Mit csináljak? Nem bírom tovább.! 17/L
Én a szüleimmel (ver szerinti) és két kisebbik testvéremmel elek együtt. Es szó szerint egy börtönben élünk. Apámmal van a fő probléma. Anyám meg mindenre sajnálja a pénzt, neki mar egy 4000 Ft-os nadrág (vastag, téli) nagyon drága es nem veszi meg, merthogy mikor ő fiatal volt....(41 éves).
Apám meg ugy kezel mint egy rabot. Az iskolában nem eleg hogy mindennap 8 órám van es van 16 különböző tárgyam meg kell felében neki csak az ötös jo, ha mást hozunk akkor vagy hallgatjuk a szent beszédet vagy nyakon vág minket. Folyton ordibál de olyan szinten hogy nekem mar pusztán a jelenlétetol gyomor idegem van es emiatt kialakult nálam a refluxom. Ja es orvoshoz nem mehetek egyedül max háziorvoshoz de elkísér minden orvoshoz vagy ő vagy anya, vérvétel tol kezdve nőgyógyászon at mindenhova jo hogy be nem jon.
Nincs zsebpenzunk, csak akkor es annyi pénzt kapunk akit ő mond vagy ha kell mondjuk beadni a suliba.
Nem sminkelhetem magam, de meg minimálisat sem, nem hordhatok a jelenléte nélkül rövidnadrágot es szoknyát nem hordhatok bőrből készült ruhadarabokat, nem festhet en be a hajam mikor alig van színe, mert mindezekről en k*va leszek.
Ebben az évben fogom betölteni a 18. életévemet es nem volt meg barátom, nem csak pasi barát de barát barát se. Mindig is kirekesztett voltam. Nem mehetek suli utan sehova. Kétszer hívtak bulizni azóta nem. Meg egyszer el hívtak suli utan bolingozni es nem mehettem.
Folyamatosan szar kajákat etetnek, pedig valószínű hogy lisztérzékeny vagyok (februarban megyek vizsgálatra-anyammal) es meg akkor is majd kenyeren kell élnem mert a másik kaja túl drága. Tönkre tesznek testileg is. Arról nem beszélve h túlsúlyos is vagyok ami ellen küzdök de nem járhatok edzeni igy itthon a szobámban csinálok ezt azt meg nem tudok megfelelően táplálkozni.
A suliban azt kell tanulni amit mond. Faktnak is jövőre (11. O.) azt vehetek fel amit o mond, mert szerinte es tökéletes politikus leszek húgom meg ügyvéd. De egyikünk se akar az lenni. Öcsém a kedvence mert o gépeszetet tanul mint apám tanult anno. Megtiltotta hogy elhagyják az országot mikor en külföldi egyetemen akarok továbbtanulni. Ezt nem bírom mar, évek óta vagdosom magam, nincs olyan nap h ne sirnek es ne imádkoznek hogy üssön mar el egy kocsi vagy valami. Húgommal mar azon agyalunk hogy meg kene szokni, vagy nem tudom.
Mit csináljak????? Turnom kene? Nem tudom el kene tűnni a föld színéről legalább nem "fosztanank" meg őket a pénztől. De mivel en vagyok az elso gyerek velem a legszigorúbb, peldaul húgom at mar elengedi egyedül mászkálni pedig o csak 13.
Mire felvételizel, 18 leszel, akkor már nem kell az aláírásuk, oda jelentkezel, ahova akarsz.
Faktra meg azt mondod, hogy oda mész, közben meg nem, és kész. Nem faktból fogsz jegyet kapni fakton se, hanem tantárgyból.
Nem semmi szüleid vannak. Már próbáltál velük komolyabban leülni és beszélgetni? Igaz az én szüleim nem ilyen szigorúak, de ha valamit nagyon nem akarnak megengedni akkor mindig érveket gyűjtök az adott dolog mellé és így hamarabb megengedik. Mondjuk nem tudom nálad beválna e.
Olyat nem akarok mondani, hogy szökj meg, de lehet akkor észrevennék hogy valamit rosszul csinálnak. Túlságosan is óvnak téged, és nem hagyják hogy a magad ura legyél egy keveset ami már a te korodban igenis fontos, hogy tudj döntéseket hozni. Az ereidet meg kérlek ne vágd semmit sem old meg, hiába feszültségoldó vagy mi(nem értek hozzá nem akarok hülyeséget írni) de csak hegek maradnak a problémáid nem oldódnak meg. Mennyi szabadidőd van? Akár elmehetnél suli mellett valahova dolgozni ahol a kevéske szerzett pénzből vehetnél olyan dolgokat amik neked is tetszenek.
Nem tudom mennyit segítettem, remélem valamit azért igen és remélem tud valaki helyettem valami okosat is mondani :D
Hat ez nem teljesen igy van.
#1 ezt megfogadom köszönöm
#2 igen nagyon jo feszültségoldo es megkönnyebbült leszek, dolgozni nem mehetek el mert "mindent megadunk neked nem kell neked pénz..."
Ha van a suliban iskola pszichológus, keresd fel,kicsit rendbe fogja szedni a gondolataid.
Ne bántsd magad,semmi értelme, csak bűntudatod, és szégyent okoz.
Tudom,könnyen pofázok innen,de tényleg.
Nem kell sokat tűrnöd, és elhúzhatsz otthonról.
Pasizni meg van időd, amiatt ne bánkódj.
Kitartás:)
Keresd fel az iskolapszichológust és BESZÉLJ vele!
Nekem is borzasztó volt a 16-18 éves korom, 3 éven keresztül jártam pszichológushoz, a sulimban pedig 2x hívták be a szüleimet egy nagy beszélgetésre, a pszichológus jelenlétében.
Szerintem sokat nyom a latban, amikor már szakember is úgy látja, tűrhetetlen a helyzet és erről személyesen kommunikál a szülőkkel is.
21/ L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!