Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lenne a megoldás, költözése...

Mi lenne a megoldás, költözésen kívül?

Figyelt kérdés

Próbálok rövid lenni.

23 éves egyetemista vagyok. Nemsokára végzek, tulajdonképpen most írom a szakdolgozatomat.

A lényeg, hogy a család lakása szörnyű. Két szobás, így nekem nincs külön szobám, hanem a lassan 20 éves húgommal osztozunk rajta. Egy pici szoba, ahová alig fér be 2 ágy, 2 íróasztal meg egy szekrény. De ez még annyira nem is gond. A gond inkább a szüleimmel van. A szobánknak 2 ajtaja is van, az egyik a konyhára meg a WC-s fürdőszobára nyílik, a másik meg a nappalira, ahol a szüleim vannak (alszanak, tévéznek stb.)

Anyámnak az a mániája, hogy "ne csukódjunk be". Viszont nem arról híres(ek), hogy csendben ellennének, hanem mint már írtam, általában tévéznek, beszélnek, szóval nem hiába akarok folyton bezárkózni, mert kell a nyugalom, főleg most. Amikor meg anyám például mos, akkor a szobánk tulajdonképpen átjáróház, mert rajta keresztül gyorsabban elér a fürdőből (ahol a mosógép van) a nappaliba, vagy a nappaliból nyíló erkélyre. És hát rengeteget mos.

Azt hiszi, hogy valamit titkolok, azért akarok bezárkózni, pedig nem csak egyszerűen szükségem van egy kis egyedüllétre, ahhoz, hogy nyugodtan "dolgozhassak".

2016. szept. 8. 17:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%

Eddig kibírtad, most már nem mindegy?

Oldd meg úgy, ahogy az eddigi öt évben a vizsgákat megoldottad...

2016. szept. 8. 17:22
 2/11 anonim ***** válasza:
Bizniszelj vele.
2016. szept. 8. 17:23
 3/11 A kérdező kommentje:

A vizsgákra való tanulás azért más tészta... Azt még meg lehetett könnyebben oldani.

Azt tervezem, hogy bejárok majd az egyetemre, aztán ott írom meg, csak hát akkor mindennap vonatoznom kell.

2016. szept. 8. 17:26
 4/11 A kérdező kommentje:

Ezt hogy érted?

2016. szept. 8. 17:26
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
Minden elismerésem, hogy ilyen hülye szülőkkel és a tőélük örökölt génekkel felvettek téged a felsőoktatásba.
2016. szept. 8. 17:27
 6/11 anonim válasza:
Miért nem mondod el neki tök ugyanezt amit leírtál? xD
2016. szept. 8. 17:27
 7/11 anonim ***** válasza:
94%
Én már rég leordítottam volna, hogy hagyjanak tanulni mert ha nem, akkor még 50 évesen is ott leszek a nyakukon...
2016. szept. 8. 17:28
 8/11 A kérdező kommentje:
Sokat vitáztunk már, most nem akarom még azzal is elvesztegetni az időt.
2016. szept. 8. 17:30
 9/11 anonim ***** válasza:
42%
Menj el a könyvtárba, ott biztosan nyugi és csend van.
2016. szept. 8. 21:09
 10/11 anonim ***** válasza:
Ezt a pár hónapot már bírd ki. De amúgy a hugoddal beszélni kéne vele. És igenis becsukni az ajtókat, hogy ne ott járjon át.
2016. szept. 9. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!