Csak azert latom gaznak az anyamat, mert "morcos tini" vagyok, vagy tenyleg gaz?
Nagymamam ( anyukam anyukaja) mindig hangoztatja milyen jo nekunk, hogy ilyen jo szuleink vannak, nincs okunk a panaszra. Es tenyleg sokat tesznek ertunk, dolgoznak, nem isznak, torodnek velunk. De megis ugy erzem anyukam olyan no amilyenne en nem szeretnek valni. Mindenben csak a gondot latja. Mindig is utalta a munkajat, folyton panaszkodik miatta. Otthon is utalja a hazimunkat, hangoztatja hogy utal fozni, neki minden csak kin, ami feladat. En es apukam is rengeteget segitunk neki. Mondhatni a hazimunka javat en csinalom otthon. Az idejet keptelen beosztani ugy, hogy arra is jusson amit szeret csinalni, ha egyaltalan van ilyen. O mindenhol aldozat, a munkahelyen es otthon is. Ha en ezt a temat felhozom, leraz azzal, hogy en meg csak egy kislany vagyok, nem tudom milyen az elet. Most komolyan, ez torvenyszeru, hogy egy 45 eves ilyen megkeseredett legyen? Komoly gondjai nincsenek az eletben, apukam jo anyagi korulmenyeket biztosit, csaladcentrikus, normalis ferj. Szoval anyam csak a hetkoznapok sulyaval nem bir megbirkozni. Apukamat is folyton lerazza, ha probal segiteni es megoldasokat keresni a "gondokra". Nem csodalkoznek rajta, ha apam egyszer azt mondana, koszi ebbol eleg volt. Haragszom anyukamra, mert nem tesz semmit azert, hogy boldog legyen. Szerintem aki nem akarja az eletet kinnak latni, annak nem is kin az elet. Vagy en vagyok tul naiv kislany?
16L
"Komoly gondjai nincsenek az eletben"
Ezt nem tudhatod.
"Haragszom anyukamra, mert nem tesz semmit azert, hogy boldog legyen. Szerintem aki nem akarja az eletet kinnak latni, annak nem is kin az elet. Vagy en vagyok tul naiv kislany? "
Igen, kicsit naivan gondollak, de tizenhat éves vagy. Még jó hogy így gondolkodsz. :) Remélem te soha nem jutsz oda ahol anyukád most tart, és képes leszel mindig a dolgok jobbik oldalát nézni, mert vannak olyan emberek akik képesek rá.
Az élet nem egyszerű, szóval azt kell mondjam, hogy még mindig tini vagy.
El sem tudod képzelni, hogy mennyire eltudja rontani az ember napját ha napi 8 órában azt kell csinálnia amit utál. Rányomja a pecsétjét mindenre.
A szüleidnek egymással kéne erről elbeszélgetniük. Te még fiatal vagy ehhez.
"Mondhatni a hazimunka javat en csinalom otthon. "
Ezt leírhatnád részletesen, mikor mit csinálsz - nem csak oylat, hogy takarítok meg leviszem a szemetet, hanem konkrétan, hogy reggel 8-10 közt kitakarítom a nappalit, stb.
Ugyanis az ilyen kijelentések mögött általában nem sok realitás áll.
Emmellett borzasztó naív vagy.
Kívülállóként nyilván másképp látszik minden, mint annak, aki benne él. Nem ismerlek benneteket, de azt tudom, hogy egy megkeseredett, negatív ember iszonyúan le tudja törni a környezetét. Abban pedig teljesen igazad van, hogy aki kínnak akarja látni az életét, semmiben nem talál pozitívumot, ami feltöltené, boldoggá tenné, annak kín is lesz.
Az, hogy a házimunkát elosztjátok, teljesen természetes, ebben azért nem látom azt, hogy "neki minden csak kín." Nem "rengeteget segítetek NEKI", hanem kiveszitek a magatok részét, ahogy kell.:-) A munkájával kapcsolatban neki kéne lépni, ha tényleg ennyire utálja. Vegyetek neki bérletet valami szabadidős tevékenységre (valamit csak szeret, színház, uszoda, fitnesz, zumba, tánctanfolyam, akármi), és zavarjátok el. Attól, hogy apád családcentrikus, még lehetnek problémáik a párkapcsolatukban is, de ezt nekik kell lerendezni egymás között. Nem szoktak néha kettecskén elmenni valahová? Utazni, wellnessezni pl.? Lehet, hogy nem ártana, ahogy az sem, hogy apukád éreztesse vele, hogy nemcsak anyát és háziasszonyt lát benne, hanem kívánatos nőt is, akit szeret. A 40-es évek elég sz@r időszak a nők számára.
Én is mindig azt hittem, 15-16 évesen, hogy a felnőttek mindig csak rinyálnak meg ilyenek, de aztán ahogy idősödök egyre jobban látom, hogy nem.
Még viszonylag szeretem is a munkám, de akkor is fárasztó minden nap 8 órában ott lenni, helyt állni. Utána még boltba menni, vásárolni, főzni...Agyam eldobom miatta. Pedig én még jóval fiatalabb vagyok mint anyukád.
Én viszont próbálok egy kis boldogságot találni, kimozdulni ide-oda..Lehet anyukád épp klimaxol.
Koszonom a valaszokat. Nem a panaszkodas a celom azzal hogy kiirtam a kerdest. A felnottek velemenyere vagyok kivancsi, szeretnem objektiven latni a helyzetet. Tehat nem az onsajnalat, hanem a helyzet megertese vezerel. Igen haragszom anyukamra, ahogy leirtam, de emellett segiteni szeretnek neki. Igenis gondnak erzem hogy ilyen boldogtalan. De akkor ezek szerint ez termeszetes, es en vagyok a hulye hogy azt hiszem nem kell ennek igy lennie? Ha valaki nem szereti a munkajat akkor jogosan dorgolheti a csaladja orra ala minden nap, hogy neki milyen szar? Apukam rengetegszer biztositotta anyukamat afelol hogy tamogatja abban, hogy munkat valtson. Konkret megoldasokat is ajanlott neki, de mindenre volt kifogas. Igen valoban nincs rendben minden kettojuk kapcsolataval. Anyu nem akar elmenni apuval sehova kettesben. Iden mar csaladi nyaralasra se jott, mi mentunk 3an noveremmel es apukammal. Az indok, hogy nem akar kivenni szabit, mert sok a munka, es kitolna a kollegaival. Ha valamelyikunk problemat akar vele megbeszelni, gyorsan sertodotten lerazza. Tudom igazabol ezt a szuleimnek kell megoldania. De mit tehetek en? Tenyleg sokat segitek itthon. Azt nem tudom leirni mit hanytol hanyig csinalok. Suliidoben mikor hazaerek intezem a mosast, teregetest, a felgyult vasalni valot heti 1× kivasalom. Cipoket kitisztitom, kiboxolom kb 2 hetente. Ezeket csak en szoktam megcsinalni. Noveremmel felvaltva minden delutan elpakolunk a mosogatogepbol es bepakoljuk a koszosat, amit kell elmossuk. Minden hetvegen en porszivozom es mosom fel az egesz hazat, apu vagy a noverem segitenek, de van hogy nem. Kitakaritom a furdot; vizkooldoval kadat, mosdot, wct kipucolom. Kb 2 hetente letorlom a port, idonkent ulogarniturat lekenem borapoloval. Ezt mind csak en szoktam megcsinalni. Es persze a szobamat rendben tartom. Ezen felul most nyari szunetben lemostam az ablakokat, rendszereztem, leportalanitottam a konyveket (rengeteg konyvunk van). Noveremmel es apukammal lefestettuk a keritest, kitakaritottuk a pincet. Tesommal foztunk magunkra. Suliidoben is csak hetvegen foznek hol anyu, hol apu, de mivel anyu utal, inkabb apukam foz. Nekem egyebkent nem gond hogy ezeket mindig en csinalom meg. Nem azert csinalom mert ki van adva, hanem magamtol vallaltam, mert szivesen csinalom. Nalunk ebbol soha nincs veszekedes, nem kell noszogatni.
Esetleg ha van koztetek itt olyan felnott is (foleg no), akinek nem szenvedes a hetkoznapokat elviselni, esetleg meg boldognak is erzi magat, leirna mi a titka, hogyan gondolkodik. Es ha esetleg volt mar ilyen hasonlo valsaga az eletben, mint anyukamnak, akkor hogyan tudott rajta valtozatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!