Ti segítitek anyagilag a szüleiteket? 28/N
4-en vagyunk testvérek és eddig a bátyáim mindíg lehúzták pénzel az amúgy is minimálbérből 1 fizetésből élő szüleimet. De most az egyikük felvetette, hogy dobjunk nekik össze valamennyi pénzt havonta.
Háttér infók:
-az egyik bátyámat még mindig eltartják két gyerekkel.
-apám nyugdíjas lett így kevesebb a pénzük
-csak ketten segítenénk őket a 4 ből
-mi nem kaptunk semmilyen segítséget fiatalon, de még jóformán el sem voltunk tartva, mert 15 éves korunk óta dolgozunk suli mellett és nem a nike cipő miatt hanem ,hogy egyáltalán legyen cipő a lábunkon.
- nem biztos, hogy a bátyám nem száll ki a segítésből pár hónap után, mert általában neki sincs pénze.
-dilemmán az is, hogy ez kitolás a házastársal, mert nekünk is jól jön a pénz így gyerekvállalás előtt+ lombikprogram előtt.
Segítem, mert egyedül él, egyedül nevelt fel. Most is segít, amiben tud. Én anyagiakban tudom őt segíteni, így ezzel segítek.
Természetesen a te helyzeted teljesen más. Nem a szüleidet segítenéd igazából, hanem a bátyádat. A bátyád tartsa el önmagát. Dolgozzon. Akkor több pénz maradna szüleidnek is.
Nekem is három bátyám van!😀
Amúgy ha ennyire segíteni akarsz rajtuk, akkor intézd el, hogy az a bátyád, aki rajtuk élősködik, álljon a saját lábára és ne szoruljon rá a segítségre.
Nem segítenék a helyedben. Valószínűleg a testvérednél kötne ki az a pénz. Így tutira nem adnék egy fillért sem. És igen, kicseszés lenne a férjeddel is.
Egyébként én nem segítem a szüleimet. Ők külön élnek. Egyrészt még mindig nyögöm azt, hogy család mellett kell tanulnom, mert mellettük nem tehettem meg, másrészt egyszerűen nem érdemlik meg. Szenvedésen kívül mást nem kaptam tőlük. Apámat már szépen eladósította a felesége, anyám meg nem dolgozik, sosem volt munkaszerető.
Semmi szükségük segítségre. Aki el tud tud tartani saját magán kívül még egy családot (bátyádat és a két gyerekét), annak van elég. Ha ő úgy osztja, hogy saját maga helyett inkább rájuk költ, az az ő dolga. Ha majd nagyon nem lesz pénzük, küldjék el bátyust dolgozni, meg úgy egyébként álljon a saját lábára és tartsa el magukat, és akkor a szülőknek is jut a saját pénzükből arra, hogy megéljenek.
Kérdező, van neked saját családod, akiért te vállaltál felelősséget, a te döntésed volt, hogy kivel házasodsz, és hogy mit vállalsz vele. Öld a pénzedet és az energiádat a saját döntéseid következményébe, ne mások elcseszett döntéseinek korrigálására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!