Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az életem most fog megváltozni...

Az életem most fog megváltozni. Jól döntöttem?

Figyelt kérdés

Ahhoz, hogy mindenki értse ezt az egészet, el kell mesélnem a történetem. Anyukámék 2 éves koromban váltak el, mert anyu nem bírta apukám mellett. Mikor 6 éves voltam, anyu összeismerkedett egy emberrel, jelöljük őt most M-mel. Nagyon szeretett engem, a kislányaként kezelt, vett nekem ajándékokat. Amikor megszületett az első féltestvérem ott kezdődtek a gondok. Onnantól kezdve egyre jobban romlott a kapcsolatunk, mert én kezdtem felnőni. Én közben apukámmal tartottam a kapcsolatot, minden iskolaszünetben megyek hozzá. Szeret engem, megváltozott és próbál jó apa lenni. M nagyon csúnya dolgokat vágott a fejemhez, anya pedig ment utána. Nemrég barátom lett, akivel immár lassan 1 éve vagyunk együtt. Őt sem engedte ide M, olyanokat mondott hogy leveri, csak azért mert az én barátom. Aztán anyu elküldte, mert a családnak is nagyon nagy anyagi gondot okozott. Eltelt azóta 2 hónap, és most úgy látszik anya vissza akarja engedni. A barátomnak azt mondta el kell innen mennie (mert közben ő itt volt velünk, anyu hivatalosan is megengedte hogy itt lakjon), mert M jön. Én pedig azt mondtam, hogy nem tudok egy házban lakni egy olyan emberrel, aki tönkretett engem, a családomat, az életemet. És ezért anya magára haragszik hogy így nevelt engem meg ő mennyit harcolt értem mikor kicsi voltam és ennyit ért.

Szerintem jogos döntés, és nem kötelességem egy olyan emberhez toleránsnak lenni, aki mocskos szemétláda. Ja és anyu még azt is mondta, hogy M-et ilyennek kell elfogadni. Akkor engem is fogadjon el így

16/L

2016. jún. 29. 10:25
1 2 3
 1/29 Költőnő? ***** válasza:
100%
Mi a döntés?
2016. jún. 29. 10:32
 2/29 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van ez elég borzasztó helyzet, muszáj lenne anyuddal valami megállapodásra jutni.

Önálló nyilván nem lehetsz még legalább 2 évig..

Nem lehet sehogy megoldani hárman ezt?

Leülni és kompromisszumra jutni? Barátoddal mi a baja M-nek?

2016. jún. 29. 10:33
 3/29 anonim ***** válasza:
És?
2016. jún. 29. 10:39
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól értem elköltözöl apukádhoz?
2016. jún. 29. 10:40
 5/29 A kérdező kommentje:

Az a döntés, hogy apukámhoz megyek. De ez nálunk nem kis döntés mert apu meg anyu nincsenek jó viszonyban és 300 km-re laknak egymástól..

Nem tudunk beszélni és őszintén én már nem is akarok. Én nem tudom elfelejteni, mikor bántott. Lek.rvázott, pedig nem dicsekvésből, de vannak nálam sokkal roszabb tinédzserek. Annyi volt a hibám hogy lett véleményem és nem hagytam magam. De azelőtt mindig.

2016. jún. 29. 10:42
 6/29 anonim ***** válasza:
81%
Nem szimpatikus anyukád hozzáállása, hogy még csak tárgyalni sem hajlandó, mert az aktuális fütyi fontosabb. Ha jó viszonyban vagy apukáddal, szerintem ez volt a megfelelő döntés - nehéz időszak jön, oda kell figyelned a jegyeidre az utolsó két évben, most nem hiányzik a cirkusz otthon. Viszont ha ilyen messze költözöl, mi lesz a barátoddal?
2016. jún. 29. 10:46
 7/29 anonim ***** válasza:
52%

Próbáld normalizálni anyuddal a dolgokat mielőtt elmész...

Meg fogja ezt anyud bánni ne váljatok el rosszban

Nincs egy közeli rokon, barát a családban aki tudna rá hatni? Nagynéni, keresztapa stb-.

2016. jún. 29. 10:47
 8/29 anonim ***** válasza:
86%
Apukád is akarja, hogy odaköltözz?
2016. jún. 29. 10:48
 9/29 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem teljesen normális és érthető egy apától vagy nevelőapától, ha nem akarja, hogy beköltözzön a háztartásába a 16 éves lányának/nevelt lányának a pasija...
2016. jún. 29. 10:52
 10/29 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem a fejedben is rendet kellene tenni: az, hogy 16 évesen hozzátok költözik a fiúd merően abnormális - és az is, ha egyáltalán nem találkozhatsz vele.

Ne azt vedd normának, hogy nálatok élhet a barátod, mert ez abszolút nem normális dolog.

2016. jún. 29. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!