Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minek vannak egyáltalán...

Minek vannak egyáltalán családok, ha az emberek nem szeretik, tisztelik, támogatják egymást?

Figyelt kérdés

Példák,amiket itt olvastam,esetleg hallottam:

-Sokan vannak,akik ha betölti a gyerek a 18. életévét ajtót mutatnak neki.

-Ha teherbe esik,az első dolguk az abortusz,más lehetőséget nem is nagyon hagynak.

-A házaspárok külön töltenek fontos ünnepeket (pl.szilveszter).

-Ha egy nagykorú gyereket támogatnak a szülei,az már rögtön kitartott.

-Ha a már dolgozó gyereknek esetleg nincs munkája,az anya számon tartja,hogy mennyit költött a gyerekre és amint lesz munkája,benyújtja a számlát,hogy mivel tartozik.

-A gyerek nyugodtan mondhat/írhat rosszat,csúnya dolgokat a szüleiről alpári stílusban,senki nem rökönyödik meg rajta.

Stb.stb.stb

Lehet,én vagyok kiváltságos helyzetben,de nálunk nem volt ilyen. Nem dobtak ki itthonról amint nagykorú lettem,ha nem volt munkám,nem írogatták össze,hogy mivel tartozom.Ha volt pénzem,én adtam a szüleimnek (nem hitelként),ha én szorultam meg,én kaptam. Anyukám mindig azt mondta,ha terhes lennék,szóljak nyugodtan neki,majd együtt megoldjuk és haza vihetem a kicsit. Apukám sokat iszik,de soha eszembe nem jutott volna elítélni őt emiatt,vagy rosszat mondani róla.

Tudom,sokaknak rossz a kapcsolatuk a szüleikkel,de miért kell eltávolodni egymástól?

Kérlek,ha válaszolsz ne végletekben gondolkozz (pl. naplopó,dolgozni NEM akaró gyerek) Köszönöm.

2012. jan. 22. 14:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
49%

"Kérlek,ha válaszolsz ne végletekben gondolkozz (pl. naplopó,dolgozni NEM akaró gyerek) Köszönöm."

Ez csak azért nehéz ebben az esetben, mert Te is végletekre keresed a választ. Amiket felsoroltál, az mind véglet, nem általános. Lepontozták az első válaszadót, de igaza volt abban, hogy ide a problémákat írják, ebből kifolyólag csak az fog ilyent írni, akinek a családjában szélsőségesen rossz a helyzet. Sajnos sokan vannak, de tapasztalatom szerint még nem ez a többség.

2012. jan. 22. 18:18
 12/14 anonim ***** válasza:
38%

-Sokan vannak,akik ha betölti a gyerek a 18. életévét ajtót mutatnak neki. - Azt gondolom, a szülő addig támogassa agyerekét, amíg az valami értelmeset csinál, a drogozó, bulizó, ingyenélő gyerekeket miért kéne eltartani?

-Ha teherbe esik,az első dolguk az abortusz,más lehetőséget nem is nagyon hagynak. - Ezt magam sem értem, miért van így, ezen az oldalon különösen sarkalatos téma az abortusz.

-A házaspárok külön töltenek fontos ünnepeket (pl.szilveszter). - Mi is külön töltöttük a szilvesztert, na és? Az én legtöbb napját együtt töltjük, elfogadom, hogy dolgoznia kellett.

-Ha egy nagykorú gyereket támogatnak a szülei,az már rögtön kitartott. - Mert nagykorúként már illik valami diákmunkát vállani, legalább...

-Ha a már dolgozó gyereknek esetleg nincs munkája,az anya számon tartja,hogy mennyit költött a gyerekre és amint lesz munkája,benyújtja a számlát,hogy mivel tartozik. - Dolgozó gyerek munka nélkül? Mi van?

-A gyerek nyugodtan mondhat/írhat rosszat,csúnya dolgokat a szüleiről alpári stílusban,senki nem rökönyödik meg rajta. - De igen, én. Szerintem sem helyes, ha a szüleiket ócsároló tinikéket bátorítjuk, tiszteletlenek.

2012. jan. 22. 18:39
 13/14 A kérdező kommentje:

Dolgozó gyerek munka nélkül= nem tanul.

Suli után nekem is úgy volt (két alkalommal is),hogy a próbaidő letelte után nem tartottak rám igényt. Vagy például aki olyan munkát végez (pl.ács,kőműves) ami miatt télen nem tud dolgozni. Így értettem. A példa is úgy merült fel,hogy az ácsként dolgozó ismerősöm télen nem dolgozott,és az anyja benyújtotta neki a számlát.

2012. jan. 22. 19:13
 14/14 anonim ***** válasza:
Azért,mert arra adnak támogatást,és ezt sokan kihasználják,a rendszernek meg kell a sok rabszolga,az olcsó munkaerő.Ennyi a titka.
2014. jún. 12. 04:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!