Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha a szüleim...

Mit csináljak, ha a szüleim aberrált időpontokban akarnak irányítani?

Figyelt kérdés
Tehát még mielőtt valaki jön, hogy hisztizek, mert korán kell lefeküdni, van benne igazság, de ez már nevetséges. Azt akarják, hogy este 10-kor takarodó mindig és szünetekben is maximum 8-ig alhatok!! Amivel nem is lenne bajom, de a biológiai órám nem áll erre át. Kipróbáltam 1 hétig a nyáron : Legalább éjfélkor tudok lefeküdni és 10-kor felkelni. De lesz.rják, azt mondják, hogy a 17 éves gyerek még kicsibaba neki alukálni kell. Ha meglátják, hogy 10 után még forgolódok az ágyban lehurrognak. Meg hogy folyton óráim után fél órával haza kell érnem, nem lófrálhatok sehova. Most is telefonról írok, saját netről, mert ilyenkor kinyomják a modemet.

2016. aug. 31. 22:05
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
25%
Kicsit nézz utána, mutass nekik cikkeket, nyomtass ki párat, hogy egy átlagos felnőtt embernek kb 8 óra az egészséges alvás. Ettől több vagy kevesebb már egészségtelen, persze +-1 óra nem oszt szoroz sokat, de a sok alvás pl rombolja az agyat, az agysejteket károsítja, ezért van sok embernél, hogy sok alvás után fáj a feje, amolyan másnaposság érzet van, mert marhára nem tesz az se jót. És sajnálom, gyűlölöm az ilyen szülőt aki mi a fenének csinál gyereket, ha zsarnokoskodni akar felette. Hogy az ilyennek mi jár a fejébe az elképesztő rejtély.
2016. aug. 31. 22:54
 12/36 anonim ***** válasza:
51%

És az még nem jutott eszedbe, hogy 10-kor a telefonodon valami zenét hallgass? - mivel úgy sokkal könnyebb elaludni.

Nem azon kell pattogni, hogy a szülők ilyenek meg olyanok, hanem megoldást keresni a problémára.

2016. aug. 31. 22:56
 13/36 anonim ***** válasza:
69%
Próbáld ki a zenét, anélkül nem tudok.elaludni.
2016. aug. 31. 23:25
 14/36 Patriksztár ***** válasza:
92%

Én éppen ma beszéltem erről anyummal.

Tavaly, előtte mondta, hogy 9-kor menjek lefeküdni, de ma szóba jött ismét ez a lefekvős tematika, és mondta, hogy maradjak addig, ameddig akarok, csak éjfél előtt feküdjek le, mert korán fogok kelni. Nekünk nem kellett ezt megbeszélni, mondta, hogy már lassan felnőtt vagyok, én szabom meg azt, hogy mikor fekszek.

Szerintem beszéld meg velük, hogy már lassan 18 éves vagy, ha külön költözöl akkor nem lesznek ott, hogy "most menj lefeküdni". Üljetek le egy asztalnál, vagy valahol, és beszéljétek meg nyugis környezeten belül. :)

2016. aug. 31. 23:26
 15/36 anonim ***** válasza:
90%
Ne legyél kollégista.. a Koliban 22-kor villanyoltás van.. és 6.30kor ébresztő
2016. aug. 31. 23:34
 16/36 anonim ***** válasza:
78%
Pár nap és visszaáll rá a szervezeted. Hidd el egy-két nap és úgy lefáraszt majd az iskola, hoy örülni fogsz ha 10-kor már ágyban leszel, csak akkor tényleg pihenj, ne internetezz. Aztán pedig magad is tudod variálni az alvásidőt, tényleg meglehet szokni.
2016. aug. 31. 23:39
 17/36 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem egy év múlva költözz el otthonról (nagykorú leszel), aztán akkor fekszel le és akkor kelsz, amikor jólesik, persze ott, ahol otthont teremtesz magadnak abból, amit megkerestél. Aztán meglátod, milyen nagyfiú vagy.

Jó reggelt, a felnőttség nem csak jogokból,kötelességekből is áll. A szüleid háza az övék, ők szabják meg a házirendet, és úgy látom az alvásidőt korodnak és állapotodnak megfelelően állították be.

2016. szept. 1. 00:28
 18/36 anonim ***** válasza:
89%
Nyugi, 38 vagyok, és anyám, ha látja fb-on 11 után, hogy be vagyok lépve, mai napig képes rámírni, hogy miért nem alszok még 😂
2016. szept. 1. 00:33
 19/36 anonim ***** válasza:
85%
" Inkább lek*rvázzuk őket, " remélem, az egyik jól pofán ver titeket, mielőtt otthagyja a pályát
2016. szept. 1. 00:36
 20/36 anonim ***** válasza:
43%
Ja amugy, eleg laza pali lehetsz, de itt sipakolsz mert anyu nem engedi meg hogy fentmaradj éjfélig
2016. szept. 1. 04:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!