Miért nem tisztelik manapság a fiatalok az idős szüleiket? Ez a trendi?
ez a szülőtől is függ erősen. egyrészt a szülő nevelte a gyereket, neki kellett volna megtanítani az ilyen alapvető dolgokra. másrészt meg a gyerek sem hülye. hogyha nem tiszteli a szülejét,annak általában oka van.
pl ha valakinek az apukája agresszív és verte őt kiskorában, az anyja meg csak szótlanul nézte, akkor ott megértem,hogy a gyerek felnőttként nem tudja tisztelni a szüleit ezek miatt. szóval szerintem erősen a szülő hibája,hogyha a gyerek felnőttként az ajtót rácsukja a szülejére.. ennek oka van szinte mindig!
A gyerekek a szülői nevelés, példamutatás hű tükrei.
Amire szocializálva lettek otthon, azt adják vissza.
Van persze 0.001ezrelék kivétel ez alól is, de nem ők az általánosítás alapjai.
A tisztelet meg a szeretet az nagyon nem ugyanaz.
Pl ha nem is szereted őket attól még tisztelheted őket.
A gyerekek a szülőket tükrözik tehát ha a szülők se tisztelték az előző generációt akkor a gyerek se fogja később de ez neveltetéstől is függ.
Egyébként meg megváltozott az életfelfogás mert egyrészt mindent a szélsőséges liberalizmus irányít másrészt meg a majdnem 50 éves kommunizmus tönkrevágta a magyar embereket és igazán most érződik az hogy manapság semmi sem szent. Se Isten se a hazaszeretet se tisztelet se becsület, minden leértékelődött... Megjegyzem tisztelet a kivételnek :)
Úgy nézem itt is az a gyakori félreértés van néhány embernél, hogy a szülők azzal, hogy felnevelnek tesznek érted valamit. Nem a gyerek választja a szülőket, nem a gyerek kér tőlük szívességet, nem a gyerek tehet róla, hogy még ha engednék is, hogy dolgozzon, nem tudna 16 éves kor alatt és nem ő tehet róla, hogy el van kényeztetve és rászokik, hogy elvárja amit mindig is megkapott.
Oka van annak, hogy törvények vannak rá, hogy minimum hogyan és meddig kell eltartani egy gyereket ha meg akarod tartani a gondviselői állapotodat. Ha örökbe fogadok egy kutyát akkor annak hálásnak kell lennie, hogy nem dobom ki rögtön az utcára vagy nem hagyom éhen pusztulni? Persze, ha aludhat az ágyamon azért csóválja a farkát de nem várom el, hogy visszafizesse a kutyakaja árát. Egy gyerek 18-20 éves koráig, funkcionalitásában olyan mint egy baromi drága, kényes és időigényes kutya, ha többet vársz el 1, rossz szülő vagy 2, lehetetlen elvárásokat állítasz fel és pofára esésre ítéled magad.
A szüleimet nem a koruk miatt tisztelem. Az apámat rajongásig szerettem kicsi koromban, anyukám pedig egyes egyedül nevelt minket fel. Egy talpraesett, okos, erős nő. A nagyapám igazi profi a szakmájában. Erkölcsileg, morálisan és érzelmileg is a példaképem. A nagyanyám számomra a nagybetűs Nő. Imádom őket. Nem a koruk miatt.
Senkit sem vagyok hajlandó azért tisztelni, mert előbb született nálam. Mi abban a tisztelni való? Azt ki kell érdemelni szerintem.
Most lelehet pontozni :) de nekem az a véleményem hogy ez kölcsönös alapú.
Ha Ő tisztel téged annyira hogy nem döngöli az orod alá hogy például a boltba mér vettél 100 Ft-ér ásványvizet mikor van otthon is meg hogy ez ennyi volt, meg alapvetően ha megbeszéli veled a fontos dolgokat NA majd akkor lehet elvárni hogy tisztled.
Én ha kell segitek szívessen a 90 éves helybelinek mert tisztelem DE NEM A KORA MIATT hanem mert rendes velem meg szeretettel fordul mindenkihez.
Mamám nem ennyire ilyen mint Ő de alapból ő is, ha viszont úgy szól hogy b*zd meg akkor nekem is ez rá a válaszom úgygondolom ez e természetes!
ÉS NAGYON NEM KOR FÜGGŐ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!