Segítség! Van valami megoldás?! 15/L
A gimis nagy barátok érettségi után úgyis lemorzsolódnak, ne aggódj. Ez egy nagyon jó lehetőség neked minden szempontból, én örülnék neki.
Pakolj és menj, sokkal szebb és könyebb életed lesz.
Tudom, hogy az embernek 15 évesen nem ez a legfontosabb szempont és természetes, hogy félsz az ismeretlentől, de én a helyedben mennék! :)
Gondolj bele racionálisan. Azokat az embereket még csak két hete ismered. Mindegyik a legjobb oldalát mutatja, mert szeretne barátokat szerezni. Ez az álarc az évek alatt fokozatosan le fog hullani róluk, sajnos/szerencsére te még csak ezt a mázat láttad. Ennyi idő alatt nem lehet megismerni úgy embereket, hogy ennyire kötődj hozzájuk. Inkább a bizonytalanságodat vetíted ki a helyzetre, és ebbe a magyarázatba kapaszkodsz. Ha lenne időd megismerni őket, szerintem ugyanúgy szívesen mennél, mint ahogy két héttel ezelőtt tetted volna.
Esetleg egy vadonban lejátszott két hetes túlélőversenyen a közvetlen csapattársaim, akikkel a túlélésért együtt küzdünk, ott alakulhat ki ilyesmi racionálisan ilyen rövid idő alatt. Be kellene látnod, hogy ez alatt a két hét alatt valójában fogalmad sincs, hogy kiket veszítesz.. ellenségeket vagy barátokat. Erre az idő nem volt elég. Ez csak egy első benyomás, ami egy ideig erősen hat. Kár, hogy a szüleid nem nyáron léptek és kitesznek ennek...
Nézd ha itthon szívesen barátkoznak veled srácok, akkor biztos egész jó csaj vagy, Londonban még népszerűbb leszel a sok ronda brit csaj mellett. Külföldön dolgozó barátaim gyerekei még óvodások, kisiskolások, de 1 éven belül mindenki simán megtanulta a kinti nyelvet. Nyugati oktatás szemlélete tök más, magolás helyett inkább az önálló vagy kis csapatban végzett kutatáson, feladatmegoldáson van a hangsúly, azaz hogy források alapján te alkossál valami újat, ne csak a tanultat biflázd vissza.
Gondolj arra, hogy korukban a profi angoltudás hihetetlen nagy versenyelőny lesz majd neked. Felső vezetőknél a kifogástalan megjelenés, viselkedés, nyelvhasználat, ami együtt magabiztos fellépést is ad sokkal fontosabb, mint a részletes szakmai ismeretek, arra ott van a szakmai stáb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!