Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám elfogadni hogy...

Hogyan tudnám elfogadni hogy az édesapám már sosem fog megváltozni?

Figyelt kérdés

Apukám 60 éves.Mindig is pesszimista ember volt.Azt sosem mondaná rá,hogy rossz embert mert nem az.Nem volt jó gyerekkora,a papa sokat ivott,verte a mamát,nem igazán foglalkoztak apukámmal,a nővére pedig szellemi fogyatékos.Gondolom hogy emiatt is lett olyan ember amilyen,mert a gyerekkor nagyon meghatározó az ember életében.

Ami engem zavar benne,hogy kevés dolognak tud örülni,elég pesszimista,sokszor mindenbe bele köt,és morgós.Ezt elég nehéz tolerálni,Anyukámat is nagyon zavarja.Szólni nem lehet neki mert megsértődik.Hozzá kell tenni,hogy fizikai munkás,nagyon sokat dolgozik és már az egészsége sem a régi.De mi mindenben támogatjuk,amikor haza ér mindig "ki van szolgálva",megterítünk neki,hétköznap már semmi dolga sincs csak pihenni.Sokszor haza hozza a munkahelyi stresszt is,amit rajtunk ver le.

Tudom,hogy ő már nem fog megváltozni,nem lesz optimista,derűs,humoros ember,hanem ilyen morgós marad.Csak nehéz ezt elfogadni.Emiatt sokszor nekem sincs kedvem itthon lenni,persze ez is baj szokott lenni hogy miért nem vagyok itthon :) (megjegyzem már elmúltam 20 pár évvel) de még itthon élek,dolgozom,tanulok,besegítek itthon.Lassan szeretnék költözni is,nem is tudom ezt hogyan fogja majd feldolgozni.

Van akinek hasonló az Édesapja?Hogyan lehet ezt elfogadni?És elengedni a fülem mellett a morgások,veszekedéseket?Engem nagyon megvisel a mai napig. :(

2015. dec. 23. 10:04
 1/3 anonim ***** válasza:

Pesszimista vagy depresszios? A semminek se tud orulni, mindenben csak a rosszat latja, inkabb utobbi.

Nekunk is ez volt. Turtunk szenvedtunk evekig, aztan egyszercsak egy pszichiater felirt neki egy depresszio elleni gyogyszert (Effexor) es mintha kicsereltek volna. 65 eves, es ujra nekiallt estenkent olvasni, mosolyog, jatszik az unokaival, nem az a magabafordulo ember mint regebben.

Egy probat meger.

2015. dec. 23. 10:42
 2/3 anonim ***** válasza:

Nálam egy idő után elfogyott a türelem és hát mondtam neki egy két dolgot amivel megbántottam. De még ha jogos is volt most már tudom nem szabadott volna. Nehéz lenne szavakba foglalni... egyszerűen ez van és kész, ilyen.

Hát igen majd elköltözöl és a kötelező viziteket kibírod.

12 éve nem élek vele, a mai napig megvisel a dolog.

Mikor találkozunk vagy fel kell hívni akkor a legrosszabb.

2015. dec. 24. 12:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Effexort mióta szedi?

Nem írnak róla jókat.

2015. dec. 24. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!