Hogy vakarjam le az apámat?
Anyukámmal élek, akit nagyon szeretek. Látom mennyit dolgozik azért, hogy nekem mindent meg tudjon adni. Egyszerűen imádom, nagyon jó fej!
Apámat egészen 1 hónappal ezelőttig nem ismertem, nem is akartam megismerni, miután eddig nem hiányoztam neki. Most 16 év után kitalálta, hogy megkeres és meg akar ismerni, én viszont nem kérek belőle és ez nem fogja fel!
Pedig érdemes lenne beszélgetni vele. Az ember életében változik, hibákat, bűnöket követ el - és tanulhat, megbánhatja, jobb lehet.
Nem tudni persze, mi itt a helyzet, de érzésem szerint a lelkiismerete dolgozik. Ha megakadályozod elvágod a kommunikáció lehetőségét- akkor te követsz el egy hibát, amit majd később próbálsz helyrehozni - és lehet hogy téged is megakadályoznak, vagy késő lesz stb így görgetjük a gondokat, problémákat, ahelyett, hogy valahogy emberi módon megoldani próbálnánk.
Egy ismerősömet elhagyta az apa, mikor csecsemő volt, külföldre ment. 30 évesen felkutatta az apját és találkozott, beszélgetett vele. Egész addig nagyon sok keserűség volt benne, fájdalom, ami ezektől a beszélgetésektől gyógyult meg.
Csak beszélgetések voltak, megismerték egymást valamennyire. Utána minden feladatát könnyedebben végezte, előtt állandóan beleakadt minden feladatba.
Volt ott egy átláthatatlan akadály, amit nem tudott feloldani - ez a tudatalattiban van, sötét, racionálisan nem megfogható és oldható akadály - a pszichiáterek is azt próbálják elérni és világosságban hozni - vagyis a tudatos területre. Akkor lehet feldolgozni, megérteni, túllépni rajta. Gondold ezt át és ha nem világos, amit írtam kérdezz, akár privben.
Anyu azt mondta, döntsem el én mit szeretnék és bárhogy is döntsek ő mellettem áll. Én viszont már eldöntöttem, nem szeretném vele a kapcsolatot tartani. Láttam, tudom ki ő, de nem érdekel. Anya megőrizte azokat a leveleket, amiket akkor írt, amikor még velem volt várandós, nem is akart engem apám, csak anyu pénzét akarta és azt, hogy valaki eltartsa, most meg azért keresett meg, mert nemsokára nagykorú leszek és hozzáférhetek ahhoz a pénzhez, amit anyukám az évek alatt nekem gyűjtött össze továbbtanulásra, mert ugye apám nem fizetett egy fillért sem.
Megértettem amit írtatok, de nem akarok vele semmilyen kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!