Hogyan próbáljam elviselni apámat? Hogyan javuljak?
Szerintem tedd félre a félelmed és beszélj vele. Velem úgyanez van majdnem. Nekem többé kevésbe bevált. Egy őszinte beszélgetés nem árthat. És próbáljmeg sportolni, haverokkal lenni, akkor nem érzed majd a depressziót.
Renékem segítettem!
12/l
Én csak felszínes dolgokról beszéltem a szüleimmel, ha éppen nem vitatkoztunk valamin vagy nem vonultam a szobámba. Apukám reggeltől estig dolgozik, anyukám intézi a családi ügyeket és viszi mindenfelé a húgaimat. Szóval mindkettőjüket keveset látom.
Mi családterápiára járunk. Apukámmal a kapcsolatom javult, anyukám még mindig ugyan olyan.
Ha folyamatosan ilyen veled, nem biztos, hogy használna, ha beszélnél vele. Magától is észrevehetné, hogy feszült vagy mellette, és nem kéne veled ordítania a semmiért, szóval ha nem teszi, akkor veszett ügy.
Próbálj semleges dolgokról beszélgetni vele. Aztán törekedj arra, hogy kollégiumba tudj menni, vagy elköltözni. Ha nem függsz tőle, és nem vagy neki kiszolgáltatva, akkor talán van esély arra, hogy változzon a kapcsolatotok, de ez se 100%.
A vagdosást viszont hagyd abba, mert később azt fogod gondolni, hogy ezért nem érte meg vagdosni magad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!