Ti segítitek a szüleiteket anyagilag? Hogyan?
Akkor és abban kell segíteni a szüleinknek amikor szükségük van rá.
Pl. nagyobb házimunkák, bevásárlás, orvoshoz kísérés.
Nem értem a kérdést. Miért kell segíteni a szüleidet anyagilag, ha nincsen rá szükségük?
Nem, mert szerencsére nem szorulnak rá.
Szerintem neked sem feltétlenül kéne anyagilag támogatni őket, ha jól megélnek. Úgyis elfog jönni az az idő, amikor segítségre lesz szükségük. És itt most nem anyagiakra gondolok.
Mosópor helyett én inkább színházjegyet vennék, vagy egy weekenddel lepném meg őket.
Nem. De csak azért mert nincs felesleges pénzünk amit odaadhatnánk...Örülünk, hogy mi kijövünk a fizetésünkből a férjemmel.
Ha mindketten keresnénk pl fejenként 300ezret akkor biztos segítenénk a családjainkat.
Anyósom kért kölcsön az esküvőnk után. Ő ragaszkodott hozzá hogy kölcsön legyen. Azóta sem láttuk a pénz felét.....
Mikor anyósnak nem volt munkája szóvá is tette hogy amint lesz, visszafizeti. kb 1 éve dolgozik, nem fizetett azóta sem. Mikor emlegette mondtam hogy a család fontosabb, nem a pénz. Úgy tűnik megértette:) és nem emlegette azóta a dolgot.
Nem, mert felesleges pénz az, amire nincs szükség. Ha elmennek nyaralni minden évben, mindenre jut pénz, hova akarsz még adni?
A férjed helyében nem tolerálnám ezt a viselkedést, ti már egy külön család vagytok, a saját életetekről kellene gondoskodnotok! A saját megélhetésetekre, házatokra, a gyerekeitek jövőjére nem gondolsz?
Egyetértek a szülők támogatásával, ha rászorulnak. Ha nem, az viszont csak az ablakon kidobott pénz.
A szüleim nem nyugdíjasok, dolgoznak még mind a ketten.
Az a havi párezer forint amit rájuk költök nem veszélyezteti sem a családomat, se a jövendőbeli gyerekeim életét. Ők felneveltek, megadtak mindent amit lehetett, még bulizásra is mindig kaptam pénzt fiatalkoromban, aztán egyetem alatt otthon laktam, igaz, hogy dolgoztam is mellette, de azt a pénzt magamra költöttem, nem képrtek belőle soha semmit. A színház jó ötlet, egy wellness hétvége az azért már kicsit sok, még mi se nagyon járunk ilyenekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!