Tegnap meghalt apukám. Hogyan dolgozzam fel? 16 L
Drága kérdező!
Sajnos én is majdnem ugyanígy jártam, azzal a különbséggel, hogy én nem láttam holtan, amikor hazaértem, ő már nem volt ott....Rettenetes érzés volt, akkor szétestem....Annyit tudok tanácsolni, hogy őrizd meg a szívedben az emlékét, a kedves szavait, a szerető ölelését! Az idő segít, idővel én is jobban lettem, persze elmúlni sosem fog a fájdalom, mindig rossz, ha eszembe jut. Őszintén remélem, hogy minél hamarabb jobban leszel lelkileg! Támogassátok egymást anyukáddal, legyetek sokat együtt:)
Szeretetet és ölelést küldök!
27/N
Kedves Kérdező!
Fogadd őszinte részvétem. Támogassátok egymást édesanyáddal, kérjetek segítséget a rokonoktól, barátoktól az ilyenkor szokásos teendők lerendezésében. Az ember ilyenkor mindig tele van lelkifurdalással, hogy valamit nem mondott el, nem tett meg a szeretett elhunyttal kapcsolatban, minden veszekedést, rossz szót megbán. Ezt a lelkifurdalást próbáljátok meg elnyomni magatokban. Biztosan nagyon szerettétek, és ezt ő is tudta.
Semmiképp se rágódj olyasmi, hogy mi lett volna, ha gyorsabban hazaérsz, vagy jobban tudod, hogy kell újraéleszteni egy embert. Ebbe bele lehet őrülni, ha így érzel, és kell, kérj segítséget pszichológustól. Akár több pszichológust is megkereshetsz, ha az első nem szimpatikus, lehet, hogy a második vagy a harmadik fog segíteni.
Eleinte nagyon rossz lesz, sokszor fogsz vele álmodni, sokat fogtok sírni, szörnyűek lesznek a családi ünnepek, a karácsony, semmi sem lesz olyan, mint volt, de idővel javulni fog a helyzet, és visszatér a nevetés a hétköznapjaitokba. Az nagyon fontos, hogy a család tartson össze, támogassátok egymást.
Először is tényleg nagyon sajnálom, borasztó lehet. Nekem még nem halt meg az ismerőseim közül senki (nagymamám halt meg de ő még a születésem előtt, dédszüleimet meg alig ismertem), de belegondoltam párszor hogy milyen lehet és a gondolattól is sírtam. Pár hete halt meg egy ismerősömnek a cicája és látszott rajta hogy mennyire szomorú. Nekem is van egy nyuszim, 4 éves és tudom hogy nem fog örökké élni és én még fiatal leszek amikor meghal. Ez nagyon elszomorít.
Szerintem ha sírnod kell, akkor sírj sokat, ne tartsd vissza az csak rossz lesz. Nem tudom neked mi segít, de nekem az segitene ha nem gondolnák az illetőre. Osztálytársamnak lassan két éve halt meg az anyukája betegségben. Ő nem ment el a temetésére, én sem mennék mert arra biztos mindig emlékeznék és az nekem csak rosszabb lenne, de nem tudom te milyen vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!