd az önálló életed. magánéletileg sincs minden veszve, és ha most elhelyezkedsz egy jó állásba, akkor nyugdíjad is lesz. Hiba volt eddig feketézni, ugyanakkor el bírom képzelni, hogy limitáltak voltak a lehetőségeid, tehát ebbe nem akarok beleszólni, megváltoztatni visszamenőleg úgysem fogod.

A posztod arról árulkodik, hogy keserű vagy. Mielőtt teljesen elönt a keserűség, és belesüppednél, lépj. Nem teszel édesapáddal rosszat, ha pl ápolót fogadsz mellé. Eljárhatsz rendes munkába, talán jobb pénzt vihetsz haza, a magad jövőjén túl az övét is biztosíthatod, és nem lesz egyedül sem.

Ha az ápoló levesz némi terhet a válladról, az nem bűn, és ez lehet az egyetlen esélyed, hogy ismerkedhess és a saját életed is élhesd végre.

A családod nem választhatod meg, a nővéred miatt ezért kár panaszkodnod. Nem fair, amit tesz, fájdalmas ezt látnod, megértem, de ne rá koncentrálj. segítséget máshol is találhatsz. nagyon fontos, hogy ne félj segítséget KÉRNI. Van esetleg más rokon, vagy szomszéd, akit bevonhatnál abba, hogy néha társaságot biztosítson apukádnak? (bár ezeket a lehetőségeket biztosan végigpörgetted már).

Nem kell és nem szabad egyedül maradnod ebben a harcban. Tiszteletre méltó, hogy mennyire küzdesz érte, de itt az idő magadért is küzdeni. Se a családalapítást, se a jó munkát nem kell még temetned, csak lásd be, hogy egyedül nem megy tovább ez a harc.

2016. nov. 2. 22:28
 14/23 A kérdező kommentje:
Vannak a faluban szociális gondozók akik reggel 8körül bicajal lejönnek házakhoz,hogy miben kellene segíteni...Igen gondoltam arra hogy hogyan lehetne engem helyettesíteni.Egy egyedülálló 55éves férfi párszor elkísérte aput a kórházba és bevásárolni.A helyi szociális gondozók pletykásak,és anyu és apu sem bízott,és nem bízik bennük... Anyumnak vizelettartási gondjai voltak,és néha széklettartási gondja is,és ezt úgymond előttem nem szégyelték úgy mint idegen előtt.Apámnal számtalanszor beszéltem erről hogy mit hogyan csinálna ha én nem laknék itt...A nővérem egyébként 8kilóméterre lakik és van autója is.Ő az anyu halálát sem úgy élte meg mint én...Ő 18évesen férhez ment és kéthetente át jöttek...Számára anyu egy idős néni volt...Amikor anyut újra próbálták éleszteni a mentősök a tesóm azt kérdezte "Megállt a szíve ?" Apu azt mondta Igen.Ekkor kiment a nővbérem sírt egy kicsit,és odament a szomszéd nénihez,és elmondta ezt az meg részvétet kívánt.Közben a mentősök a házban az anyu életben maradásáért küzdöttek.ÉRTITEK ?! ÉS ha vissza tudták volna hozni ? Akkor mit csinál a részvétemmel ?! A tesóm sosem vállalt semmi felelősséget mindig a könnyebb utat kereste.
2016. nov. 3. 05:37
 15/23 A kérdező kommentje:
Anyu még életében megmondta,hogy rád számíthatunk fiam,és itt minden a tied lesz ! Azé lesz itt minden aki a gondunkat viseli.Tudta,és mondta is hogy a nővéremre nem számíthatnak.Tegnap este miután kiléptem gondolkoztam...Elég sokat...Apuval is beszélgettem újra...Jelenleg azt szeretné,hogy még tavaszig maradjak a fenekemen és utána azt mondja oda mehetek ahová akarok ő nem áll az utamba.De én gondolkozom egy 50km-re levő sertés telepen hogy oda kellene mennem dolgozni,mivel Hajdúszoboszlón most nincsen szakács szezon.(Régebben dolgoztam ott.)A ti válaszaitok alapján az lenne a jó döntés ha a helyi szociális gondozók segítsége lenne kérve akár most akár később...Csak mint írtam apu tart attól,hogy amit nálunk látna a szociális gondozó azt elmondaná,és apu szégyelené ezeket,hogy csak egy példát mondjak annyira fáj apunak a lába este,hogy nem bír kimenni a wc-re és egy "kacsába" pisil.Ő pl szégyeli ezt,hogy megtudják a faluban.
2016. nov. 3. 06:01
 16/23 A kérdező kommentje:
Apám annak idelyén olyan munkát végzett,hogy nagyon sokan ismerik,és ismerték,és az a gondja,hogy ha megtudják hogy este kacsába tud pisilni akkor oda a régi tekintélye. :-( Én így érzem !
2016. nov. 3. 06:06
 17/23 anonim ***** válasza:
80%

Ez sajnos az elettel eggyut jar. Megoregszunk, nincs ebben semmi szegyellnivalo. Edesanyam idosgondozo, o szivesen jar dolgozni. Nagyon nagy lelki erot tud adni egy jo kis beszelgetes idosekkel, a kacsa az meg tenyleg mellekes. Ez termeszetes, megertem, hogy kinos, plane egy tekintelyes embernek, de egyszer mindnyajan megoregszunk.

Ne haragudj, ez szemelyes lesz, de ilyen kiraly vegzettseggel nehogymar csak sertestelepen tudj elhelyezkedni! Ennyi lelkiismeretes ev utan jobbat erdemelsz, nem gondolod? Ne csak interneten keress munkat, hanem szemelyesen is menj be egy-egy hotelbe, etterembe stb.

2016. nov. 3. 07:07
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Jól értem, hogy egy ember életének azért kell tönkremennie, és a lelkének depresszióba süllyednie, mert az apja szégyelli azt, hogy kacsába vizel???

Jézusmária!

Mondjátok, hogy megbuggyantam és nem jól értem...

2016. nov. 3. 14:28
 19/23 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.

ne haragudj, kérdező, de egyszer kórházba kerültem és kb minden nővér látott engem meztelenül, mert nem tudtam egyedül fürdeni 2 hétig és sokszor nekem is kellett az ágytál, mert az infúzióra és a géprekre voltam kötve és magasról tettem rá, hogy mások kinevetnek, mert ágytálba pisilek. (az osztálytársaim is bejöttek), nekem az volt a fontos, hogy életben maradjak és ne vágják le a kezem.

de persze, az a legfontosabb, hogy édesapád hírneve ne romoljon meg? mintha mindenki arra lenne kíváncsi, hogy apukád kacsával pisil...az egyáltalán nem fontos, hogy nem élsz, csak létezel. az az embernek a saját szegénységi bizonyítványa, ha egy kiszolgáltatott társán gúnyolódik és akinek ép esze van, az tesz rá magasról.

a másik meg az, hogy van interneted, építs kapcsolatokat, tényleg jó a végzettséged, ne cseszd már el az életed.

hogyan legyél boldog? hogyan legyen tartalmas életed?

1. NE érdekeljen, hogy a másik mit mond (én is falusi vagyok)

2. tisztellek a családcentrikus perspektívád miatt, de egyben sajnállak is, mert EMIATT nem tudsz új életet kezdeni

3. én is nagyon szerettem apukámat, tudom, milyen az az apai szeretet, de vagy belerokkansz, vagy kezdesz egy új életet.

2016. nov. 3. 20:19
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Szeged mellett a Postakocsi csárdában egyetlen szakács van, nem győzik kiszolgálni az embereket jó időben!

Felétek nincsenek hasonló csárdák, éttermek?

2016. nov. 3. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!