Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális, ha egy apuka nem...

Az normális, ha egy apuka nem adja oda a gyerekének a kocsit?

Figyelt kérdés
Az most egy másik téma hogy ki se fizeti neki a jogsit, sok ilyet hallottam már, hogy a gyerek nyári munkából fizeti magának, de az, hogy nem használhatja a kocsit, én nem tartom normálisnak... Saját kocsit meg nem egyszerű venni egy még mindig a szüleivel élő és nem főállásban dolgozó fiatalnak.
2016. nov. 2. 17:14
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
67%
Nalunk en nem akartam de a szuleim mondtak hogy kelleni fog ugyhogy leraktam. Eleinte veluk vezettem, aztan egyedul csak a kornyeken, neha elkuldtek ide-oda, aztan amikor mar ment a vezetes hozzasegitettek egy autohoz, ami oreg volt, de segitettem rendbehozni es eltartottam, vigyaztam ra. A kovetkezo autom ami jobb volt mar en vettem meg. Engem is feltettek de mondjuk az en szitum mas volt, mert apam 4 evesen rarakott engem egy pici motorra es igy onnantol kezdve ket kereken nottem fel, pont ahogy o is ezert mire 18 lettem mar megszoktam a forgalmat es tisztaban voltam a veszelyekkel, ugyhogy csak az autot kellett megszokni, ami fura mod nehezebben ment, nem ereztem annyira, lehet azert is feltettek jobban. Nalunk nem volt ez gond, de ha mondjuk 18 evesen ultem volna eloszor jarmube, akkor tuti hogy sokaig nem adtak volna oda a kocsit, mert a fiatalok nagyon meggondolatlanok es felelotlenek tudnak lenni. Lehet te is ilyen vagy es ezert nem adjak oda az autot. Kerdd meg oket hogy vezethess te amikor mentek valahova.
2016. nov. 2. 18:17
 22/38 anonim ***** válasza:
84%
Igaza van a 14-es válaszolónak. Ha nem akarta/támogatta/fizette a jogsidat, akkor miből gondoltad, hogy oda fogja neked adni a családi autót?
2016. nov. 2. 18:18
 23/38 anonim ***** válasza:
59%
Sajnos én sem kaptam meg otthon a kocsit. Nálunk az volt apukám indoka, hogy pár évente új autót vett magának és mindig azt mondta nem akarja hogy összetörjem. Viszont használt autót sem vett nekem. Akkor én is így gondoltam ahogy te, lázadoztam, hogy mit van úgy oda stb... Most viszont kb 10 évvel később nekem is több milliós kocsim van, és megértem az ő akkora félelmeit, én sem adnám oda senkinek. viszont akkor vehetett volna nekem pár százezerért egy kis kocsit, később már volt pénzem mert dolgoztam de akkor is mindig lebeszélt, nem támogatta a dolgot. Ez viszont nem volt jogos. Szóval én ebben nőttem fel, hogy nem vezethettem a kocsit így nekem ez a normális.
2016. nov. 2. 18:22
 24/38 anonim ***** válasza:
34%
Mégis mit mond miért nem akarja odaadni neked a kocsit, félt téged vagy a kocsit?Hiszen 21 éves vagy, gondolom nem csináltál elõtte valamilyen õrültséget és azért nem akarja odaadni.
2016. nov. 2. 18:22
 25/38 anonim ***** válasza:
12%
Ez alapvetően pénz kérdése, a gyerek féltése a kocsi odaadáskor csak másodlagos. Ha mégis történik valami baj, akkor az elsődleges kérdés, hogy neked nincs semmi bajod kisfiam ? és az csak másodlagos, hogy mennyi fog kerülni a javíttatás.
2016. nov. 2. 18:28
 26/38 anonim ***** válasza:
74%

Indokold meg, miért kéne megkapod a kocsit!

Szerintem amúgy jogos, ha nem adják oda, senki és semmi nem kötelezi apádat rá.

2016. nov. 2. 18:56
 27/38 anonim ***** válasza:
26%

Ha nem egy nagyon felelőtlen ember vagy, akiből ki lehet nézni, hogy összetöri/részegen vezet/megszegi a közlekedési szabályokat, akkor nem értem, hogy egy apa, aki szereti a fiát, miért nem adja néha oda az autót. Én egy barátomnak is kölcsönadnám néha, ha szüksége lenne rá, nemhogy a saját fiamnak.

Nem az a kérdés, hogy köteles-e odaadni, mert természetesen nem, de ha csak nincs valami különös oka rá, akkor én tényleg nem értem, hogy miért nem használhatod.

2016. nov. 2. 19:36
 28/38 anonim ***** válasza:
63%

nos, ha már jogsid van, kell a rutin, amit érdemes először családdal megszerezni, nem rögtön egy használt járgánnyal csapatni egyedül vagy haverokkal.

Ellenben, ha apád nem akarja odaadni, akkor nem adja, teljesen normális, ha félti a kocsit/téged.

2016. nov. 2. 19:37
 29/38 anonim ***** válasza:
22%

Ha odaadná a kocsit, akkor nagyobb vezetési rutint szereznél, ami később nagyon jól jönne.

Ha odaadná a kocsit, azzal tehetnél egy lépést az önállósodás felé vezető úton.

Márpedig neki, mint szülőnek, az lenne az egyik legfontosabb dolga, hogy ebben segítsen téged.

Szóval odaadhatná hétköznapi használatra, szombat este inni menni nyilván nem, de itt nem erről volt szó.

Szerintem nem normális, hogy nem adja oda.

2016. nov. 2. 20:32
 30/38 anonim ***** válasza:
6%

És még valami: nekem sose adta oda a kocsit. Mai napig nem tudom, a kocsit féltette-e jobban, vagy engem.

Ha a kocsit, akkor köszke, hogy nem érek három (vagy több, kinek milyen van) millát. :D

Ha engem, azt meg benézte, mert azóta vezetek, és most biza jól jönne az a 10 év, amit vezethettem volna korábban, gyakorlat terén, szóval aggódhat ugyanúgy, vagy még jobban is. ;)

Szóval énelőttem semmilyen érvelés nem állja meg a helyét, ami nem azt mondja, hogy a gyerek néha ne kapja meg a kocsit... Először kisebb távokra, aztán fokozatossággal, de határozottan a minél nagyobb önállóságra törekedve.

2016. nov. 2. 20:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!