Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Besokkaltam, jól döntöttem?

Besokkaltam, jól döntöttem?

Figyelt kérdés
Amióta tudom az eszem az apám, tesóm bántott. Apám gyerekkoromban bántott is. Egy ideje már nem állok szóba velük, nem is találkoztam. Nem is akarok többé! Megmérgezték az életem, nem tudtak szépen beszèlni, szépen bánni velem. Megkértem őket múlt héten hagyjanak békén. Hétfőn apàm felhívott, csúnyán beszélt velem. Megmondtam neki így nem beszélhet velem többet. Kinyomtam rá a telefont. Most meg a barátnője hívott. Nem vettem fel. Nem érdekelnek. Miért kell erőltetni?
2016. jún. 8. 14:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Jól tetted, egyáltalán nem kötelező velük tartanod a kapcsolatot, csak azért, mert rokonok. A családját nem tudja megválogatni az ember, ez - sok esetben sajnos - tény, de felnőttként te is el tudod dönteni, ez a kapcsolat egészséges családi viszony-e, vagy egy toxikus, lehúzó borzalom. Aki ezért megszól, vagy lenéz, az menjen csak, töltse velük az idejét maga, a saját idegrendszerét és lelki békéjét tegye kockára, ha ennyire okos.

Tegyél rájuk magasra és éld az életed boldogan, nélkülük.

2016. jún. 8. 14:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Te tudod, te érzed. Nyilván felnőtt vagy: ha ezt tartod helyesnek, akkor csináld így.
2016. jún. 8. 14:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Te döntesz, szóval a döntéseid súlyát neked kell ismerned...

Ha ettől boldogabb vagy, akkor tégy így :)

2016. jún. 8. 15:19
 4/7 anonim ***** válasza:
nem te vagy, aki egy helyen dolgozott, és a fizetését várja? ha nem bocsi, de ha igen, akkor mi lett azzal az üggyel?
2016. jún. 8. 15:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Jól tetted. Ha tudsz, cserélj telefonszámot.
2016. jún. 8. 17:19
 6/7 anonim ***** válasza:

Jól döntöttél. :)

A fentiek alapján semmi okod nincs a kapcsolat fenntartására, és sok esélyt sem látok a javulásra.

Ha telefonon sokat zaklatnak, akkor tudok segíteni, hogyan kell letiltani bizonyos számokat :)

Vannak rá appok, némelyik telefon gyárilag is tudja.

2016. jún. 9. 02:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Jól teszed, hogy nem hagyod magad érzelmileg terrorizálni.
2016. jún. 11. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!