Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a megoldás erre? Mit...

Mi a megoldás erre? Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Par honap mulva betoltom a 20. eletevemet. Lany vagyok. Iden majusban erettsegiztem. Sajnos halasztanom kell egy evet, mert nem vettek fel felsooktatasba. Anyukam hozzamallasa nagyon zavar. Lassan 20 eves vagyok, meg itthon lakom a szuleimmel es a ket ocsemmel. Nagyon zavar mar, hogy anyukam folyton beleturkal az eletembe. Az anyukam az a tipus, aki mindent jobban tud, szeret belekontarkodni mindenbe, kivancsi mindenre es nagyon akaratos is. Ma elmentem egy baratnommel a varosba. Mielott elmentem itthonrol megkerdezte, hogy mit fogunk csinalni es hanykor erek haza. Mikor hazaertem akkor is kb. kivallatott hogy mit csinaltunk es hol voltunk. Van egy masik baratnom is, akit anyukam nagyon nem bir. Ezzel a baratnommel volt egy vitas idoszakunk, de kibekultunk es ez anyukamnak nagyon nem tetszett. Folyton szidja a baratnomet, a baratnomnek meg mar elege van, hogy anyukam folyton ot szapulja. Azt sem akarja, hogy beszeljek es talalkozzak ezzel a baratnommel, nem akarja hogy joban legyek vele. Nem engedi azt sem, hogy alkoholt igyak. Egyszer egy buliban nagyon berugtam es akkor is tokre kiosztott. Azota akarhova megyek mindig elore figyelmeztet, hogy meg ne probaljak inni. Nagyon zavar mar a viselkedese. Vannak pillanatok, amikor nagyon jol kijovok vele, de a fenti dolgok igy idestova 20 evesen mar nagyon zavarnak, hogy az se mindegy hogy kivel es hova megyek meg egyszer berugok es akkor mar osszedolt a szemeben a vilag. Komolyan gondolkodom mar a koltozesen, tenyleg zavar mar nagyon ez, hogy mindig kivancsi hogy kivel mit csinaltam es aki neki nem szimpatikus azt hangoztatja is itthon. Ez az egyik oka annak, ami miatt ugy dontottem, hogy dolgozni szeretnek, hogy sajat magam eltudjam tartani. Mar vannak olyan dolgok ennyi idosen, amikrol nem szeretnenk, ha tudnak a szuleink, nem azert mert rossz, hanem mert nekik nem tetszene, szerintuk nem helyes, nem fogadnak el, pedig nem rossz dolog, csak szuloi szemmel az. Szoval a kerdesem az, hogy szerintetek 20 evesen egy erettsegivel hova vesznek fel dolgozni? Eddig gimibe jartam, ezert meg nincs szakmam. Uj vagyok a munka vilagaban es jol jonne par tanacs, hogy hogyan alljak neki a munkakeresehez, ha lakasra gyujtok akkor hogyan kellene beosztani a penzt (mert hogy szeretnek nyelvbol levizsgazni es a szuleim szeretnek, hogy ha munkaba allok akkor en is szalljak be a koltsegvetesbe, szeretnek ha mostantol a tanulmanyaimba beszallnek anyagilag). Mellesleg nem nagy lakasra gondoltam, csupan egy egyszeru kis panel lakasra. Egy furdoszoba, WC, haloszoba, konyha, meg nem vagyok jartas benne, de gondolom ugye kell majd fizetni a vizet, a gázat, a szamlakat stb. szoval tisztaban vagyok vele, hogy egy darabig gyujtogethetek, de sajna meg munkam sincs. Magyarul egy munkakezdo ker tanacsot. :) Ja igen, a masik ok ami miatt dolgozni szeretnek az az, hogy szeretnek a stuleim vallarol levenni egy kis terhet, szeretnem nem folyton az o penztarcajukat kiuriteni es kerni mindenre meg tisztaban vagyok vele, hogy milyen sokba kerul egy gyerekneveles es mar 19 evesen szeretnek levenni a vallukrol egy kis terhet. Meg nem szeretnek az a tipikus kamasz lenni, aki huszon evesen sem tudja elni a sajat eletet es a szulein eloskodik, egesz nap netezik meg TV-zik.
2016. szept. 6. 21:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
16%
Hah egy érettségivel ha valahova fel is vesznek, ott minimálbért kapsz. Attól függően, hogy hol laksz egy albérlet iszonyú drága tud lenni. És 80 ezerből kifizeti kb 50et lakbérre, az rengeteg.. Szóval akkor inkább maradj otthon, és szimplán ne vegyél anyudról tudomást. Ha kérdez is, mondd hogy nincs hozzá köze, a saját életedet eléd, ő is élje a sajátját, ne a tiéddel foglalkozzon. Nehogy már.. Állj a sarkadra..
2016. szept. 6. 22:02
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam azonnal elkoltozni amint munkat kapok. :D Es nem eloskodhetek itthon orokke.
2016. szept. 6. 22:11
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Hát én sem úgy gondoltam, hogy életed végéig élj születiddel. De azt is megpróbálhatod ha van elég nyelvtudásod, hogy külföldön keresel munkát. Főleg ismerős által, vagy közvetítő oldalon. Ne egy ilyen hirdetős oldalon, ahol mindenféle állásajánlat van.
2016. szept. 6. 22:18
 4/14 A kérdező kommentje:
Miota leerettsegiztem csak most jottem ra, hogy igazabol milyen nehez eltartani sajat magamat is es csodalom a szuleimet meg mas felnotteket, akik eltartjak sajat magukat es meg a gyerekeiket is. Durva :/
2016. szept. 6. 22:21
 5/14 anonim ***** válasza:

Szia. :)

Mond meg édesanyukádnak,hogy hagyjon neked teret.

Jogod van a magánéletedhez és a saját véleményedhez,barátaidhoz.

Kérdez meg tőle ő mitől lett ilyen

pl.: Az ő édesanyja faggatta-e ennyire? Amikor játszott a téren vagy az édesapádal flörtölt akkor kukkolta őket a nagymama?

Amúgy mást nem tudsz csinálni,mint megvonod a vállad (magadban) és ha neki nem tetszik akkor nem tetszik.

Csak érettségivel pl. takarító, gyári munkás,kisegítő (pl. pékségben,irodában stb)levélkihordó és hasonló lehetsz. Munkaügy szokott indítani tanfolyamot, amiért havonta fizetnek neked pénzt(kb 50ezer) így tanulsz is valamit és pénzed is lesz de azok már javarészt elindultak. (Felvételi teszt van pl. ha eladó szakma akkor számtani feladatok és pár alapvető teszt) utána egy elbeszélgetést,hogy miért pont téged válasszanak ki a 3xos túljelentkezők közül és ha nyertél akkor pár honapos gyorstalpaló nappali képzésben lesz részed)

Kezdésképpen érdemes albérletben összeköltözni ismeretlenekkel,mert egy kis lakás is baromi drága egyedül.

Helyzete adja,hogy 1,2 vagy netán 3 emberrel kell laknod. Kicsit macera néha de meg lehet szokni,de alaposan meg kell nézni őket és maga a helyet is,nameg a környéket.

Csak szegedről tudok beszélni,de ha 35ezer forint / hónap alatt találsz aaaz jó. (Csak odaadod a pénzt amit mond a föbérlő és kész) Nekem 25 szokott lenni minden de ez fehér holló. Annyi pénzt rakj félre,hogy kajára és utiköltségre bármikor jusson utána tisztálkodási szerek,mosópor,tisztítószerek és utána jöhet a ruházkodás és ezután a buli + barátok. Ha még marad azt elteheted. :D Szerintem érdemes legalább 80at keresni,hogy 10-15öt el tudj tenni / be tudj szálni.

(Persze ha otthon laksz továbbra is akkor ebből is jóval többet)

Ennyi jött egy szusszra. :D

2016. szept. 6. 22:26
 6/14 A kérdező kommentje:
Hat most majd a heten megyek a munkaugyibe, majd meglatjuk mit mondanak, de persze en se varom, hogy azonnal fonoki posztot kapjak, tisztaba vagyok vele hogy valami ilyesmi munkat kapok, ha kapok. :D De azt mondjak nem szabad igy hozzaallni szoval jo munkat kapok majd xD
2016. szept. 6. 22:39
 7/14 anonim ***** válasza:

Pedig a "Vezérigazgatónő" titulus jól szerepel a kitűzőn. :)

Sok szerencsét és minden szépet piccurleány! :D

2016. szept. 6. 22:56
 8/14 A kérdező kommentje:

Azt meghiszem :D

Koszi :)

2016. szept. 6. 23:16
 9/14 anonim ***** válasza:
Totál nem értem, miért gondolkoztok egy egész lakás bérlésében. Ki lehet venni valahol egy szobát, és másokkal együtt lakni.
2016. szept. 7. 00:07
 10/14 anonim ***** válasza:

Milyen "szemét" szülők vannak manapság...Nem örülnek neki hogy a gyerekük alkoholizálni akar. :D Ez legyen a legnagyobb bajod, de komolyan! örülj neki hogy élnek, szeretnek, normálisan nevelnek. Én ezt komolyan nem értem már. Miért olyan fontos alkoholt inni? Annyira gyerekes gondolkodás...

Na mindegy nem bántani akarlak. Szerintem is költözz külön. Lehet bérelni szobát is, én is szobát bérlek, havi 35ezret fizetek rezsivel együtt. Átlagos lakás, hárman lakunk 2 másik egyetemistával.

Érettségivel nem nagyon fogsz jó munkát találni, csak olyat ami minimálbért fizet. Az meg olyan havi 90. Számolgass kicsit. Ha szerzel szobát így mint én, bár ez város függő is van ahol drágább van ahol olcsóbb. De olyan 30-al számolj szerintem. Szóval 30 a lakás, 30 a kaja, ha még utazgatsz, szórakozol magadra is költesz arra elmegy a maradék 30 is. Fenntartani fenn tudod magad, de félre nem nagyon raksz majd.

2016. szept. 7. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!