Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én ezt nem értem! Mit tehetnék?

Én ezt nem értem! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Egy 13 éves (lassan 14) lány vagyok. 2 nagy àlmom van/volt. Hogy lovagolhassak, és gitározhassak. Valamiért nem engedik. Kitűnő vagyok, szóval a jegyeimmel semmi gond. Segítek itthon amit tudok. A gitározásba beletörődtem, gondoltam majd ha felnövök veszek magamnak egyet. Hisz ezeket csak hobbiból szeterném csinálni. Anya azt mondta, hogy nem lenne rá időm.tiltakoztam, mert regneteg időm van amit nem tudok kihasználni, csak itthon unatkozok vagy gépezek. Tehát napi 5 óra szabadidőm biztosan van. A válasz annyi volt: jó. Az az érdekes, hogy ugye kitűnő vagyok, de matek meg angol heti 1-1 külön óra az jöhet.(Ebben az évben kezdtem el ezeket a különórákat) mondtam ,hogy felesleges, és hogy nem is tanulok ott semmit, de az nem érdekes. Kicsit felháborító. Teszem hozzá 3000ft/óra egy ilyen foglalkozás. Azt a matekot simán le lehetne cserélni egy lovaglásra. Itt van a közelünkben egy ismerősünk a lovastanyán. És egy másik ismerősünknek van 3 lova. (Hamarosan eladják őket, mert kitenyésztett sportlovak)szóval hogy beszéljem rá anyut? Bocsi hogy értelmetlenül írtam, nem olvastam vissza.

#lovaglás #ló #Oviban volt lovaglás
2016. okt. 9. 14:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Azonfelül, hogy a lovaglás sok időt elvesz, kell lovagló ruha, csizma, sapka stb. Felénk egy óra lovaglás 2.000.- Ft.

Költséges hobbi, amit nem biztos, hogy a középiskolában is lesz időd művelni. Azonfelül később nem hasznosíthatod sehogy. Még ha ilyen irányban akarnál is egyetemre menni, az sem egyszerű. Magyarországon csak fizetős helyek vannak, de ott is csak inkább elméleti oktatás van, lovaglás nagyon kevés. Egy családtagom tapasztalata alapján írom.

Az iskolai nyelvoktatás pedig nem ér semmi, kell mellé egy jó nyelvtanárt. Az angol ma már alapkövetelmény.

Esetleg egy olcsó gitárt kisírhatsz, de könnyen lehet, hogy hamar megunnád, akár csak a lányom.

2016. okt. 9. 16:06
 12/18 A kérdező kommentje:
Heti egy órára mennék csak. Az nem veszi el az időmet. A ruha nem annyira kötött. A nadrágban az a lényeg hogy nyúljon, vagy bő legyen. A csizma meg legyen hosszú szárú és egyenes talpú. Kobakot meg adnak. Osztálytársamnak ez kellett. Pedig ő elég régen lovagol. Azóta már nem nagyon beszélek vele, szóval nem tudom megkérdezni most mennyibe kerüla egy óra. A tartáson sokat javít, és élményt ad. Lehet nem tudom hasznosítani később, de a rajzórákat, az éneket stb. Sem fogom hasznosítani. Sőt ha valaki szalvétát vagy bármit gyűlyt azt sem fogja. Csak egy hobbi. :D
2016. okt. 9. 16:31
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Amíg teljesíted a kötelességeidet, szépen viselkedsz, és telik rá, én nem állnék az útjába. Az élet nem csak tanulás és munka, kikapcsolódni is kell. Ha téged egy könyv, vagy a művészetek nem kötnek le, az nem baj, de a szüleid, ha jó szülők szeretnének lenni, megérthetnék és támogathatnának benne. Én legalábbis biztosan így tennék, ha a gyerekem tényleg megérdemelné. Még nincsen, persze, mit tudhatom én, de szerintem ez egy teljesen normális igény. Nem hátráltatnálak abban, hogy jól érezd magad a bőrödben. A lelki kiegyensúlyozottság és nyugalom is szükséges ahhoz, hogy a későbbiekben is jól teljesíts és az életben is meg tudd majd állni a helyed. A lovak mellett kitartást, türelmet tanulsz, önbizalmat építesz és büszke lehetsz minden apró sikeredre. Nagy hatékonysággal alkalmazzák a lovasterápiát sérült gyerekek kezelése során is. Éppen azért, mert a lovaglás maga pozitív dolog. Szerintem tényleg, vetesd magad komolyan, és mondd anyukádnak, hogy úgysem adod fel addig a kérlelést, amíg nem mond egy normális indokot. A féltés meg a leesés és sérülés lehetősége nem az. Ott az oktató, a lovak is ahhoz vannak szokva, hogy tanulnak rajta, te meg felelősségteljesnek tűnsz. Csak bátran!
2016. okt. 9. 18:24
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Én anyaként írom neked, hogy szerintem megérdemelnéd a lovaglást. Az iskolában jól teljesítesz, otthon is segítesz, nagyon értelmes lánynak tűnsz. Sok szülő szeretne ilyen gyereket. Igenis fontos a hobbi, sokat ad a személyiségedhez. Remélem sikerül meggyőzni őket!
2016. okt. 10. 05:56
 15/18 anonim ***** válasza:
50%

Az ismerőseim közt nagyon sok anyuka van,aki azért nem engedi lovagolni a gyerekét mert attól fél,hogy felnőttként is a lovaglással akar majd foglalkozni.

Idézem "nem azért tanítattam,hogy lovat ganézzon".

A 8.os lányának középfokú német vizsgája van,szintén kitűnő tanuló és mégsem engedik.

2016. okt. 10. 08:16
 16/18 A kérdező kommentje:
Jól sejtettem. Azért nem engedi, mert fél, hogy leesek a lóról. Az említett ismerősünk is kb. Egy hete leesett a lóról, és nem is tudom hány csontja eltört. Ezek után főleg nem engedi. :/ Viszont a matekot lecseréltük egy magántanárra, aki gitározni tanít :)
2016. okt. 12. 20:51
 17/18 anonim ***** válasza:

13# Veled ellentétbe én sem a kérdezőt nem IDIÓTÁZTAM LE, SEM téged!

Mi jogon idiotázol le bárkit is?

Tán te meg a családod azok?Mert szólj aztán másképp írok a hülyeségeidhez.. IDIÓTA BAROM

2016. okt. 13. 10:48
 18/18 anonim ***** válasza:

Akusztikus, klasszikus, elektromos vagy basszus gitár?

Sok sikert hozzá szerintem nagyon jó hangszer! 😉

2016. okt. 13. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!