Mit lehet tenni egy 12 éves csúnya beszédével?
"Már nem bìrom idegileg.."
A gond az, hogy ezt ő is pontosan tudja és ki is használja, mivel előbb vagy utóbb, de meg fogsz törni. Tesz a fiad egyáltalán bármit is (segít-e neked) vagy csak elvár? Mert ha szarásig van idővel, akkor ne lepődj meg rajta, hogy annyi energiája van, amit másképp nem tud levezetni, csak így. Ne vegyél neki telefont (max. ilyen 3000 Ft-osat, ha nagyon kell), ne add neki oda a laptopot, hanem menjen veled fát pakolni, segíteni a kertben, a házimunkákban, tanuljon meg főzni, tanuljatok nyelveket, szóval kösd le őt. Fáraszd le fizikailag és szellemileg is. Persze ezt is könnyen el lehet cseszni, ha csak elvársz tőle. Legyél benne társ, szóval fontos az, hogy együtt csináljátok azt, amit csináltok.
"Én mosogatok, főzök, pakolok"
Na akkor szerinted miért nem csinálja ő meg? Ha nem hagy rendet például a szobájában, hát ne rakjon. Ha nem mossa el a ruháit, akkor ne mossa. Ez tart egy pár hétig, aztán majd ha mondjuk eljön az egyik haverja hozzá, akkor majd elszégyellheti magát. Vagy amikor nem tud mit felvenni, mert minden ruhája szennyes.
Már nem pakolom az ő cuccait, azért is hisztizik hogy lusta dög vagyok stb.
Ha mosogatásra rá várnék akkor szerintem 50 évig nem lenne tiszta tányér.
Saját tapasztalat:
8 éves lehettem, mikor a tv-ből hallottam valami csúnya szót, és az nap egésznap azt mondtam, mert jól hangzott, főleg hogy végre tudok "csúnya szót mondani."
Figyelmeztettek kedvesen, hogy hagyjam abba, többször, de semmi pofon vagy valami.
Anyám megelégelte, azt mondta megyek az intézetbe. A szemem előtt pakolta össze a cuccaim miközben ott bőgtem. Mikor végzett már levegőt se kaptam.. Akkor mondta kapok még egy esélyt, de ha elszúrom, nincs 3.
Ne félj utána kisangyal voltam..
Azóta tudom, hogy nem lett volna erre hajlandó, ez is gyereknevelő módszer. Ha nincs más ötlet próbáld meg te is.
A SAJÁT cuccait nem pakolom. De pl. a mosogatás, főzés rám marad mert rajta kivűl még 3 gyerek van.
Szóba került a nevelőintézet, azt mondta ott biztos jobb..
Én azt feltételezem, hogy eddig is te csináltál mindent és csak most jöttek az elvárások, hogy apuka lelécelt. Szóval eltűnt egy meghatározó személy a gyerek életéből és erre még hirtelen rányomtál egy csomó plusz terhet. Átbeszéltétek normálisan egyáltalán, hogy mi történt!?
Én nem azt mondom, hogy örökre dédelgetni kell, de azért egészen úgy tűnik, hogy még nem sikerült túltennie magát a dolgon, amin csak rontasz azzal, hogy még azzal is fenyegeted, hogy még te is eltűnsz majd az életéből. Ez tényleg zseniális motiváció...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!