Szülőként ti elengednétek a 16 éves lányotokat egy húszéves férfi lakására beszélgetni?
Nem sokat lehet tudni a fiúról, de annyi már nyilvánvalóvá vált, hogy intelligens, tanult.
Ti is belegondolnátok ebbe nagyon bizarr dolgokat?
Utolsó, úgy tűnik, ezt nem olvastad:
"A kérdező kommentje:
Persze hogy ismerősei egymásnak, már lassan egy éve."
ÜdV
És ha ismerőse? Sajnos nagyobb az esély az erőszakra, ha ismeri.
Én magam 28 évesen sem mennék fel olyanhoz, akitől nem akarok semmit. Pedig hiszek a férfi-nő barátságban, de lehet, hogy a másik fél nem. De én qrvára félek az erőszaktól, nálam ez a félelem mindent felülír.
#45, tudod, én meg úgy voltam mindig is vele, hogy a legnagyobb parám az volt, hogy az egész életem a langyos szürke kispolgári unalom, a felelősségek-kötelességek-másoknak való megfelelések körében fog eltelni, amíg a haverok-buli-fanta másoknak jut... és valljuk be, ha csak anyámon múlott volna, ez kb így is alakul, mert ő is mindig "csak az én érdekemben, most még nem értem, de majd meglátom, majd rájövök, majd hálás leszek...blablabla" módon akart korlátozni... De aztán szerencsére nem hagytam magam, és tudatos személyiségfejlesztéssel sikerült levetkőznöm fokozatosan mindazt, amit amit a szorongásai rám borításával, belém ültetésével kárt okozott. Úgyhogy végül is nem maradt ki a haverok-buli-fanta se...
És hát persze, ha az ember nem kockáztat soha, megmarad a biztonsági zónájában folyamatosan, akkor kevesebb esélye van a rossznak is... a jónak meg semmi. Ha kockáztat, akkor valamivel nő a veszély is, de akkor lesz esélye annak is, hogy az emberrel valami jó is történik...
Szóval én továbbra is azt gondolom, hogy ha az illetőknek ez az első személyes találkozásuk, akkor legyen nyilvános hely, minden más esetben meg a lány (és NE a "csak jót akarók") döntse el, hogy mit szeretne, és aszerint mondjon igent, vagy nemet, vagy javasoljon valami mást.
#44, más a kérdést feltevő és más az érintett - a történet szerint. Az, hogy a kérdező ennyire ismeri, az nem jelenti azt, hogy az illető lány is...
(ha visszagondolok, egyetértek itt többekkel akik már írták, én se a szüleimmel vitattam meg 16-17 évesen, hogy napközben kihez megyek)
Nekem egyik baratnommel ez tortent igazabol. Ismerte a sracot, randizgattak de semmi komoly, tarsasagba is egyutt jartak, senki nem gondolt volna rola semmi rosszat, aztan egyik nap valamiert felszaladtak egyutt a srac alberletebe es a vege az lett hogy a srac megeroszakolta. Senkinek nem mondta el par baratunkon kivul.
Ez egy valos veszely, es nem kimaradas a haverok, buli, fantabol anyuci feltese miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!