Ti segítitek anyagilag a szüleiteket? 28/N
4-en vagyunk testvérek és eddig a bátyáim mindíg lehúzták pénzel az amúgy is minimálbérből 1 fizetésből élő szüleimet. De most az egyikük felvetette, hogy dobjunk nekik össze valamennyi pénzt havonta.
Háttér infók:
-az egyik bátyámat még mindig eltartják két gyerekkel.
-apám nyugdíjas lett így kevesebb a pénzük
-csak ketten segítenénk őket a 4 ből
-mi nem kaptunk semmilyen segítséget fiatalon, de még jóformán el sem voltunk tartva, mert 15 éves korunk óta dolgozunk suli mellett és nem a nike cipő miatt hanem ,hogy egyáltalán legyen cipő a lábunkon.
- nem biztos, hogy a bátyám nem száll ki a segítésből pár hónap után, mert általában neki sincs pénze.
-dilemmán az is, hogy ez kitolás a házastársal, mert nekünk is jól jön a pénz így gyerekvállalás előtt+ lombikprogram előtt.
Pfúúú... Nálunk más a helyzet, mi 7-én vagyunk testvérek, de csak én segítek anyunak. Szegény feladott értünk mindent, eladta a családi házat váláskor, amit az albérlet ára lassan felemésztett. Apu nem mondott le a részéről a javunkra, abból talán tellett volna egy kisebb öreg házra, és most így nyugdíj előtt szegény albérletben tengődik, két állása van, stb... Nagyon sajnálom. Ha tehetem segítek neki, de nálam is két gyerek van. Minden testvérem dolgozik, de csak akkor keresik anyut ha valami bajuk van. Én állandóan felhozom a témát, a segítség nem feltétlenül pénzt jelent. Kaja, elvinni havonta egyszer kocsival bevásárolni, vagy bármi, amire épp szüksége lehet. Állítólag szeretik anyut, de ezt csak akkor veszem észre amikor karácsonykor odatehénkednek a vacsoraasztalhoz. Még abba se segítenek neki, de elvárják hogy nála legyen tartva az ünnepség. Hála istennek készülök vidékre költözni jó messzire, anyut elviszem magammal, de hogy többet nem kell, hogy a nyakára járjanak, azt borítékolhatják mind. Bocs, hogy ezt leírtam, csak nagyon dühít a viselkedésük.
A Te helyedben nem segítenék semmit! De őszintén elmondanám a véleményem az is tuti. Ez nem járja, hogy csak neked legyen teher, főleg hogy tesód rajtuk élősködik. Keményen és határozottan tisztázd a helyzetet, de úgy, hogy mindenki ott legyen! Ne a hátad mögött beszéljék meg, hanem ott tisztázzátok, hogy kinek mi a szándéka, gondolata, véleménye ezzel kapcsolatban, és kényszerítsétek ki együtt a tesodból, hogy szálljon be a közös teherviselésbe, akár fizethet is a szobáér, amiben lakik. Mondd meg anyudnak, hogy ez amíg nem valósul meg, addig Te nem vagy hajlandó segíteni. Ne hagyd hogy kihasználjanak, még ha szereted is a szüleidet. Te családot tervezel, és ők legyenek az elsők!
"ha ezt felhoznánk, akkor mi lennénk a szemetek meg magas lóról beszélők"
Nem, nem lennétek azok, csak azt mondanák rólatok. Ez nagy különbség.
Mint ahogy az önzetlen segítő és a jó balek közt is nagy a különbség.
"nekem még jó viszonyom sincs anyámmal"
Velem sem, akkor nekem is adsz pénzt? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!