Az normális, ha egy apuka nem adja oda a gyerekének a kocsit?
Indokold meg, miért kéne megkapod a kocsit!
Szerintem amúgy jogos, ha nem adják oda, senki és semmi nem kötelezi apádat rá.
Ha nem egy nagyon felelőtlen ember vagy, akiből ki lehet nézni, hogy összetöri/részegen vezet/megszegi a közlekedési szabályokat, akkor nem értem, hogy egy apa, aki szereti a fiát, miért nem adja néha oda az autót. Én egy barátomnak is kölcsönadnám néha, ha szüksége lenne rá, nemhogy a saját fiamnak.
Nem az a kérdés, hogy köteles-e odaadni, mert természetesen nem, de ha csak nincs valami különös oka rá, akkor én tényleg nem értem, hogy miért nem használhatod.
nos, ha már jogsid van, kell a rutin, amit érdemes először családdal megszerezni, nem rögtön egy használt járgánnyal csapatni egyedül vagy haverokkal.
Ellenben, ha apád nem akarja odaadni, akkor nem adja, teljesen normális, ha félti a kocsit/téged.
Ha odaadná a kocsit, akkor nagyobb vezetési rutint szereznél, ami később nagyon jól jönne.
Ha odaadná a kocsit, azzal tehetnél egy lépést az önállósodás felé vezető úton.
Márpedig neki, mint szülőnek, az lenne az egyik legfontosabb dolga, hogy ebben segítsen téged.
Szóval odaadhatná hétköznapi használatra, szombat este inni menni nyilván nem, de itt nem erről volt szó.
Szerintem nem normális, hogy nem adja oda.
És még valami: nekem sose adta oda a kocsit. Mai napig nem tudom, a kocsit féltette-e jobban, vagy engem.
Ha a kocsit, akkor köszke, hogy nem érek három (vagy több, kinek milyen van) millát. :D
Ha engem, azt meg benézte, mert azóta vezetek, és most biza jól jönne az a 10 év, amit vezethettem volna korábban, gyakorlat terén, szóval aggódhat ugyanúgy, vagy még jobban is. ;)
Szóval énelőttem semmilyen érvelés nem állja meg a helyét, ami nem azt mondja, hogy a gyerek néha ne kapja meg a kocsit... Először kisebb távokra, aztán fokozatossággal, de határozottan a minél nagyobb önállóságra törekedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!