Miért vagyok ilyen? Pedig nem szeretném!
Édesanyám 43 éves, példamutató anya. Kidolgozza a lelkét is, csak a családjáért van. Sajnos már szinte teljesen tönkre van menve, az anyagiak miatt és miattunk mindig idegeskedik. Sokat sír. Nagyon fáradt mindig, folyamatosan fogy. Nevelőapám és én mégis sokszor mocskosok vagyunk vele. Egyik nap pl. a szemére hánytam, hogy én nem akarok ilyen rossz életet élni, utálok itthon lenni. A háta mögött olyanokat mondok rá pl. hogy gonosz.. Sokszor ordítok vele, csak úgy hozzávágom a szavakat, pofákat vágok meg morgok rá.. Ezektől mindig kiborul.. Nevelőapám üvöltözik vele, fikázza a főztjét és cifrábbaknál cifrábbakat mond rá.. Egyedül a 7 éves húgom tiszteli, szereti, becsüli - szerinte. Hozzá kell tenni, hogy borzalmas gyerekkora volt, mindig rettegett, mert.... mert nem akarom részletezni. Sok mindenen ment keresztül szerencsétlen. Többször is mondta, hogy csinál magával valamit, csakhogy ne kelljen élnie, de mindig a húgomag nézte, hogy ne anya nélkül nőjön fel.
Ordítani tudnék a fájdalomtól, hogy miért vagyok ennyire hálátlan, mocsok vele szemben.. Nem osztom meg vele a dolgaimat, a problémáimat, szégyenlős vagyok előtte... Mindig mondom neki, hogy utálok itt lakni, legszívesebben mamáékhoz költöznék.. ha tehetném, megölném magam, rettentően fáj, hogy ő aki önzetlenül szeret minket, miattam is szenved.. Nem szeretnék így viselkedni vele, de sokszor kifordulok magamból és egy állat vagyok - elsősorban vele, rajta csattan minden.. pedig imádom őt rettentően.. ezeket a sorokat is bőgve írtam le. Azt mondta ma, hogy úgy érzi, nagyon fáradékony, s nagyon sokat fogyott. Úgy érzi, hogy senki sem becsüli a testvéremen kívül.
Mit gondoltok? Mit tegyek?
16/L.
ne tombolnakahormonokozzál te barom 20-as, a nevelőapa is brutális vele, anyagi gondjaik is vnank és a 7 éves nagyon kicsi:(((
Segíts neki a háztartásban - sajnos van ilyen,hogy valaki agyon dolgozza magát és még bántják is közben.
József Attila anyja egyedül maradt 3 gyerekkel - szó szerint agyondolgozta magát.
~20 éves
itt 32 éves, mikor elhagyta az apa a családot J.A. 3 éves
itt11 évre rá, halála előtti kép, mindössze 43 éves!!
Hipersebeséggel változtass a viselkedéseden. Egyrészt, mert a húgod is eltanulja ezt a fajta viselkedést, másrészt, mert soha nem tudod, hogy az édesanyád vagy bárki más meddig lesz köztetek!! A többit már leírták az előttem szólók, de nekem valami nem stimmel ezzel a megbánással!! Ha tényleg ilyen tisztán látod, akkor már valamit változtattál volna!!!!! Nem egészen értem, hogyha ennyire átérzed a fájdalmát, akkor hogy lehet, hogy ez soha nem jut eszedbe, mielőtt undorító dolgokat vágsz a fejéhez?? Még a csúnya viselkedés közben is eszedbe juthatnak, amiket ide leírtál és kijavítanád magad, akár mondat közben!! Vagy, ha nem tudsz neki semmi jót mondani és segíteni akkor inkább fogd be a szád. Eggyel kevesebb szidalmazó!! Az egészségügyi állapotát ki kellene vizsgáltatni, de ilyen közegben szegény még orvoshoz sem tud eljutni!! Nagyon vigyázz, mert minden, amit adsz, azt fogod visszakapni !!!!! És lehet, hogy nem attól akitől számítottál volna rá!!
Mit nem adnék, ha az én édesanyám még élne......!! Nem mindenkinek adatik meg !!!!
A fogyáson kívül engem a fáradékonyság is aggasztana. Ezek komolyabb betegség tünetei is lehetnének.
Süt a leírásodból, hogy eszed ágában sem lenne változtatni. Semmibe veszed, megbántod, és csak arra vágysz, hogy valaki a segged alá tegyen mindent, amit épp óhajtasz.
Visszataszító ember lesz belőled. Tipikus pi**@, aki majd várja a sült galambot.
Sajnalom, es hidd el egyutterzek veled. Hatalmas a nyomas korulotted es meg jonak is kell lenni kulonben a lelkiismereted fog felemeszteni. Meg azelott cselekedj amig van ra lehetoseged! Le kell vezetned a feszultsegedet vhogy. Kezdetnek jo lenne vmi sport (vmilyen kuzdosport lenne a legpraktikusabb, meg onvedelmet is nyujtana bar ez most mellekes) ha kicsit le tudod csillapitani magad, akkor mihamarabb le kell ulnod anyukaddal beszelni, es elmonani neki mindent, amit itt leirtal. El kell neki mondanod, hogy szereted es hogy a frusztraciod nem ellene iranyul. Kerj tole segitseget, hogy hogy tudnal urra lenni az indulataidon es hogy legyen veled turelmes. Ketten egyutt osszefogva erosebbek lesztek, hiszen tamogatjatok egymast. De ehhez nagyon oszintenek kell lenned vele. Ha a sport eleg levezetesnek, akkor esetleg meditaciot javasolnek(ha abban kell segutseg, irhatsz privit) ha az nem eleg akkor viszont egy szakember segitseget kell kerned hogy megtanuld az indulataidat kezelni.
Ne felj kimutatni a szereteted, mert ugy megerosit, igy meg benned marad, mint felesleges energia es felemeszt.
Ez nagyon szomorú, addig változtass rajta amíg még lehet!!!! És segíts neki inkább kritika helyett. Ha ő nem lenne Te hogyan élnél meg??? Lehet a nevelőapádat kéne likvidálni a közeletekből első körben úgy látom nem könnyíti meg a dolgát anyukádnak!
egy 41 éves anya.
Egy mákod van Kérdező, hogy anyud tudja milyen volt gyereknek lenni...utolsó előtti voltam ismét.
Nehéz a helyzetetek nem ártana segítséget kérni szociális, v. pszichoterápiást...de legfőképp orvosit. Azt hiszem anyukádat felőrölte teljesen a sok stressz ez üt most vissza. Még nincs késő..
Lepontoztatok a 12- est, pedig igaza van. A kérdező anyja akarva-akaratlan mártír. Szoval sürgősen segítséget kellene kérnie. Nemcsak attol jo anya valaki, hogy kigurcoli a lelket. Nagy baj van ott, az biztos, a kérdező erre rezonal. Legjobb lenne nektek egy csaladterapia.
Nem mentem a kérdezot, de szornyu lehet otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!