Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha nem bírom tovább?

Mit tegyek, ha nem bírom tovább?

Figyelt kérdés

Amióta csak emlékszem szégyelltem az apámat.Nem alkoholista vagy ilyenek,csak szimplán egy idegbeteg állat.Mindig olyan apukát szerettem volna,mint a barátnőimnke,aki vicces,akivel lehet játszani vagy meghallgat engem,hozzá lehet bújni stb...Nem élünk /éltünk soha rosszul.[Apám volt,hogy 1 milliót is keresett.] Eheleyett már kicsi koromban is mindig megalázott,ha vmelyik barátnőm átjött.Ne higgyétek,hogy nagy dolgok miatt,hanem mindig apró kis tipikus gyerekes butaságok miatt kaptam meg azt,hogy hülyegyerek.Kisebb koromban elég pisis voltam.Volt,hogy a nyílt utcán ordibálta,hogy majd ráköt egy wc-t a hatamra.Ekkor kb 8-9 éves lehettem.De előfordult olyan is,(mikor összevesztünk a testvèreimmel)hogy kizavart a kocsiból és a Tesco parkolójában ordította,hohy ****ára elege van belőle.Meg ragozhatnám tovább is,ma pl földhözvágta a laptopját.Mert mindig rossz kedvvel jön haza és neki ilyenkor az a problémája,hogy senki nem akar a közelébe n lenni.Egyszerűen nem akarok egy ilyen emberrel együtt élni.Lécci ne mondjátok,hogy próbáljak meg vele beszélgetni,mert ezzel nem lehet beszélni.Rögtön el kezd ordítani.

Kívülröl persze tökeletesnek lászik az eletem,a barátaim is azt hiszik.De egyszerűen ezt már nem tudom elviselni.Most érettségiztem,a kollégiumot mindenfeleképpen beírom jövőre.Mostmár túltettem magam azon,hogy én soha nem leszek apuci kicsi szemefénye,hanem csak a hülyegyerekje.Én nem neki akarok megfelelni,csak azt akarom,hogy ne szapuljon folyamatosan és hagyjon engem békén.Nyilvan azt hiszi,hogy elfelejtettem a gyerekkori sérelmeket,de ez nem ígyvan,mert sajnos a személyiségem se fejlődik jö irányba

2016. jún. 9. 21:16
 1/10 anonim ***** válasza:
49%

Tudom, hogy ez nem vigasz, meg nem is mentség, de ha ilyen sokat keresett lehet hogy mindig stresszes volt a munkája, és nem tudta normálisan kezelni. Anyukád hogy áll ezzel az egésszel? Vele jó a kapcsolatod?

Így hogy leérettségiztél jobb a helyzet, válassz valami távoli városban lévő sulit, menj koliba vagy vegyél ki egy lakást (ha egész jól éltek biztos megengedheted magadnak) és hagyd a fenébe - legalább is egyenlőre. Egy idő után kipróbálhatod hogy hazamész és megnézed változott-e a hozzáállása.

2016. jún. 9. 21:36
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Hozzál nekem sütit.
2016. jún. 9. 21:45
 3/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az INTELIGENS választ.Az a baj,hogy pesti egyetemre adtam le a jelentkezésemet,de amint lehet en minden kapcsolatot meg akarok szakítani a családdal Ez nem vicc.Azért rettegtem annyira az érettségitől is,hogy minél jobban sikerüljön és el tudjak innen tűnni.Anyámnak is az agyára megy,próbalja kezelni a helyzetet,de azért az ő személyiségére is kihat a stressz es ideges ő is.Itt mindenki ideges,nincs egy laza perc,mert nem lehet tudni mikor mit nem.felel meg ennek az állatnak.
2016. jún. 9. 22:13
 4/10 anonim ***** válasza:
31%
INTELLIGENS, te egyáltalán nem inteLLigens hülyegyerek. Nehogy azt próbáld elhitetni velem, hogy most érettségiztél... Vagy ha igen, magyarból tuti nem lettél jó...
2016. jún. 9. 22:31
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Pl cserélhetnénk egy kicsit... En elviselem apádat te meg jöhetsz hozzánk itt most a földeken megy a kapálás a derekamat nemnerzem .. Jol elni? Na azt mar nem..igaz meg mindig sikerul kiszorítani a teli kabatra valót mert a szüleik nagyon igyekvoek ezert nem bánom hogy mennyire hasogat a napegette derekam holnap hajnal negykor is útnak eredek a kapával... Amugy elhiszem higy neheznek érzed az életed a stressz miatt.. Aki nem élt nehez sorsban annak a nekunk csipcsup ugynek tudo dolgokat is neheznek elik meg.. Gondolj arra van akinek sokkal rosszabb es birja szedd ossze magad legy önálló es kiegyensúlyozott ember.. Nem tetszik apad viselkedése.. Van benne jonis pontosan tudod milyen nem akarsz lenni😉 hajra elore keményen
2016. jún. 9. 23:32
 6/10 anonim ***** válasza:
Anyád választotta ezt az állatot. Ő is megérdemel egy gratulációt, amiért hagyta tönkretenni a gyereke életét.
2016. jún. 9. 23:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Aki ilyen volt egész életedben, az most már nem fog megváltozni. Tipli, amint lehet.
2016. jún. 9. 23:58
 8/10 anonim ***** válasza:
76%

Szia! 100%-ig megértelek, az apám egy az egyben ilyen.. Elfáradt vagy berágott a munkában és azt rendszeresen rajtunk töltötte ki, belénk törölte a lábát. A testvérem és az anyám is úgy beszéltünk vele mintha tojáshéjon járnánk mert egy másodperc alatt a semmire be tudott rágni és hisztizett, sőt, rendszeresen megalázott. Amikor bejött pár rossz jegy ismerősöknek ecsetelte milyen hálátlan vagyok, amikor térdsérülés miatt hónapokig nem sportolhattam arról beszélt hogy hogy nézek ki meg hogy felszaladt rám pár kiló, amikor 14 évesen nagyot nőttem azon röhögött hogy milyen esetlen vagyok.. Ma már ezek nem zavarnának, de 14-16 évesen az ember elég bizonytalan, az ilyenek komoly nyomot hagynak.

Én három éve érettségiztem, természetesen az ország legtávolabbi pontjába mentem egyetemre. Az a baj hogy ő is úgy viselkedik mintha minden oké lenne, amikor meg nem működik a haverkodás akkor arról beszél hogy nem érti hogy miért nem vagyunk közeli kapcsolatban. Nehéz dolog ez..

(ha van kedved beszélni a témáról nyugodtan dobj egy privit)

2016. jún. 10. 01:57
 9/10 anonim ***** válasza:
az en apam is egy hisztis vadallat :D es o is mindig teszi a megjegyzeseket, meg ha neki rosszkedve van, akkor legyen az mindenkinek es mindenbe belekot.
2016. jún. 10. 08:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Christie, azért azt ne felejtsd el, hogy a fizikai meg a lelki jó vagy rossz körülmények mást jelentenek ill. mást okoznak. Lehet hogy valaki aki ilyen hideg családi légkörben nő fel az tényleg sokkal szívesebben kapálna, ha közben meg azt érzi hogy a családja szereti. A rossz anyagi körülményeken túllépsz ha pénzhez jutsz, a rossz lelki körülmények viszont olyan rossz személyiségfejlődést okozhatnak, hogy esetleg soha nem tudsz normális kapcsolatokat kialakítani.
2016. jún. 10. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!