Minek vannak egyáltalán családok, ha az emberek nem szeretik, tisztelik, támogatják egymást?
Példák,amiket itt olvastam,esetleg hallottam:
-Sokan vannak,akik ha betölti a gyerek a 18. életévét ajtót mutatnak neki.
-Ha teherbe esik,az első dolguk az abortusz,más lehetőséget nem is nagyon hagynak.
-A házaspárok külön töltenek fontos ünnepeket (pl.szilveszter).
-Ha egy nagykorú gyereket támogatnak a szülei,az már rögtön kitartott.
-Ha a már dolgozó gyereknek esetleg nincs munkája,az anya számon tartja,hogy mennyit költött a gyerekre és amint lesz munkája,benyújtja a számlát,hogy mivel tartozik.
-A gyerek nyugodtan mondhat/írhat rosszat,csúnya dolgokat a szüleiről alpári stílusban,senki nem rökönyödik meg rajta.
Stb.stb.stb
Lehet,én vagyok kiváltságos helyzetben,de nálunk nem volt ilyen. Nem dobtak ki itthonról amint nagykorú lettem,ha nem volt munkám,nem írogatták össze,hogy mivel tartozom.Ha volt pénzem,én adtam a szüleimnek (nem hitelként),ha én szorultam meg,én kaptam. Anyukám mindig azt mondta,ha terhes lennék,szóljak nyugodtan neki,majd együtt megoldjuk és haza vihetem a kicsit. Apukám sokat iszik,de soha eszembe nem jutott volna elítélni őt emiatt,vagy rosszat mondani róla.
Tudom,sokaknak rossz a kapcsolatuk a szüleikkel,de miért kell eltávolodni egymástól?
Kérlek,ha válaszolsz ne végletekben gondolkozz (pl. naplopó,dolgozni NEM akaró gyerek) Köszönöm.
"Ha teherbe esik,az első dolguk az abortusz,más lehetőséget nem is nagyon hagynak. "
Nem vagyok még Anya, de egy felelőtlen GYEREKNEK nem fogom én etetni a GYEREKÉT.
"A házaspárok külön töltenek fontos ünnepeket (pl.szilveszter)" Szilveszterkor minek legyenek együtt? Az az ünnep a barátságról szól. Mindenki töltse a saját társaságával. ha ők úgy akarják akkor együtt. Szíve joga.
"A gyerek nyugodtan mondhat/írhat rosszat,csúnya dolgokat a szüleiről alpári stílusban,senki nem rökönyödik meg rajta." Igen? Ez miért baj? ha egy szülő éjjel nappal ordít és veri a gyerekét, akkor a gyermeknek feltétlen szeretettel, és hálával kéne róla írnia? Ide nem a családi idilljüket írják le az emberek, hanem a PROBLÉMÁIKAT.
Azért a listát folytathattad volna:
- a gyerek ha az anyja vagy apja beteg lesz,rögtön elfekvőbe teszi
- ha a gyereknek kell a ház,akkor eléri,hogy szenilissé nyilvánítsák a szülőket,és otthonba teszik.
-ha az egyik szülő elveszíti az állását a gyerek nem támogatja...
Nem csak a szülők gonoszak...hanem sokszor a gyerekek is..
Neked meg örülnöd kell,hogy így neveltek fel,ilyen szerencsés vagy,
ismerek olyan szülőket akiknél pokol volt a gyerek élete,és még a 18 évét sem várták meg,kitették az utcára.
Ismerek olyan gyereket aki a pénz,drog miatt megveri a saját édesanyját is...
ma 15:09
Igazad van,ezt a részét nem igazán taglaltam,de ez is beletartozik,amit Te írtál. Oda-vissza működik.
"Ismerek olyan gyereket aki a pénz,drog miatt megveri a saját édesanyját is..."
Az én húgom is ilyen, 20 éves fejjel látva, tudom, hogy a szüleim a hibásak azért, mert a húgom egy drogos, verekedős, agresszív állat lett. Ők tehetnek róla, senki más. Sosem figyeltek oda rá, sosem ültek le egyikünkkel sem beszélgetni, sosem érdekelte őket semmi, csak cseszegetni, feszültséglevezetésre voltunk jók. A különbség a húgom és énköztem az, hogy én fegyelmezett, felelősségteljes, komoly voltam kicsi korom óta. Rám még több figyelem jutott...
Úgyhogy, ha a gyerek drogos és veri a saját anyját, ott sem biztos, hogy csak a gyerek a hibás... a szülő neveli a gyereket, nem fordítva. Ezért a szülőé a felelősség is, mivé lett a gyereke.
ma 15:37
Nem feltétlenül csak a szülők a hibásak ilyen esetekben.
Az én szüleim alkoholisták.Anyám agresszív alkoholista,ő mindenért megvert minket a 2 gyerekét.Tudod a nyuszika esete.A volt sapka rajtunk azért vert minket.Ha nem volt azért.Volt hogy kék-zöld foltokkal mentünk iskolába hazudva,hogy leestünk a lépcsőről vagy a bátyám megvert.stb..Volt,hogy a bátyámat anyám egy alkoholos mámorában mert védeni akart engem a nemi szervéhez nyomva a fejét ordította,hogy "Itt szartalak a világra,és jogom van veled azt csinálni amit akarok"A 16 éves bátyám zokogott mint egy kisgyerek.
Apám is ivott,de ő passzív volt.Csak ivott,de semmit nem csinált.Nem védett meg minket,igaz nem is vert minket.Viszont gonosz volt.Ha olyan kedve volt,mert anyámnak árulkodni,hogy a " büdös kölykeid megint ezt és ezt csinálták" Anyám már ugrott és vert minket.Nekem kétszer törte el a karomat a lelkes nevelése miatt..
A bátyám 18 évesen elment,nem is szólt senkinek. fél évvel később egy nap megjelent,megfogta a kezem és elvitt.Én 16 éves voltam.
Ma 36 éves vagyok.Mindketten tisztes felnőtt emberek lettünk.Egyikünk sem lett drogos,vagy alkoholista.Sőt! Mindketten annyira nem vagyunk alkoholisták,hogy soha nem is ittunk életünk során..
Ezért is vallom azt,hogy nem minden esetben a szülők a hibásak ha a gyerek rossz lesz..(de nem mondom azt,hogy sok esetben nem az ő hibájuk is)
Szerintem egyéni hogy kiből milyen ember válik..
Van aki gazdag családban,szerető szülők között nőtt fel,mégis felnőttkorukra a legutálatosabb,leggonoszabb emberekké válnak.Vannak (ahogy mi is) a mocsokból is tudnak méltó emberek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!