Nektek kell a szüleitektől engedélyt kérni, hogy kimehessetek a mosdóba/wcre/?
nem,és soha nem is kellett engedélyt kérnem!
Vendégségbe sem, igy étterembe sem!
B..szna
Konkrétan engedélyt kérni az óvodában kellett. Minden alkalommal el kellett darálni, hogy "tessékszíveslennikiengedniavécére". Ha egy gyerek épp kint volt a mosdóban, nem engedtek ki, meg kellett várni míg visszajön. Egyszerre csak egy gyerek lehetett kint, nehogy elkezdjen valakivel játszani a mosdóban.
Otthon így engedélykérés nem volt (kivéve ha ki akartam menni a házból), hanem mindig szólni kellett, hogy megyek wc-re. Ha nem szóltam és felálltam, anyám egyből átdöfött a tekintetével és jött a "hovamész". Gyakran az ablakból leste, hogy tényleg oda megyek-e ahová mondtam (7 éves koromig nem volt bent wc-nk). Ugyanígy kb. minden mozdulatot magyarázni kellett, inni, enni, pisilni, labdázni, kutyához megyek és mindig le is lett ellenőrizve. Ha valaki megkért valamire, először rá kellett nézni anyámra és ha ő bólintott akkor megcsinálhattam. Ha nem bólintott, akkor nemet kellett mondanom. Ha kérdeztek valamit, ugyanez, csak akkor válaszolhattam ha bólintott. Pedig abszolút szófogadó gyerek voltam, konkrétan még a levegőt is parancs szerint vettem, mégis folyton ellenőriztek. Szóval ez alapján nagyon is el tudom képzelni, hogy van olyan család, ahol engedélyt is kell kérni ha enni, aludni, wc-re megy az ember.
Ez nagyon beteg.
Nekem volt egy ismerősöm, egy lány, akinek télen-nyáron sötétedés után nem lehetett kimennie az utcára, csak úgy, ha legalább 2 fiúismerős vele volt és hazakísérte.
Meg ha késett 10 percet a busz, már a telefonban ordítottak vele, hogy mi a f***ért nincs még otthon.
Az anyja még azt is megmondta neki, hogy 18 éves kora előtt nem lehet barátja, utána is csak akkor, ha ő LEELLENŐRIZTE és rábólint, de szex házasság előtt nem lehet.
Persze, ez nem jött be azért a lány sem volt h***e.
Vannak durva dolgok.
Késéssel kapcsolatban nekem is volt, hogy valami miatt 5(!) perccel később értem haza és anyám a hajamnál fogva rángatott körbe az udvaron, miközben azt üvöltötte hogy életképtelen vagyok és sose lesz belőlem semmi. Aki nem hiszi el, hogy ilyen létezik, az örüljön, hogy számára ismeretlenek ezek a dolgok.
52.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!