Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miért beszél ki a...

Anyukám miért beszél ki a hátam mögött?

Figyelt kérdés

Anyukám és a húgom folyamatosan kibeszél a hátam mögött, akkor is ha tudják, hogy hallom. Nagyon rosszul esik, de ez őket egyáltalán nem zavarja. A húgom mindig kiforgatja a szavaimat meg hazugságokat talál ki, hogy engem rossz színben tüntessen fel. Mostanára már ilyen családi szokás lett szinte, hogy ő és anya engem szapulnak hangosan a másik szobában és meg ülök az asztalnál és hallgatom. Anyukám nagyon csúnyákat mondott ma rám a húgomnak és olyan nagyon fájt, hogy elsírtam magam és nem értem, hogy mivel érdemeltem ki. :"(

16/L

2016. júl. 9. 22:49
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
64%
9: Aha... Akkor benéztem, hogy Magyarországról giga orvos elvándorlás van... EU-n belül könnyű mozogni.
2016. júl. 10. 00:07
 12/38 anonim ***** válasza:
77%
Aki külföldön gyakornok és még ott is jár egyetemre az könnyebben tud külföldi állást kapni, remélem másodikra fel tudod fogni.
2016. júl. 10. 00:12
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj én a helyedben kibeszélném őket is, de úgy, hogy hallják. Én nem tűrnék, hogy ilyeneket beszéjenek rólam, a sárga földik lesüllyednének... Tudom, hogy sablon szöveg, de nem kell komolyan venni, csak a sikereid miatt irigyek rád, és próbálnak visszahúzni, hogy "nehogy már a lányom sikeresebb ember legyen, mint én felnőtt korára" te is maradj a család többi tagjának a szintjén. Viszont én az apuddal beszélnék, hogy mégis mi az oka, hogy nem áll ki érted. Talán nem akar balhét?
2016. júl. 10. 00:33
 14/38 anonim válasza:
19%
Szerintem téged ők nem akartak. Csak úgy véletlenűl megszülettél. Szánalmasak az ilyenek.
2016. júl. 10. 00:51
 15/38 anonim válasza:
59%
Mármint a családod, anyáddal az élen.
2016. júl. 10. 00:52
 16/38 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nincs kivel kineszélnem őket. Apukàm nem igazán szokott beleszólni az ilyesmibe gondolom, hogy elkerülje a konfliktust. Kedves utolsó, tervezett gyerek voltam, de úgy tűnik már nincs sajnos rám igény.

De köszönöm mindenkinek a válaszokat.

2016. júl. 10. 01:02
 17/38 anonim válasza:
100%
Nem vgy szerencsés ilyen bunkók mellett.
2016. júl. 10. 01:10
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

Miert foglalkozol veluk? Gondolj arra, hogy a celod a legfontosabb. Mindig. Ezt nem akadalyozhatja meg ilyen gyerekes piszkalodas. Kulonben is milyen anya az ilyen? Inkabb tamogatnia kellene mindenben es biztatni. Ezt mondjad meg neki. Meg, hogy nyugodtan askalodjanak, te leszarod a velemenyuket, ugyis elered a celod.

Kicsit off : az atlag kit erdekel? Kituno? Minek? Csak a valasztott targyak szamitanak bele a pontszamba. En gepeszmernoknek mentem es leszartam pl.: a bioszt meg a torit. Ha okos vagy nem kell magantanar, az erettsegi csak egy IQ teszt....

2016. júl. 10. 01:34
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az én anyám is ilyen primitív volt, alig vártam, hogy betöltsem a nagykorúság határát, és léptem is azonnal el otthonról; még azt a pánikot, ami akkor tört ki...! Azt elképzelni nem tudod, bezzeg akkor próbáltak lebeszélni minden erejüket latba vetve, de mindhiába, az évek alatt felgyülemlett rengeteg keserűség annyi erőt adott, hogy nem hátráltam meg, és a saját lábamra álltam, hiába zsaroltak az anyagi támogatás teljes megvonásával (amit meg is tettek amúgy), nem érdekelt, és nem bántam meg egyetlen percig sem. Persze, sírtam sokat utánuk éjjelente, mert hiányoztak, de ez természetes, hiszen az ember szereti a családját, ha még oly' szívtelenek, vagy primitívek is.

Apám nem volt az, de ő is, mint a tiéd, nem szólt bele soha, kerülte a konfliktust és teljesen addiktív volt - mármint nem szerektől vagy alkoholtól, hanem anyám befolyása alatt élte le az egész életét (már nem él sajnos).

Ami a testvéredet illeti, nos az is tökugyanaz, csak nekem az öcsém volt totál azonos platformon anyámmal, együtt bandáztak állandóan, ő volt az aranygyermek, aki miatt háttérbe szorultam anno, de ennek már vége, szerencsére - vagyis nem, a szerencsének ehhez semmi köze, tettem érte, hogy így legyen; ezt javasolnám neked is, és kitartást, meg rengeteg lelki-, mentális erőt, mert egyedül nem könnyű, kicsit sem, ha nincs az embernek háttérországa.

/Az én mentőövem is a külföldön való tanulás lehetősége volt, ha nem vettek volna fel elsőre, volt B tervem is, szintén külföldön, de nem volt rá szükség :)/

2016. júl. 10. 02:10
 20/38 anonim ***** válasza:
76%

Bocs, javítom magam, egy szó kimaradt az előzőekből: "kívánok", vagyis rengeteg erőt és kitartást kívánok neked, mert nem lesz könnyű menet, ami előtt állsz, de hidd el, megéri.

És még annyit hozzátennék: vigyázz, kerüld el az ismétlés csapdáját, én ugyanis belefutottam, amikor beválasztottam egy, az anyámhoz a megszólalásig hasonlatos attitűddel rendelkező párt magamnak, akitől azután nem volt könnyű megszabadulnom megint csak, hiszen hozzákötött mindjárt két erős érzelmi kapocs is: a szerelem és a közös gyerek, na meg pluszban, nehezítésképpen egy formális is: a házasság köteléke, amiből állítom, nehezebb volt szabadulnom, mint anno a családból, mert ő aztán minden létező érzelmi és egyéb zsarolást bevetett, hogy visszatartson, persze sikertelenül; és a családdal ellentétben, vele a gyerek miatt nem szakíthattam el minden szálat, szal rengeteget kellet dolgozni a kapcsolatunkon, de azóta már rendeztük sorainkat, és ebben rengeteget segített az önismeret, vagyis a pszichológia, melynek segítségével felismertem az életemben ismétlődő mintát.

Ha pedig felismertem, azután már - szinte - gyerekjáték volt dolgozni rajta, hogy egyszer's mindenkorra kiiktassam, és ne kísértsen életem végéig a szörnyű "anyai örökségem". Sikerült, és neked is sikerülni fog. :)

2016. júl. 10. 02:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!