Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mihez kezdtek az eletukkel...

Mihez kezdtek az eletukkel azok, akik nem tanulhattak tovabb a szulok nem akarasa vagy anyagi okok miatt?

Figyelt kérdés
Annyira el vagyok keseredve. Egy kisvarosban elek Szabolcs megyeben. Ha valaki tovabbtanul innen vagy Nyiregyhazara vagy Debrecenbe megy. De sajnos keveseknek jon ossze. Egyreszt a szulok/csalad miatt. Nagyon egyszeru felfogasu, az ismeretlenre agresszivan reagalo kozosseg vannak itt. Borzalmas. En mar 'csodabogar' vagyok a szuleumnek negativ ertelemben, mert kiprobaltam uj recepteket, vagy mert a valo vilag helyett olvasok. Szeretnek tovabbtanulni. Tobbre vagyok kepes, mint ami ebben a kisvarosban lehetseges. A szuleim elbol elutasitottak. Sokmindennel indokoltak: nem szokas mifelenk, minek, hiszen ugyse er semmit, meg fogok valtozni majd es le..rom oket, apam szerint elku...vulok, meg reszegen fogok fetrengeni az utcan mint egy troger (ezt a jelzot hasznalja szinte mindenre), es ugye a penz. Emelt szinten kene erettsegiznem, ahoz kene tanar, mert van olyan amit olyan silanyan tanitanak a suliban, hogy keves hozza. Akkor a vizsgara is be kell menni, mivel nalunk nem vizsgaztatnak emelt szinten, el kell buszoznom a megyeszkhelyig. 2 irasbeli, 2 szobeli odavissza. Ha felvesznek kellenek konyvek, kollegium, etel, piperek, utazas stb. Itt semmi nincs. Ha makom van mehetek gyari munkara, vagy boltba eladonak, esetleg masik varosba szakmunkasnak. En ezeket nem akarom. Semmi, de semmi diakmunka nincs itt. Meg a kornyezo varosokban sincs, de ha lenne, ahoz is penz kellene hogy jarjak. Kerdeztem az igazgatot meg az osztalyfonokot is, hogy nincs e valami lehetoseg a kesobbiekben. Mondtak, hogy nincs erre tamogatas. Az egyik tanar konkretan megmondta hogy ne almodozzak inkabb, mert innen nagyon nehez kikerulni. Nem akarok itt maradni. Tanulni szeretnek. Szeretnek nyelveket beszelni, muvelodni, utazni, fejlodni. De hogyan induljak el? Annyira felek hogy nem jon ossze. Nincs mibol eljezdeni az egeszet. Ott a nagy 0 var ram :(
2016. szept. 27. 14:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Igen a penz! Az nincs. Sz..rt is lapatolnek kezzel, ha lenne BARMI munka. Sajnos nem vallal korrepatalast a mi tanarunk. :( pedig ot is gyozkodtem, kerleltem mindenfele eszervvel. De o is vejar ide dolgozni, szoval nem fer bele az idejebe sajnos. Az orvosi palya erdekel. Biologiabol nincs szuksegem tanarra. Talaltam 2 szuper konyvet a konyvtarban. Azokat tanulom, es abban segit a tanarom. Kemiabol viszont kell segitseg. Ez viszont penzbe kerul, ami nincs.(Az egyetem Debrecenben van, Nyiregyhazat csak peladkent irtam, hogy oda is mentek innen)
2016. szept. 27. 16:11
 12/16 anonim ***** válasza:
95%

kémiából ott van az ötösöm lesz kémiából feladatgyűjtemény. részletesen ki van dolgozva hozzá a megoldás kötet is. ugyanilyen feladatokra számíthatsz az érettségin is.

ha 1-2 feladatot nem értesz,akkor fordulj a suliban a kémia tanárhoz. vagy online keress rá a magyarázatra, vagy akár itt is kérdezhetsz a másik topikban.

az elmélet részre is szuper könyvek vannak(villányis könyvek teljesen az érettségire készítenek).

a kísérleteket meg legalább youtubon meg tudod nézni, mert a nagy rész fent van . a nem elvégzendőknél meg elég az elméletet tudni.

meg lehet oldani, csak akarni kell.

az meg nonszensz,hogy most azért nem érettségizel meg mész tovább tanulni, mert nincs pénzed a buszjegyre , az érettségikor.

de ha tényleg így van, akkor beszélj a nagyszüleiddel/nagynénivel/osztályfőnökkel ,hogy kéne neked 1000 forint a buszjegyre.

és kész, menj el érettségizni.

érettségi utáni nyáron meg dolgozz ezerrel. akár egy szezon melót is bevállalhatsz a balatonnál. úgy legalább a szállást állják. és szeptembertől meg kezdd az egyetemet. Debrecenben vannak diákmunkák, sokan dolgoznak egyetem mellett. könnyebb lesz, mint most neked otthon egy kisvárosban.

csak annyi kell,hogy fejezd be az önsajnáltatást és tegyél érte,hogy felnőttként ne ilyen nyomorúságos sorsod legyen, mint a szüleidnek.

elég gáz,hogy a semmire vállaltak gyereket. mert ez tényleg a legalja,hogy egy nyamvadt buszjegyet nem tudnak neked kifizetni 2 alkalommal.

2016. szept. 27. 16:22
 13/16 anonim ***** válasza:
70%
Úgy látom a nethez hozzáférsz, az nagy segítség. Mondok egy szuper honlapot edx.org Amerikai egyetemek felrakták néhány kurzusukat, elképesztően jó online tananyagok, mindenféle témában. Van biológia is. Ha nem tudsz annyira angolul, akkor kezd egy angol kurzussal. Ingyenes, csak akkor kell fizetni, ha papírt is akarsz róla, de neked most a tudás kell a felvételihez. A buszjegyet nem tudom, talán ofőnek jelezd, de lehet, hogy a polgármesteri hivatalnak is van kisbusza, amivel bemehetnél. Vaqnbármi luxus amire kapsz pénzt? Túrórudi, vagy buli, akármi? Arról le tudnál mondani egy buszjegy kedvéért?
2016. szept. 27. 19:33
 14/16 anonim ***** válasza:
Bocs, kémia is van.
2016. szept. 27. 19:41
 15/16 anonim ***** válasza:

Gondoltam, hogy orvosi, ha már két emelt... Az a baj, hogy ez tényleg egy olyan szak, ami mellett nagyon is szükséges a szülői támogatás, anyagilag és lelkileg is szerintem.

Azt viszont nem hiszem el, hogy egy kitűnő diáknak azt mondta egy tanár, aki maga is egyetemet végzett, hogy hagyjon fel a teljesen reális álmaival.

Kapd össze magad, van 8 hónapod felkészülni! Aztán ha már bent leszel majd csak feltalálod magad.

2016. szept. 27. 22:32
 16/16 anonim ***** válasza:

Az olyanok szokták sikerre vinni az életben, mint te. Egyáltalán ne feszülj rá a felsőoktatásra, nyugaton sem teszik. Közép után menj el dolgozni, gyakornokoskodni, tapasztalni, emellett is tanulhatsz nyelvet, bármit önszorgalomból. Aztán majd utána, amikor már fix, mire akarod elkölteni a tandíjat - ami érdekel is és tényleg a jövődet látod benne -, akkor jelentkezz. Hányan vannak, akik diplomáztak és nem is tudják használni/felesleges volt stb.? Korosabban is mehetsz egyetemre, és hidd el, irigyelni fognak mások, mert te céltudatosan válsztottál.

Szóval az első a pénz, hogy helyszínt válthass, és környezetet. Az emberek azért nem bíztatnak, mert nehéz a kiút, és tenni is érte.

Elmehetsz takarítónak is egy hotelba. Akár egy ilyen helyen is felszippanthatod a velejáró tudnivalókat, vendégfogadást, kiszolgálást, konyhakörülményeket. Ha nyelvet tudsz, recepciós is lehetsz. Ahhoz nem kell diploma, h embereket fogadj. A vendéglátózás nagy emberismeretet ad, ami az eladástehnika alapja. Bármi eladásának. Akár a tudásod eladásának. Hiszen mások felé fordulsz.

Maradj meg ilyen lelkesnek, és merj nagyot álmodni, a hozzá vezető utat pedig lépésenként meg tudod tenni.

2016. szept. 28. 12:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!