Utálom az életem! Nem látom reményét az életnek, mit tegyek?
Besokkaltam de nagyon! Az életem utálom! Öngyilkosságon gondolkozok, de nem meghalni akarok, hanem boldog lenni! Az anyám alkalmi alkoholista, rájön a dili és iszik mint a kefekötő... Ma kaptam egy 1-est... Erre nem elkezdett inni?! Ez ekkora halalos bűn? Év eleje van! Ráadásul állandóan sajnáltatja magát, a régi munkahelyét utálta mert sok volt a fizikai munka illetve 3 műszakos volt. Most alig pár órát dolgozik, semmit nem kell csinálnia, csak van... Erre utálja azt is.... Undoritó amit művel, utálok vele lakni, nem enged sehova, a barátaimmal se még délután se.. Állandóan hazudnom kell, hogy életem lehessen. Barátom legyen... Na az szóba se jöhet, bezzeg mikor ő hozta a pasikat.. Szóval kisbabának tart közbe ő tesz tönkre. Van barátom, de ő vele meg szakítottunk, pedig másfél éve együtt vagyunk... Kivagyok totál, a suli se megy pedig én tanulok, de ha már 1est kapok itthon kell balhézni napokig. Ez nem élet.
Mit tegyek?:(
"Ma kaptam egy 1-est... [...] Ez ekkora halalos bűn?"
Igazából nem azzal van a gond, hogy halálos bűn-e vagy sem. Nyilván te is emberből vagy, hibázhatsz. Előfordul, hogy nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy akarod. De abból, hogy azt írtad, hogy "Év eleje van!", azt látom, hogy lesz_rod az iskolát és nem adsz bele minden tőled telhetőt. És ez baj. Nehezebb kijavítani, többet szívsz vele, mintha legalább egy hármasra összehoztad volna. Bizonyára középiskolás vagy, előtted van még egy főiskola vagy egyetem, és lehet, jó lenne, ha bekerülnél álmaid szakjára.
Igyekezz azon, hogy ne vedd magadra anyád dolgait, amennyire csak tudod. Pl. ez is, hogy te egyest kaptál, ő meg iszik, ne hergeld be ezen magad, mert még rosszabb kedved lesz. (Felveszed a problémáját: "Kaptam egy egyest, erre nem elkezdett inni?" Behergelés: "Ez ekkora halálos bűn?"). Ja, tudom, hogy nem egyszerű.
Menj el sétálni, szellőztesd ki a fejed. Ne agyalj ezeken. Ha szereted, sportoljál, futni menjél. Anyádnak mondjuk ez rossz hír, hogy te egyest kaptál, és egy indok, hogy ihasson. Ilyen, hogy öngyilkosság, eszedbe se jusson! Próbálj jó dolgokat észrevenni magad körül, azokba kapaszkodni, azokat használni kapaszkodónak. Ezért mondom a sétát is valami nyugis helyen: a friss levegő, meg a nyugis hely is tud csodákat tenni. Keress otthon is olyan dolgokat, amik ki tudnak kapcsolni kicsit, amire tudsz egy kis időt szakítani, és feltölt. Pl. hallgatsz valami olyan zenét, akár fülhallgatóval, ami feltölt. Kicsit áztatod magad a kádban, zuhany alatt (ezért lehet, hogy anyád szólna, nem tudom). Olvasol egy kedvenc könyvet, amibe belemerülsz, észre sem veszed, hogy eltelt fél óra. Ilyesmi, nyilván olyan példákat írok, ami engem érdekel, szóval azt te tudod, hogy neked mik ezek a dolgok.
Szia!
Semmiképpen sem érdemes eldobni az életed. Azzal nem tudsz mit kezdeni, ha anyud iszik, de a tanulás rajtad múlik. Ha nagyon rossz a helyzet, akkor próbálj külső személyt bevonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!