Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miért beszél ki a...

Anyukám miért beszél ki a hátam mögött?

Figyelt kérdés

Anyukám és a húgom folyamatosan kibeszél a hátam mögött, akkor is ha tudják, hogy hallom. Nagyon rosszul esik, de ez őket egyáltalán nem zavarja. A húgom mindig kiforgatja a szavaimat meg hazugságokat talál ki, hogy engem rossz színben tüntessen fel. Mostanára már ilyen családi szokás lett szinte, hogy ő és anya engem szapulnak hangosan a másik szobában és meg ülök az asztalnál és hallgatom. Anyukám nagyon csúnyákat mondott ma rám a húgomnak és olyan nagyon fájt, hogy elsírtam magam és nem értem, hogy mivel érdemeltem ki. :"(

16/L

2016. júl. 9. 22:49
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell velük foglalkozni. Gondolj arra hogy sokkal többre fogod vinni és pár év múlva már feléjük se kell szagolnod.
2016. júl. 10. 02:52
 22/38 anonim válasza:
0%
Es hogyan tanulnal idegen nyelven...???
2016. júl. 10. 03:01
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
Sosem bírtam az ilyen szülőket, hogy nem jó a jeles, csak a kitűnő, kész idegroncsot csinál a gyerekéből. Van ilyen nálunk is a táncklubban s még csak 9 éves a kislány; ami az anyának nem sikerült, azt próbálja a gyereken behajtani. Szólj neki, hogy nagyon sok mindenkinek közepes vagy bukdácsolás gyerekük van, de mégis az övé. Gondolom a húgod még általánosba jár, na, akkor könnyű nagy mellénnyel lenni! Azt javaslom, 2 év s keress kb. 300 km-re lévő egyetemet, hogy koleszos legyél. A húgod még változhat, mert gyerek, de anyud nem igazán, talán egy picit észhez tér, ha már leléptél az egyetemre.
2016. júl. 10. 06:36
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
S még annyi, hogy legközelebb hallod magad emlegetni, akkor menj át s kérd ki, hogy "légyszi négyszemközt beszéljük meg a dolgokat". Ez egy igazi "jó" magyar szokás, hogy valakiRŐL beszélünk fennhangon, de véletlen sem neki, ilyet a kocsmában csinálnak, meg az öreg nénikék a kapuban...
2016. júl. 10. 06:39
 25/38 anonim válasza:
73%
Mert ilyenek az emberek. Az egyik mindent kifecseg, a másikból pedig harapófogóval sem lehet semmit se kihúzni.
2016. júl. 10. 08:56
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Ne probalj megfelelni anyadnak! Ez rgy csapda, mivel az olyen tipusu embernek sosem lehet. Majd beleszakadsz majd es soseclestel eleg jo. Meghozza azert, mert pont az a szereped, h ok jónak tűnjenek hozzad kepest. Ez a "fekete bárány" jelenseg. Sz.rd le szepen okez es gelelj meg kizarolag saját magadnak, menj szembe veluk nyugodtan, ha a lelked melyen igy erzed helyesnek. Jobban fogod érezni magad a borodben
2016. júl. 10. 09:04
 27/38 anonim ***** válasza:
95%

Én is csak azt javaslom, hogy ne megfelelni próbálj nekik, mert úgyis mindenbe bele fognak kötni. Inkább próbálj meg kiépíteni magadban valamiféle védelmi mechanizmust, mielőtt a sárga földig rombolják az önbizalmadat és az önértékelésedet. PL. ha hallod, hogy rólad beszélnek, ne figyelj, inkább menj ki, és gondolj arra, hogy húgodból csak az irigység beszél, anyukádban pedig van valami tudatos vagy tudattalan rivalizálás. Igen, van ilyen anya és lánya között.

Szóval gondolj arra, hogy nincs igazuk, te még sokra fogod vinni orvosként.

Egyébként ki finanszírozza a külföldi tanulmányaidat? Van félretett pénzed a diákmunkából arra az esetre, ha azt mondják, nem adnak egy vasat sem?

2016. júl. 10. 09:25
 28/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az összes választ :) Igazatok lehet, már sokkal jobban érzem magam. Kedves utolsó, még nincs elég pénzem de finaszírozni fogják, hisz őket is el kell tartania valakinek ha nyugdíjba mennek.
2016. júl. 10. 10:27
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként az én anyám altatót kevert a teámba, ez jutott eszembe amikor valaki írta az hashajtót. Tényleg vigyázz! Engem is folyamatosan kibeszélnek tesómmal és apámmal. De ilyen alapdolgok miatt, hogy szőrtelenítek, kifestem a körmöm, tampont használok. Sajnos nehéz megérteni, hogy ők bizony nem a legjobbat akarják neked, hanem a saját akaratukat rád erőltetni. Nekem is nagyon fájt és sírtam sokat, mikor a hátam mögött bántottak. Egyszerűen próbálj ne foglalkozni velük, csak arra gondolj, hogy neked van igazad. Mivel bántanak? Az a legundorítóbb, hogy valaki a saját gyerekét szidja, utálja. Ne hagyd, hogy tönkretegyék az életedet és menj oda tanulni, ahova akarsz, bármi áron. Engem sajnos belesúlykoltak egy iskolába, ami rettenetesen rossz, úgyhogy megzsaroltak a pénzükkel. Ez a jegy kérdés nevetséges, én nem kaptam vacsorát, ha 4/5 volt a jegyem az ötös helyett, vagy nem kitűnő voltam, hanem énekből 4-es, akkor nem engedtek el évzáróra, mert szégyent hoztsm rájuk. Szóval vannak még idióták, sok kitartást neked!
2016. júl. 10. 10:30
 30/38 anonim ***** válasza:
37%
Akkor bizony, ha ők fogják finanszírozni, akkor megtehetik, hogy nem állják a költségeket. Én is azért nem mehettem oda, ahova akartam, mert azt mondták kaját se kapok, menjek közmunkás akkor. A szerető szülők mindig a legjobbat akarják neked. Próbálj jóba lenni velük, ha ők kétszínűwk te is legyél az!
2016. júl. 10. 10:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!