Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 16 hós babánk van, és kaptam...

16 hós babánk van, és kaptam egy jó álláslehetőséget, ti elfogadnátok?

Figyelt kérdés

8 órás munka, magas beosztás, régen áhított cégnél, magas fizetés. Fejvadász talált rá a régi önéletrajzomra, behívtak, megkaptam. Amúgy nem kerestem munkát. Párom itthon maradna babával, de félek megviselné a kislányomat, hogy apa lesz itthon. Bár annyira nem anyás, nem apás, mindenkivel jól elvan. Nem "kenyérre" kell a pénz (ne értsétek félre kérlek), páromnak is van munkája, szépen élünk. De tudom, hogy kb

egy év múlva ígyisúgyis vissza kell mennem dolgozni, és ez a lehetőség többé nem lesz, ha visszautasítom örökre elszáll. Szeretem a gyermekem, de dolgozni is szeretek. Általában 1 perc alatt döntök, határozott vagyok, de ezen a kérdésen 1 hete agyalok. Ezért mindenkit megkérdezek, akit tudok. Ti mit tennétek?

2016. júl. 21. 22:44
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
37%
A gyereket választanám. Kivéve, ha tényleg egy rendes férjem lenne, aki ugyanúgy megcsinál mindent, főz, mos, takarít, ugyanannyit foglalkozik a gyerekkel, játszótérre viszi minden nap, nem ülteti le a tv elé, hogy neki nyugalma legyen, és főtt kajával az asztalon vár minden este. Ilyen férjed van? Akkor bűntudat nélkül mehetsz.
2016. júl. 22. 09:38
 22/37 anonim ***** válasza:
40%

Nincs az a pénz amiért mennék. A gyereked első 2 évéről maradsz így le, ami soha nem jön vissza, nekem ez fontosabb lenne.

A munkahely manapság annyira képlékeny dolog, egyik sem tart örökké, ezért nem éri meg.

2016. júl. 22. 10:35
 23/37 anonim ***** válasza:
77%
Én mennék a helyedben, feltéve ha apuka tényleg teljesen ellátja azokat a feladatokat, amiket te elvégeztél. Dolgozni is szeretsz, rég áhított cégnél lenne a munka. Vágj bele, sok sikert :)
2016. júl. 22. 11:14
 24/37 anonim ***** válasza:
70%

Miért maradna le a "gyerek első két évéről"? Nem 0-24-ben fog dolgozni.:-)

Kérdező, vállald el. Nincs rosszabb a mártír anyánál, aki úgymond "mindent felad" a gyerek kedvéért, holott erre semmi szüksége a kicsinek. A háztartás megoldható, fogadtok bejárónőt (ha még nincs), kaját lehet rendelni is. Nem töltesz majd kevesebb minőségi időt a kislányoddal, mint azok, akiknek az otthon töltött napjai jó része elmegy a bevásárlás-főzés-mosás-takarítással.

2016. júl. 22. 11:26
 25/37 anonim ***** válasza:
56%
vállald el!
2016. júl. 22. 12:43
 26/37 anonim ***** válasza:
87%
Nem értem, miért viselné meg a pici lányt, hogy az édesapjával van otthon. Egy szerető szülővel.
2016. júl. 22. 14:25
 27/37 anonim ***** válasza:
51%
Már látom, hogy le leszek pontozva, de én nem fogadnám el az állást. A gyereket választanám, nekem ő fontosabb, mint a jó munkahely. Nem arról van szó, hogy a férjem nem alkalmas gyereknevelésre, vagy nem végezné el a házimunkát. Csak nem akarok lemaradni a kicsi első három évéről, minden időmet vele akaron tölteni.
2016. júl. 22. 16:42
 28/37 anonim ***** válasza:
69%
Mennék :)
2016. júl. 22. 17:51
 29/37 anonim ***** válasza:
80%

Elvállalnám.

Én anno 6 (igen, hat) hónapos voltam, amikor anyukám visszament dolgozni, pont ugyanígy, mint te. Volt munkája, ahová visszavárták volna, de kapott egy jobb lehetőséget és élt vele, pedig biztosan nehéz volt neki is. Ráadásul velem még csak apu sem maradt otthon, szóval attól kezdve bébiszitter vigyázott rám. Jó a kapcsolatom mindkét szülőmmel, mindig is az volt, nem érzem azt, hogy ez negatívan befolyásolt volna engem, pedig én még tényleg nagyon kicsi voltam.

Azt meg erősen túlzásnak tartom, hogy valaki 3 évig otthon ül a gyerekével. De végül is nem az én dolgom, mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó. Én biztosan elvállalnám.

2016. júl. 23. 01:45
 30/37 A kérdező kommentje:
Nagyon örülök, hogy mindkét oldalról érkeztek válaszok, köszönöm szépen. Úgy döntöttem, elfogadom a lehetőséget, azzal a feltétellel, hogy "nem mindenáron". Ha látjuk, hogy a pici viselkedése megváltozik/vagy apa nem bírja/vagy én nem bírom a tempót, eljövök. Hisz, rájöttünk, erre való a próbaidő az új cégnél:). Az ennivalót rendeltük eddig is heti 5 napra, a maradék 2 napra a mama főzött eddig is (1 félét, ami két napra is elég, így neki sem volt megterhelő.:)) illetve heti 1 napot (délelőttől-18:00ig kb) mamáék vigyáztak a babára, így nekünk is megmaradt egy nap intézkedésre, meg kettőnkre. Ez eztán is így lesz. A férjem is azt mondta, fogadjam el, ő örül hogy itthon lehet. Köszönöm mégegyszer a válaszokat, sok új nézőpontot találtunk közte. Minden jót nektek!(mindenkinek ment a zöld kéz)
2016. júl. 23. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!