Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyszerűen már nem bírom...

Egyszerűen már nem bírom tovább. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Ez eléggé hosszú történet de igyekszem röviden leírni. Kezdeném ott, hogy anyáék szó szerint éjjel-nappal veszekednek és rajtam vezetik le a feszültséget, de ez már évek óta így megy. Ha meg merek szólalni, hogy jó lenne ha végre normálisan tudnának egymással beszélni veszekedés nélkül, akkor én vagyok a rossz. Egyébként anya elvált apától amikor 6 éves voltam. Apa részéről szlovák vagyok és amint elváltak, visszaköltözött Szlovákiába, anyával éltem egészen 12 éves koromig, amikor összejött a mostani férjével, akivel mint már említettem, folyton csak veszekedni tudnak. Az időm nagy részét inkább barátnőméknél töltöm, mert képtelenség, hogy ezen tudjak változtatni. Bátyám már nem velünk él, de vele tartom a kapcsolatot, sokat beszélünk, és mondta, hogy ne foglalkozzak velük, ha veszekednek, megpróbálni leállítani őket felesleges, ő is próbálta, de rájött, hogy nem tudja őket befolyásolni. Amikor még velünk élt, csak ő tartotta bennem a lelket, mindig mondta, hogy ha anyáék veszekednek, akkor nyugodtan bejöhetek az ő szobájába és beszélgetünk. Ha pedig éppen nem volt otthon, akkor inkább zenét hallgattam, minthogy 2 ilyen embert hallgassak.

Anyával sosem volt jó a kapcsolatom, és apa mondta, hogy ha betöltöm a tizennyolcat, odaköltözhetek Szlovákiába, segítene albérletet és munkát találni. (Szlovákul is anyanyelvi szinten beszélek) Nos, anya ezt nem engedi, sőt konkrétan megfenyegetett, hogy ha elmegyek, olyat tesz, amit még soha stb.

Suliban is vannak gondjaim. Van 3 osztálytársam, akik nem szállnak le rólam. Minden nap szekálnak valamivel, tavaly volt, amikor meg is vertek, és ez többször is megismétlődött de senkit sem érdekelt. Az összes tanár szintén ignorálja, akárhányszor szóltam nekik erről. Szóval gyakorlatilag csak barátnőmre számíthatok.

Nem élünk túl jó anyagi körülmények között és az egyikőjük, emiatt kezdett el inzultálni.

Annyira reménytelennek tűnik körülöttem minden és már nem tudom mit tegyek.

16/f

2015. dec. 1. 09:45
 1/5 anonim ***** válasza:
69%
te vagy a tipikus el verhetjük típus, akiről lerí hogy szekálni kell. Először ha a tanárt nem érdekli akkor irány a doki látletetet vetetsz aztán följelented az osztálytársakat, másodszor anyád csak fenyegetődzik, így amíg nem töltöd be a 18-at addig jól viselkedsz aztán 18 évesen huss apádhoz költözöl minden szó nélkül,mert ha előre szólsz anyád tuti közbe fog lépni és vagy érzelmileg zsarolni fog(és úgy tűnik te tényleg beveszed a hülyeségeit, hisz utólag ugyan mit tehetne ha már nem leszel ott) vagy tettlegességig fog fajulni a dolog.Szóval 18 éves korodig kitartást és ne szólj anyádnak arról, hogy igenis elköltözöl, sőt senki olyannak ne szólj róla aki valamilyen formában kapcsolatban van anyáddal és a férjével.
2015. dec. 1. 09:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

kezd el gyurni ...amikor szekálnak szard le max kapsz egy pofont és? elkezdez gyurni ésm ikor már érzed h vissza mersz ütni vissza ütsz ..és meglásd pár honap után ha rendszeresen edzel vissza tudsz vágni ennyi a képlet :)

jah és lelkileg meg keményítd meg magad ne csak testileg ennyi az egész ...szval magyarul kicsit változz meg ..erről szól a kamaszkor nem de?

2015. dec. 1. 10:09
 3/5 anonim ***** válasza:
31%
Ha teheted, költözz el, állj a saját lábadra. Látom, csak 16 ffi vagy. Én 14 évesen megtettem, nőként.
2015. dec. 1. 10:35
 4/5 Kései Sirató ***** válasza:

Ha betöltöd a 18-at, nyugodtan Szlovákiába költözhetsz. Én a helyedben ezt tenném. Addig még van 2 év, de ha nem Szlovákiába költözöl, hanem itt Magyarországon albérletbe (esetleg közösen a barátnőddel), akkor az is jó megoldás lehet. Az kell hozzá, hogy legyen majd munkád.

Iskolai bántalmazás esetén szólj az iskolai gyermekvédelmisnek. Ha nem tudod, hogy ki ő, akkor az iskola titkárságán kérdezd meg. Direkt erre a célra minden iskolának van egy munkatársa, szóval őt keresd meg! Sok sikert és kitartás!

2015. dec. 1. 10:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Mindenképpen tanulj rendesen, érettségizz le, keress Szlovákiában egy egyetemet, onnantól apud segít majd. Tanulj, hogy jó állásod legyen és többre vidd, illetve, hogy ne függj senkitől.
2015. dec. 1. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!