Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Segítség! Van valami megoldás?...

Segítség! Van valami megoldás?! 15/L

Figyelt kérdés
Anyáék ki akarnak menni Londonba. Már gyűjtik a pénzt nagyon készülnek. Először en is benne voltam, hogy milyen jó lesz ott kint. Új barátok. Új ország. Minden teljesen megváltozik. Igen csak eljött a gimi. Nagyon jo a közösség. Nagyon jo barátaim vannak. Jo fejek a tanárok is (részben). Én már nem akarok elmenni, sőt egyenesen sírhatnékom van ha erre kell gondolnom. Nem tudom, hogy, hogy mondjam meg anyáéknak. Persze a jobb élet miatt mennénk ki, ezért őket sem akarom visszatartani. De van valami megoldás, hogy én itt maradjak Magyarországon és minimum 18 évesen esetleg utánuk menjek egyetemre?? Kérlek szépen titeket, hogy segítsetek!! Előre is köszönöm!! 🙂

2016. szept. 14. 13:39
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
78%

A gimis nagy barátok érettségi után úgyis lemorzsolódnak, ne aggódj. Ez egy nagyon jó lehetőség neked minden szempontból, én örülnék neki.

Pakolj és menj, sokkal szebb és könyebb életed lesz.

Tudom, hogy az embernek 15 évesen nem ez a legfontosabb szempont és természetes, hogy félsz az ismeretlentől, de én a helyedben mennék! :)

2016. szept. 14. 14:14
 12/31 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy segítőkészek vagytok és nem bunkóztok. Mondtátok, hogy kint sokkal jobb lesz. Igen lehet, de itt teljesen megértem az embereket. Kint meg nem fogok mindent megérteni mert olyan jo az angolom. Nem rossz megértek sok mindent, de persze nem anyanyelvi szintű. Itt könnyű volt beilleszkedni mert mar nyáron is beszélgettünk, de kint semmi nem lesz ugyan az. Tudom, hogy kint jobb lesz, attól meg nem tudom elengedni őket. Tudom, hogy nagyon fognak hiányozni. 2 hét alatt jobban megszerettem őket mint a régi osztályomat 8 év alatt. De még egyszer köszönöm mindenkinek a gyors választ. 🙂🙂
2016. szept. 14. 14:14
 13/31 anonim ***** válasza:
87%
Bízzál meg a szüleid döntésében. Szerintem jól döntöttek. Ha nem tetszik kint, amikor betöltöd a 18-at hazajöhetsz. Pl. egyetemi államilag finanszírozott képzésre kollégiumba, ha nagyon honvágyad lesz. Nem akadályozhatják meg akkor. Addig meg jobban teszel, ha megbízol a döntésükben.
2016. szept. 14. 14:15
 14/31 A kérdező kommentje:
Nem az, hogy nem bízok a döntésükben, meg eddig én is menni akartam, de jött a gimi es nem akarom az osztályomat otthagyni. Ha nem lenne a gimi, hanem még mindig az általánosban lennék legszívesebben holnap repülőre ülnek, de nem így van! Es nem a honvágy (Magyarország) fog hiányozni, hanem a barátaim. Tudom lehet Skypeon tartani a kapcsolatot, de az nem ugyan az. Nem tudom megolelni őket nem tudunk találkozni. Ez most számomra elképzelhetetlennek tűnik!! 😢😢
2016. szept. 14. 14:24
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj bele racionálisan. Azokat az embereket még csak két hete ismered. Mindegyik a legjobb oldalát mutatja, mert szeretne barátokat szerezni. Ez az álarc az évek alatt fokozatosan le fog hullani róluk, sajnos/szerencsére te még csak ezt a mázat láttad. Ennyi idő alatt nem lehet megismerni úgy embereket, hogy ennyire kötődj hozzájuk. Inkább a bizonytalanságodat vetíted ki a helyzetre, és ebbe a magyarázatba kapaszkodsz. Ha lenne időd megismerni őket, szerintem ugyanúgy szívesen mennél, mint ahogy két héttel ezelőtt tetted volna.

Esetleg egy vadonban lejátszott két hetes túlélőversenyen a közvetlen csapattársaim, akikkel a túlélésért együtt küzdünk, ott alakulhat ki ilyesmi racionálisan ilyen rövid idő alatt. Be kellene látnod, hogy ez alatt a két hét alatt valójában fogalmad sincs, hogy kiket veszítesz.. ellenségeket vagy barátokat. Erre az idő nem volt elég. Ez csak egy első benyomás, ami egy ideig erősen hat. Kár, hogy a szüleid nem nyáron léptek és kitesznek ennek...

2016. szept. 14. 14:30
 16/31 A kérdező kommentje:
Igen erre is gondoltam es lehet, hogy igazad van, de ugyan úgy "bunkóznak" a fiúk. Nem játszák el a szép, aranyos kisfiukat hanem oda szólnak ha kell, jofejek ha kell. A lányok is sztem a valódi enuket mutatják ha nem is teljesen de nem játszák meg magukat mert nincs ra szükség.
2016. szept. 14. 14:41
 17/31 anonim ***** válasza:
89%
A kamaszkor a megjatszasrol szol, nyugodt lehetsz benne hogy egyik sem az igazi arcat mutatja.
2016. szept. 14. 14:53
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Nézd ha itthon szívesen barátkoznak veled srácok, akkor biztos egész jó csaj vagy, Londonban még népszerűbb leszel a sok ronda brit csaj mellett. Külföldön dolgozó barátaim gyerekei még óvodások, kisiskolások, de 1 éven belül mindenki simán megtanulta a kinti nyelvet. Nyugati oktatás szemlélete tök más, magolás helyett inkább az önálló vagy kis csapatban végzett kutatáson, feladatmegoldáson van a hangsúly, azaz hogy források alapján te alkossál valami újat, ne csak a tanultat biflázd vissza.

Gondolj arra, hogy korukban a profi angoltudás hihetetlen nagy versenyelőny lesz majd neked. Felső vezetőknél a kifogástalan megjelenés, viselkedés, nyelvhasználat, ami együtt magabiztos fellépést is ad sokkal fontosabb, mint a részletes szakmai ismeretek, arra ott van a szakmai stáb.

2016. szept. 14. 15:11
 19/31 anonim válasza:
21%
Nem akarsz szülőket cserélni?
2016. szept. 14. 15:15
 20/31 anonim ***** válasza:
84%
mondd meg nekik hogy vigyenek engem :p
2016. szept. 14. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!