Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tisztelik manapság...

Xxxcsillag kérdése:

Miért nem tisztelik manapság a fiatalok az idős szüleiket? Ez a trendi?

Figyelt kérdés
Valóban igaz a mai világban, hogy megváltozott az erkölcs és a fiatalok nem tisztelik a az idős szüleiket?

2016. júl. 13. 05:01
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
89%

nem igaz, ez egy baromság. A "bezzeg az én időmban" című mondatok csak az illető mentális leépülését mutatják, az emberek soha nem változtak, csak manapság nem a farmer a lázadás, hanem a miniszoknya.

Ad2, miért kéne alanyi jogon tisztelni azt, aki éppen minősíthetlenül viselkedik? Ha megfigyeled általában pont azoknak nagy a szája, akiknek igencsak kijárna néha egy nevelő pofon a saját viselkedésük miatt is.

2016. júl. 13. 05:36
 2/23 anonim ***** válasza:
84%
Manapság? Erre a kedvenc példám, hogy a férjem nagyszülei régen meghaltak,a férjem se nagyon ismerte őket. Az anyukája állandóan pattogott, hogy menjünk gyakrabban, mert így támogatás, úgy támogatás. Mit ad isten, a halála után pakolásztunk, régi leveleket találtunk. Az apja írta őket egy öregek otthonából, és szinte könyörgött bennük, hogy látogassák már meg, mert hogy évek óta se levél, se látogatás...Az emberek hajlamosak egymás felett látatlanban is ítélkezni és a régi időket valami szent békebeli állapotnak, erkölcsi tisztaságnak beállítani. Hidd el, akkor is ugyanúgy megvoltak ezek a jellemvonások, csak nem volt annyi nyílt kommunikációs tér, mint most, hogy ennyire belelátunk más életébe.
2016. júl. 13. 06:02
 3/23 anonim ***** válasza:
34%
Én viszont úgy látom, hogy sokan nem tisztelik.
2016. júl. 13. 06:02
 4/23 anonim ***** válasza:
75%

Minden generáci mindig erről panaszkdott az elmúlt párezer évben :)

Ha mégis így lenne, az azért tűnhet úgy, mert manapság nem tiszteletalapú a szülő-gyerek viszony, hanem sokkal emberibb, szinte baráti.

2016. júl. 13. 06:23
 5/23 anonim ***** válasza:
29%
Olvasd el a Puszták népét, ott a fiatalok még meg is verték az idős szüleiket, pedig az nem "manapság"volt.
2016. júl. 13. 06:25
 6/23 anonim ***** válasza:
90%
A kor nem érdem, hanem állapot. Tiszteletet meg kiérdemelni lehet, és nem kikövetelni. Azok tisztelik a szüleiket,akik megérdemlik.
2016. júl. 13. 07:01
 7/23 anonim ***** válasza:
37%

Már a kamaszok is csak haszonállatnak nézik a szülőket.

Legyen mobil, márkás ruci, konditerem, szoli, meg amit a szájukon kiejtenek. Ha egy átlag fizetésből vagy egyedülállóként nem tudja biztosítani, akkor megy a hiszti.

Később legyen lakás, autó, stb. Elvégre "normális szülők" ezt tudják biztosítani. Ha nem, minek vállalt gyereket.

Az persze derogál, hogy tanuljon, besegítsen otthon, vagy diákmunkát vállaljon.

18 felett (és gyakran alatta is) jön a "nekem már senki se mondhatja meg, mit csináljak". De azért továbbra is elvárják a celeb-színvonalú eltartást.

Nem keresek kérdéseket, válaszokat, szerintem ezeket mindenki ismeri.

A szomorú az, hogy már nem ők a ritka kivétel. Hanem az a kamasz/fiatal, aki felfogja ésszel, mit tettek érte a szülei, és mik az ő kötelességei. Nem csak azt fújja, mi jár.

2016. júl. 13. 07:56
 8/23 anonim ***** válasza:
88%
Engem pl bàntalmaztak a szüleim. Felőlem meg is dögölhetnek, nem fogok bànkòdni.
2016. júl. 13. 08:05
 9/23 anonim ***** válasza:
93%

Környezetfüggő.

Az utolsó alkoholista proli, aki naponta veri a családot nem fog igazi tiszteletet kapni.

Az otthon tespedő házinénit sem dicsérik meg azért, mert megnézte az aktuális Facebook posztot, amíg a gyerek szarban fetreng 2 órája és a mosást nem volt képes betenni.

Így megy ez szépen sorban. Azt gondolná az ember hogy ez régen máshogy volt, de nem. Régen kínosan sok volt az alakoskodás, de az nem igazi tisztelet. Az apámnak még magáznia kellett a szüleit, de a véleménye attól még megvolt róluk, csak nem lehetett kimondani olyan szabadon mint ma, amikor a gyerek rohanhat a gyerekvédelmisekhez, ha kap egy pofont.

2016. júl. 13. 08:42
 10/23 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon jó lenne, ha nem általánosítanál ennyire, mert nem látsz bele mások életébe.

19 éves lány vagyok. Apukámat nagyon tisztelem, mindig rendes volt velem, amikor gyerek voltam, mindig ő vitt mindenhová, mindig ő ment el a szülőikre és a fogadóórákra, mindenhol ő volt ott, ahol kellett. Kiskoromban mindig ő mesélt esténként. Mindig biztatott, hogy csináljam, amit szeretnék, meg ő tanult velem, ő mondta, hogy igenis sikerülni fog az a nehéz dolgozat.

Anyám ezzel szemben sosem hitt bennem. Mindig elvette az önbizalmam (a külsőmmel és a teljesítményemmel kapcsolatban is). A védelmében annyit el lehet mondani, hogy anyagilag mindent megadott nekem, amit tudott, viszont sosem ismert engem igazán, és mindig úgy viselkedett, mintha gyakorlatilag a tulajdona lennék. Mások előtt játszotta, hogy ő mennyire jó anya, én meg milyen hálátlan vagyok, de azt sosem mondta el, hogy azért nem bízom benne, mert világ életemben csak kontrollálni akart, mindig a magánéletemben vájkált, és ha mégis megpróbáltam megnyílni neki és bízni benne, az első adandó alkalommal ellenem fordította azt. Pl. amikor nem ment a tanulás (nem azért mert nem tanultam, hanem mert egyszerűen nem tudtam a sok életrajzot meg ilyesmit bemagolni irodalomból - a többi tárgy jól ment), akkor rögtön azzal jött, hogy sosem csinálok semmit, biztos nem viszem semmire, és hogy el kéne venni tőlem x dolgot (amit éppen nagyon szerettem, pl. egy társasjáték). Ja, és elrángatott egy pszichológushoz csak azért, mert 10 évesen a legjobb barátom egy fiú volt, nem egy lány :D

Ez most lehet, hogy túl hosszú lett, de azért írtam le, hogy megértsd, hogy ezeket a dolgokat nem látod kívülről. Minden sztorinak két oldala van, és ha egyiket sem ismered igazán, nem kéne ítélkezned. Úgy gondolod, a szülők kiérdemlik a tiszteletet? Remek, tiszteld a szüleidet és ha vállalsz gyereket, neveld úgy, hogy méltó legyél a tiszteletre. Mások életébe viszont ne akarj beleszólni kívülállóként.

2016. júl. 13. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!