Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miért beszél ki a...

Anyukám miért beszél ki a hátam mögött?

Figyelt kérdés

Anyukám és a húgom folyamatosan kibeszél a hátam mögött, akkor is ha tudják, hogy hallom. Nagyon rosszul esik, de ez őket egyáltalán nem zavarja. A húgom mindig kiforgatja a szavaimat meg hazugságokat talál ki, hogy engem rossz színben tüntessen fel. Mostanára már ilyen családi szokás lett szinte, hogy ő és anya engem szapulnak hangosan a másik szobában és meg ülök az asztalnál és hallgatom. Anyukám nagyon csúnyákat mondott ma rám a húgomnak és olyan nagyon fájt, hogy elsírtam magam és nem értem, hogy mivel érdemeltem ki. :"(

16/L

2016. júl. 9. 22:49
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy egyszerű helyzetben, bárkit nagyon megviselne egy ilyen folyamatos családi maceratúra. Ami óriási szerencse, hogy értelmes vagy és fel is ismerted a tanulásba fektetett munka jelentőségét. Ha így folytatod tovább, minden lelki terror ellenére sikerre vagy ítélve - kapaszkodj ebbe a tudatba, amikor mélyponton vagy.

Nem tudom, melyik országban szeretnél továbbtanulni, és Németországban vagyok orvos, és a helyiek sokat panaszkodnak a szűk keretszámok miatt. Annak ellenére, hogy Magyarországon végeztem, és ott is kezdtem el a szakorvosképzést, gond nélkül felvettek elsőre német egyetemi klinikára, és kint is szakvizsgáztam le. Azt akarom ezzel mondani, hogy nagyon drukkolok a felvételidhez, de a világért se ess kétségbe, ha "csak" magyar egyetemre kerülnél be. Értelmes, szívós ember előtt előbb-utóbb lehullanak a falak.

2016. júl. 10. 11:01
 32/38 anonim ***** válasza:
63%
Ugye nem miattuk akarsz orvos lenni?
2016. júl. 10. 12:00
 33/38 A kérdező kommentje:
Nem, nem miattuk. Ez érdekel. :)
2016. júl. 10. 12:52
 34/38 Snorri ***** válasza:
100%
Amikor ilyet olvasok, teljesen elképedek, hogy léteznek ennyire gonosz, ostoba, rosszindulatú emberek, akik még a saját gyermekükkel szemben is így viselkednek...Én azt javaslom neked, hogy ne süllyedj le a szintjükre továbbra sem. Ne mutasd ki, hogy ez neked fáj. Tegyél úgy, mintha nem is érdekelne. Alaposan nézz utána a lehetőségeidnek, gondolom, hogy tudod hova, melyik suliba szeretnél menni, vagy vannak ötleteid. Nekem egy barátnőm külföldön tanul, kap ösztöndíjat, abból eléldegél. Én a helyedben nagyon megfontolnám, hogy a nehezebb utat választom, a saját erőmből. Ösztöndíjjal, nyári munkával, lakótárssal. Talán akad itteni barátnőd is, akivel mehetnél. Ne tedd magad függővé szüleidtől, ha ilyenek, mert nagyon csúnyán vissza fognak élni vele! Úgy kell táncolnod, ahogy ők fütyülnek, és mondjuk év közben csak úgy gonoszságból nem adnak több pénzt. Akkor mit csinálsz? Én a helyedben önállósítanám magam. Érettségi után már mennék is, munka addig meg ilyenek. De akkor és ott végleg elköszönnék a szüleimtől. És befejezném velük egy életre. Hiába lennének a szüleim, ha ennyire gonosz emberek, én elhagynám őket.
2016. júl. 10. 15:49
 35/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2016. júl. 10. 16:37
 36/38 anonim ***** válasza:
43%

Köszi mindenkinek a választ.:)

Puszi! :*

2016. júl. 10. 16:39
 37/38 anonim ***** válasza:
Jó nagy gyökerek.Használd ki őket amíg lehet,utána pedig feléjük se menj.
2016. júl. 10. 18:22
 38/38 anonim ***** válasza:
Az utolsó nagyon jól látja a helyzetet
2016. júl. 10. 19:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!