Mit tennél, ha a gyereked 20 évesen élné a tini dackorszakát?
Van egy lányunk, most 20 éves. A gimiben végig első tanuló volt, szorgalmas, de ez nem ment a szórakozás javára, mert mindig széles baráti köre volt. A gimi elvégzésével jött a pálfordulat és őszintén nem tudom, hogy minek köszönhetően. Egyetemre, főiskolára nem akart menni, mondván, hogy nem tudja mit szeretne csinálni. Dolgozni nem akart, így választás elé állítottam: vagy tanul vagy munkát keres. Nagy nehezen elkezdett egy OKJ-s tanfolyamot, amit abba is hagyott rövidesen. Akkor mondta, hogy mégis inkább egyetemre menne a következő évben. Beleegyeztem, közben az unszolásomra alkalmi munkákat vállalt, ahova elég volt az érettségi is. Árufeltöltőként dolgozott, de nem bírta, aztán kávézóban tevékenykedett, de két hónapnál ott sem töltött többet. Most elkezdődött az egyetemi év és úgy döntött, hogy ez sem neki való, abbahagyja.
Őszintén mondom, nem tudom mit tegyek már. Teljesen megváltozott, két normális szót nem lehet vele váltani, mert az ellenséget látja bennem és az apjában, ha valamiben igazítani próbáljuk. Most már tiszta ügy, hogy továbbtanulni sem szeretne, de még olyan munkahelyet sem tud elképzelni, ahol szívesen dolgozna. Nem bírom a folytonos harcot, de nem látom a kiutat sem.
Egyik napról a másikra nem szeretném és nem is tudnám kirakni a lakásból. Nincs hova mennie és nincs félretett pénze sem (ugyan miből lenne, ha alig dolgozott). És ha ebben az állapotában kitenném az utcára az teljesen biztosan azzal járna, hogy mélységesen megsértődne és minden kapcsolatot megszakítana velünk. Ezt nem tudom megtenni anyaként, mert 8 évet vártunk rá, amíg végre sikerült teherbe esnem és egyetlen gyerek maradt, több sikertelen terhességgel követve...
Nem tudom mi lenne a jó döntés. Valakinek segítő ötlete?
19-re: "...épp elég kellemetlen neki, hogy nem csinál semmit, hónapokba telik, de ki fog találni valamit."
Az már a javulás kezdete, ha valakinek kellemetlen, hogy nem csinál semmit.
Azért hadd jegyezzem meg, hogy sok ilyenforma fiatalnak ez csöppet sem lenne kellemetlen, hanem eléldegélne abban a szűkre szabott, de kényelmes létben, amit így a szülei hosszú távon fenntartanának neki. Ebben az esetben viszont a te tanácsod nem oldja meg a helyzetet, csak fenntartja a jelenlegi helyzetet.
21:
A francokat nem látja. Van egy barátom, aki 30 évesen is ezt csinálja, de valójában állandóan frusztrálja az egész. Ha anyuci elengedné (lelki szempontból, azaz nem kidobná), akkor szerintem egy éven belül elindulna az önállósodás útján. Én hiába beszélek neki, pedig magam is voltam olyan azinten, mint ő, csak én fiatalabb koromban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!