Mit lehet tenni egy 12 éves csúnya beszédével?
Szappannal mosnám ki a száját, és bevágnám egy kád hidegvízbe!
Nem verés!
Szia! Én ugyan így vagyok az édesanyám párjának a 9 éves (fiú) kisgyerekével (az apjánál van elhelyezve a gyerek).
Ha veszít egy játékban, jön a f.....ó, g..i f..z és társai, valamint az apjának is azt mondja, "takarodj zuhanyozni" nekem pedig már nem 1x mondta hogy takarodjak ki abból a szobából, ami az enyém. Csak a két sztori között az a különbség, hogy nálunk senki nem foglalkozik ezzel...
Egy 12 éves kis hülyegyerek még könnyen nevelhető. Nehogy már ne tudd megnevelni, felnőttként! :)
Ha csúnyán beszél, és már nem hat a szép szó mehet az instant pofon, ha folytatja akkor folytas Te is. Hidd el, hamarabb adja fel! :)
Ha pedig büntetés, akkor az legyen büntetés. Kütyük elvétele legyen 1 hetes időintervallumban. Közben egy picit se engedj. Ha lejárt az egy hét, add vissza szó nélkül, és tisztázd vele, hogy a következő csúny szónál, azonnal ez fog történni.
Kitartást! :)
Próbálj egy kis logikát csempészni a nevelésedbe. Először a nagyobb problémát oldjuk meg, aztán haladunk a kisebbek felé, mint a csúnya beszéd.
A gyereked problémáiban segíts, ne azon rinyálj, hogy csúnyán beszél. Ne az motiváljon a gyereknevelésben, hogy a saját kényelmetlenségeidet eltüntesd, mert akkor valóban egy kudarc a nevelésed. A pofozkodással meg csak bevallod neki, hogy kifogytál már minden ötletből. Veréssel csak akkor tudod nevelni, ha tényleg nagyon megcsapkodod, de az is csak látszatra fog működni...
Majd ha biztonságban érzi magát és kicsit tud majd gondolkodni is, akkor a beszédstílusa is változni fog...
Az utolsó mondatoddal meg is válaszoltad a kérdésedet:
"Egyedül nevelem szóval apuka kizárva ebből a történetből."
Nem tudhatom, hogy meghalt az apja, vagy szétváltatok, de a gyereknek az lehet a fő problémája, hogy egyedül neveled. Nincs apa mintája, plusz kamaszodik is. Gondolom sokszor hallja, hogy nincs pénz erre, nincs pénz arra, úgy gondolja szar élete van, és rajtad meg a környezetén ilyen formában vezeti le a gondjait.
Szerintem.
Apukáról: Én vetettem véget a kapcsolatnak, azóta a gyerek tör, zúz, valamelyik nap is az ebéd a földön kötött ki mert nem adtam oda a laptopot, tesoit is bántja. Apuka rá se néz a gyerekekre, külföldön egy 20 éves nővel él (apuka 40 éves).
Már nem bìrom idegileg..
Mióta beszél csúnyán? Megkérdezted mi baja van? Gondolom nem ok nélkül ilyen...
Biztos valami gondja van.
Szobafogság? Motiválás valamivel, hogy leszokjon a csúnya beszédről. Biztos szeretne valamit elérni, kapni stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!