Mi a megoldás erre? Mit tanácsoltok?
Szia. :)
Mond meg édesanyukádnak,hogy hagyjon neked teret.
Jogod van a magánéletedhez és a saját véleményedhez,barátaidhoz.
Kérdez meg tőle ő mitől lett ilyen
pl.: Az ő édesanyja faggatta-e ennyire? Amikor játszott a téren vagy az édesapádal flörtölt akkor kukkolta őket a nagymama?
Amúgy mást nem tudsz csinálni,mint megvonod a vállad (magadban) és ha neki nem tetszik akkor nem tetszik.
Csak érettségivel pl. takarító, gyári munkás,kisegítő (pl. pékségben,irodában stb)levélkihordó és hasonló lehetsz. Munkaügy szokott indítani tanfolyamot, amiért havonta fizetnek neked pénzt(kb 50ezer) így tanulsz is valamit és pénzed is lesz de azok már javarészt elindultak. (Felvételi teszt van pl. ha eladó szakma akkor számtani feladatok és pár alapvető teszt) utána egy elbeszélgetést,hogy miért pont téged válasszanak ki a 3xos túljelentkezők közül és ha nyertél akkor pár honapos gyorstalpaló nappali képzésben lesz részed)
Kezdésképpen érdemes albérletben összeköltözni ismeretlenekkel,mert egy kis lakás is baromi drága egyedül.
Helyzete adja,hogy 1,2 vagy netán 3 emberrel kell laknod. Kicsit macera néha de meg lehet szokni,de alaposan meg kell nézni őket és maga a helyet is,nameg a környéket.
Csak szegedről tudok beszélni,de ha 35ezer forint / hónap alatt találsz aaaz jó. (Csak odaadod a pénzt amit mond a föbérlő és kész) Nekem 25 szokott lenni minden de ez fehér holló. Annyi pénzt rakj félre,hogy kajára és utiköltségre bármikor jusson utána tisztálkodási szerek,mosópor,tisztítószerek és utána jöhet a ruházkodás és ezután a buli + barátok. Ha még marad azt elteheted. :D Szerintem érdemes legalább 80at keresni,hogy 10-15öt el tudj tenni / be tudj szálni.
(Persze ha otthon laksz továbbra is akkor ebből is jóval többet)
Ennyi jött egy szusszra. :D
Pedig a "Vezérigazgatónő" titulus jól szerepel a kitűzőn. :)
Sok szerencsét és minden szépet piccurleány! :D
Azt meghiszem :D
Koszi :)
Milyen "szemét" szülők vannak manapság...Nem örülnek neki hogy a gyerekük alkoholizálni akar. :D Ez legyen a legnagyobb bajod, de komolyan! örülj neki hogy élnek, szeretnek, normálisan nevelnek. Én ezt komolyan nem értem már. Miért olyan fontos alkoholt inni? Annyira gyerekes gondolkodás...
Na mindegy nem bántani akarlak. Szerintem is költözz külön. Lehet bérelni szobát is, én is szobát bérlek, havi 35ezret fizetek rezsivel együtt. Átlagos lakás, hárman lakunk 2 másik egyetemistával.
Érettségivel nem nagyon fogsz jó munkát találni, csak olyat ami minimálbért fizet. Az meg olyan havi 90. Számolgass kicsit. Ha szerzel szobát így mint én, bár ez város függő is van ahol drágább van ahol olcsóbb. De olyan 30-al számolj szerintem. Szóval 30 a lakás, 30 a kaja, ha még utazgatsz, szórakozol magadra is költesz arra elmegy a maradék 30 is. Fenntartani fenn tudod magad, de félre nem nagyon raksz majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!