Mit csináljak, ha a szüleim aberrált időpontokban akarnak irányítani?
A 9es válasz csak nálam verte ki a biztosítékot????
Micsoda egy tahó. Remélem a kukás szakmán tovább már fogod vinni, mert ennyit érdemelsz. Anyádék meg rakjanak ki, ha elmúltál 18, menj dolgozni, legyél a magad ura és akkor fekszel, amikor akarsz, te bunkó.
Majdnem elkezdtem írni a választ, hogy nálunk meg mi van, miben tudnék segíteni.
A 9-es kommented után segíteni sem akarok. Először azt hittem, hogy irónia, de ez nagyon gáz. Milyen iskolába ársz? Szegény tanárok, te hogyan éreznéd magad, ha taknyosok beszólogatnának, mert a dolgodat végzed? Hogyan akarsz leérettségizni, ha szerintetek lazsálás van, házi sem kell, Nekünk a 11. osztály volt a legnehezebb, én se mindig írtam meg a házit, de szükség van rá, mondjuk nálunk inkább tanulni kellett.
Igazuk van. Suli miatt úgyis 1/2 7 körül legkésőbb kelned kell az év nagy részében. Ebből kifolyólag valóban este 10 körül jó lenne, ha el tudnál aludni.
Egyébként azt én sem értem, ha valakinek a szervezete a korai keléshez van szokva, hiszen sulis v. 8-ra jár dolgozni. Hogy a francba tud nyári szünetben (szabi alatt) 10 ig aludni?
A suli utáni eljárással kapcsolatban azért hallgattassék meg a másik fél is, nem mondom, hogy hazudsz, de azért ebben a korban elég érdekesen értelmezik a tinik a szabadságot, ráadásul lehet, oka is van (pl. nem jól tanulsz, minden nap este 8-kor akarnál hazakeveredni stb.).
Az első gondolat, ami eszembe jutott a kérdésed kapcsán, az az, hogy fogalmad sincsen az aberráció fogalmáról.
A másik, hogy örülhetsz, hogy 17 évesen ilyen problémáid vannak. Ismerek egy srácot, aki veled egyidős és egész nyáron dolgozott. Egyik héten 6-tól 14-ig, másik héten pedig 13-22-ben. Nos, ő azt mondta, hogy örül, hogyha végre aludhat. Ezt én is tapasztaltam. Azért nem tudsz aludni, mert gondolom nappal marhára nem csinálsz semmit ezzel a mentalitással és persze, hogy pörögsz este is. Emellett van egy holtpont, amin átlendülve, nem tudsz aludni. Ezen a ponton kellene lehúzni a rolót aznapra.
Azért remélem tudod, ez a délelőtt 10-es kelés, nem igazán kivitelezhető iskolaidőben. Bár, a stílusod alapján, teljesen felesleges a dolgot erőltetni.
A megjegyzésedet, tanár-tanulóként, egy kicsit a szívemre vettem, de kíváncsian várom, hogy az egyetemet, hogyan szeretnéd majd kivitelezni, amikor vizsgaidőszakban fizikailag nincsen idő aludni. Mert vagy tanulsz, vagy alszol. Emellet ott, hogyha nem csinálsz leckét, maximum megbuksz.
Az öcsém pont veled egyidős és most indult el megkezdeni a 11.-et. 40 percnyi vonatútra lakunk a gimitől, így 5-kor kell kelnie. Számára minimum 7 óra alvás az elfogadott, tehát este 10-kor már magától leteszi a telefonját és elmegy aludni. Ez persze csak iskolaidőszakban él, hétvégén ő is szeret fetrengeni egész délelőtt... jobban mondva szombaton, mert vasárnap korán edzése, majd meccse van. Ő még sosem morgolódott emiatt. Annyira elfárad az iskola és az edzések miatt, hogy simán elalszik. Mert ő nem a tanárokat lek*rvázni jár az iskolába.
Mondok egy poént: én is tartom magam nagyjából ezen időbeosztáshoz. Nekem az egyetem mellett nincs annyi energiám, hogy 11-nél tovább fenntudjak maradni.
Szerintem itt nem a szüleiddel van a probléma. Ők csak jót akarnak neked.
20L
Álljunk meg egy pillanatra. Rendben van, hogy bunkó lehetett a komment (én már nem láttam), de.
Ha a szülők olyanok mint az én "apám" volt, akkor ők a felelősek. Ebben az esetben, ha találkoznék veluk, kezdésnek minimum leszakitanám az állkapcsukat, és utána megkérdezném, hogy vajon tudják-e, hogy ezt miért kapták.
Aztán mivel ezt nem tudjuk ellenőrizni, az is lehet hogy nem ez a helyzet, van olyan amikor tényleg néhány pofon kellene a gyereknek. Nem tudjuk, csak a kérdező.
23-as vagyok
2 évvel vagyok csak idősebb nálad, de már 3 éve vagyok bejárós. Reggel 5- kor kell kellnem és ez szörnyű, még gimnáziumi tanulás mellett sem tudtam 11-kor lefeküdni. Most meg egyetemen, örülök, ha 5-6 órákat tudok aludni. Persze, hogy reggel 8-ra rakják a gyakorlatot, hogy bejárj rá. Vizsgaidőszakban meg van amikor napokig néha mikor rámjön alszom 1-2 órát, tudom, hogy nem egészséges, de ez van. Az én szüleim is ráadásul zörögnek hajnalban, meg lekeszenek este 7-kor és tudnak kellni 4-kor lersze. Nekem is kinyomják a netet, hogy éjjel ne tudjak telefonozni no comment
A hozzáállásodat viszont változtasd meg, így semmi nem lesz belőled!
Mi volt a 9-es válasz?
Amúgy soha nem értettem, sokan miért pörögnek rá ennyire egy hülye középsulira :D Tojtam az egészre végig, leckét nagyjából 3-szor írtam az 5 év alatt, mégis nekem lett a legtöbb felvételi pontom az osztályban :D (Bőven 400 fölött)
Leckét meg lehet írni este is, meg szünetekben is.
Az meg komolyan normális az emberek szerint, hogy valakit, aki jövőre felnőtt lesz, ágyba parancsolnak, mert "kicsibaba"?? :D Én se tudok elaludni 12-1 előtt, ha befekszek az ágyba, akkor is csak forgolódok. És volt, hogy így jártam délelőttös műszakba, tehát 4-kor keltem. Volt, hogy sírtam annyira fáradt voltam, de elaludni nem tudtam korábban.... Lehet mondani, hogy aludjon az ember, de van, akinek ez nem megy bármikor, parancsra.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!