Mit csináljak, ha a szüleim aberrált időpontokban akarnak irányítani?
És az még nem jutott eszedbe, hogy 10-kor a telefonodon valami zenét hallgass? - mivel úgy sokkal könnyebb elaludni.
Nem azon kell pattogni, hogy a szülők ilyenek meg olyanok, hanem megoldást keresni a problémára.
Én éppen ma beszéltem erről anyummal.
Tavaly, előtte mondta, hogy 9-kor menjek lefeküdni, de ma szóba jött ismét ez a lefekvős tematika, és mondta, hogy maradjak addig, ameddig akarok, csak éjfél előtt feküdjek le, mert korán fogok kelni. Nekünk nem kellett ezt megbeszélni, mondta, hogy már lassan felnőtt vagyok, én szabom meg azt, hogy mikor fekszek.
Szerintem beszéld meg velük, hogy már lassan 18 éves vagy, ha külön költözöl akkor nem lesznek ott, hogy "most menj lefeküdni". Üljetek le egy asztalnál, vagy valahol, és beszéljétek meg nyugis környezeten belül. :)
Szerintem egy év múlva költözz el otthonról (nagykorú leszel), aztán akkor fekszel le és akkor kelsz, amikor jólesik, persze ott, ahol otthont teremtesz magadnak abból, amit megkerestél. Aztán meglátod, milyen nagyfiú vagy.
Jó reggelt, a felnőttség nem csak jogokból,kötelességekből is áll. A szüleid háza az övék, ők szabják meg a házirendet, és úgy látom az alvásidőt korodnak és állapotodnak megfelelően állították be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!