Mi a megoldás erre? Mit tanácsoltok?
En orulok neki, hogy itt vannak velem es normalisak, nem ez a problema. Nem tudom te mit szolnal, ha meg abba is beleszolna, hogy kivel baratkozhatsz es kivel nem. Es nem vagyok alkoholista sem, pont ez a lenyeg, hogy egyszer berugtam es mar osszedolt a vilag... Es azota is azt hallgatom. Mas gyerekeket a rendorseg visz haza egy bulibol vagy a detoxban kotnek ki. Es minden hetvegen buliznak es agyon isszak magukat, ossze-vissza kefelnek mindenkivel es semmit se kapnak otthon. En meg egyszer berugok es mar uristen...
Meg lassan 20 leszek es be kell szamolnom, hogy mit csinaltam, merre voltam, engedelyt kell kerni, hogy elmehetek-e egyaltalan. Mas gyerekek fogjak magukat es elmennek, nekem meg 20 evesen is engedelyt kell kernem meg beszamolnom hogy kivel hova megyek meg mik a terveim hogy mit fogunk csinalni...
De akkor meg állj ki magadért! Mondd meg hogy abba nincs joga beleszólni kivel barátkozol. Már ha normális az illető, mert ha pl egy drogos balhés ember, akkor azért jogosan szólna bele...
Meg ne másokhoz hasonlítgasd a helyzeted. Lehet pont a szüleid is ezt csinálják. Talán pont azt nem akarják hogy olyan legyél mint mások, ezért fognak szigorúbban. Féltenek, ennyi.
Le kéne egyszer ülni velük beszélgetni, nyugodtan, higgadtan. Elmondani hogy lassan 20 éves vagy, nem vagy már teljesen gyerek, tudsz értelmesen dönteni, biztosítsd őket, hogy nem fogsz hülyeséget csinálni, nem kell aggódniuk miattad, de ha továbbra is ennyire megkötnek akkor azzal pont azt fogják elérni, hogy olyanba keveredj amit nem akarnak. A túlzott tiltás ide vezet, erről már csak hallottak ő is. Viszont azért nem érzem annyira durvának a helyzeted, kérdezősködnek meg nem akarják hogy igyál, ez azért annyira nem nagy tragédia. Van akit meg el sem engednek sehova... Gondold kicsit át Te is. És kössetek kompromisszumot.
Nincs kulonosebb problema a csaladommal, nincs okom panaszra. Nagyon szeretem a szuleimet es orulok, hogy normalis csaladban nohettem fel. Nalunk nincsenek ilyen problemak, amiket olvasok itt gyakran, hogy a szulok alkoholistak, az apa munkanelkuli, utik a gyereket, elvalt szulok stb. Szoval halas vagyok nekik, hogy normalis korulmenyek kozott nottem fel es anyagi gondjaink sincsenek. Csupan ez a problema van, hogy anyukam neha szeret kivancsiskodni es en szeretnek egy kis maganszferat.
De ha ez nem is lenne akkor is el kellene kezdenem onallosodni, lakast keresni. Nem akarok olyan huszoneves lenni, aki nem dolgozik, a szulein eloskodik, mert ugy kenyelmes, hiszen anya vegzi a hazimunkat, foz, mos apa keresi a kenyeret. En nem akarok ilyen eloskodo lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!