Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni egy 12 éves...

Mit lehet tenni egy 12 éves csúnya beszédével?

Figyelt kérdés
A 12 éves fiam nagyon csúnyán beszél illetve más viselkedési probléma is van vele. K.r.aanyázások sorozata, bü.dös r.b.nc k.rv. stb. Nap mint nap már ezt hallgatom. Már a kistesó is eltanulta. Más probléma is van vele de ez a legidegesìtőbb mert utcán is mondja másra, itthon pedig ránk ha pl. nincs laptop vagy bármi más. Szépen is rászoltam, csúnyán is, pofon is volt, más okok miatt volt pszichológus, nevelési tanácsadó, most családterápiára járunk. Úgy érzem csődött mondtam mint anya. Ti mit tennétek? Egyedül nevelem szóval apuka kizárva ebből a történetből.
2016. aug. 24. 19:58
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
2%

Atmegyek hozzatok es lerendezem. Eskuszom. Ez a viselkedes nem normalis. Es ne felj, nem mondtal csodot mint anya.

17/L

2016. aug. 24. 23:42
 22/31 anonim ***** válasza:
55%

Nekem lenne egy tanácsom hogyan, szoktasd le róla. A pofozkodás, kütyük megvonása semmit nem ér mert ugyanúgy csinálni fogja. Olyat vonj meg tőle, amit nélküled nem tudna megcsinálni. Pl. ha kinéz magának valami drága ruhadarabot (vagy bármit), mond, hogy csak akkor ha megígéri, hogy változat, ha nem legközelebb ne vedd meg neki, mivel nem kötelességed mindenből legjobb dolgokat venni (legdrágább). A lényeg, hogy előbb figyelmeztesd és aztán büntesd meg. (De sose otthoni dolgokkal! Hanem amivel rájön hogy nem éri meg neki (érezze hogy magával szúr ki) . A többi rajtad múlik.

Az én szüleim sem bírtak az öcsémmel és ez bejött nekik. 25/F

Tehát a lényeg sose a meglévő dolgokkal büntesd, hanem azzal, hogy nem kapja meg amit szeretne.

Remélem segítettem! :)

2016. aug. 25. 00:28
 23/31 anonim ***** válasza:
0%

Előző vagyok!

Egyébként a pszichológus meg az ilyen csodadokik a legnagyobb hülyeség! Mivel ettől csak rontasz a helyzeten. 18 év alatt feleslegesek. Ezzel azt bizonyítod, hogy bármit megtehet mert te nem tudod irányítani a helyzetet és segítségre van szükséged ami = (a fejében )bármit megtehet.

Az ilyeneknek általában egy kemény férfi kell akire felnéznek (nem akitől félnek!!!) (pl. edző, jófej tanár) és ha ő azt mondja akkor úgy lesz. Ha nem sportol kezdjen el valamit és ha ott megszólal hidd el, helyreteszik. És a más légkör is segíthet.

2016. aug. 25. 00:37
 24/31 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Apukáról: Én vetettem véget a kapcsolatnak, azóta a gyerek tör, zúz, "

Na ugye, hogy ugye!?

Ehhez képest sikerült 0%-ot elérnem a válaszommal, holott pont ezt írtam.

:D

7. voltam.

2016. aug. 25. 09:00
 25/31 Fizikiwi válasza:
Én is 12 vagyok és csúnyán beszélek, de ilyeneket nem is merek mondani. Apától eléggé félek, ha felhúznak ilyeneket mondok, hogy b@.d meg, de mást nem. Haverokkal szoktuk még az ilyen kö..ög, meg k..d be szavakat használni, de csak poénból. Én se szeretek pakolni, de anya szokott így ígégetni pénzt (nem tudom minek) megcsinálom, de nem fogadok el jutalmat. Amúgy pakolni utálok, tehát csak immál-ámmal megy. Lehet hogy ez nem lesz túl jó, mert lány vagyok, csak hátha :D .
2016. aug. 25. 09:57
 26/31 anonim ***** válasza:
9%
Küldd intézetbe.. majd megtudja:)
2016. aug. 25. 10:02
 27/31 anonim ***** válasza:

próbáltál már a lelkére hatni..? le ülni csak ti ketten (senki sem zavarhasson) és beszélni vele.elmondani hogy:mennyire szereted őt és most mennyire fáj az ő viselkedése. vedd rá hogy elmondja mi az ami bántja.

vagy: csak csapj a közepébe és mondd hogy: tudom hogy fáj az ami apád és köztem történt-de értsd meg muszáj volt külön mennünk,stb.. Meséld el a te érzéseidet a dologgal kapcsolatban.kicsit kezeld "felnőttként".

2016. aug. 25. 13:52
 28/31 anonim ***** válasza:

7-es, nekem is elváltak a szüleim 9 éves koromban, anyám küldte el apámat, mégsem ömlött a sz*r a számból és tiszteletlen sem voltam.

Apám nekem is úgy eltűnt az életemből, hogy csak na, hiába a szomszéd utcába költözött, nem volt kíváncsi rám. Bár csak 9 voltam és nem 12, anyám leültett és elmagyarázott mindent az én szintemnek megfelelően, hogy miért nem működött a házasság, miért volt boldogtalan, miért jobb ez így és elmondta, hogy ezután is mindenben számíthatok rá. Bár apám gusztustalanul viselkedett ezután, azt mondta, ne haragudjak rá, ez az ő szintje, ilyen ember, ezért is váltak el.

És megértettem. Szerintem ülj le a fiaddal, mint anya a gyerekével és szeretettel és megértéssel közelíts felé. Tudom, hogy nehéz, mert tarthatatlan a viselkedése, de ennek oka van és biztosan belül nagyon szenved. Az is lehet, hogy téged hibáztat a válás miatt, épp ezért kell tudnia az okokat, hogy megértse.

Türelem, következetesség, kitartás és sok szeretet, szeintem eredményre fogsz jutni.

2016. aug. 25. 14:02
 29/31 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, és még annyi, hogy a csúnya beszéd csak tünet, de ugye nem azt kell kezelni, hanem a kiváltó okot. Ezt kell megtalálnod, lehet, már tudod is.
2016. aug. 25. 14:04
 30/31 anonim ***** válasza:

#28:

"Bár csak 9 voltam és nem 12, anyám leültett és elmagyarázott mindent az én szintemnek megfelelően"

Na ugye? Jó eséllyel ez hiányzik itt is. Ráadásul te csak 9 voltál, nem lázadó kiskamasz.

Az én véleményem, hogy mégis csak az apa "leléptetése" a kiváltó ok, főként, hogy a kérdező elmondása szerint is akkor kezdődött az egész.

2016. aug. 25. 20:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!