Nem bírom tovább a stresszt ami minden nap ér mit csináljak?
Mindkét szülőm rendszeresen jár kivizsgálásokra (magas vérnyomás stb) és minden apróságon egyből felkapják a vizet és mérgesek lesznek és már szinte látom hogy megy fel a vérnyomásuk. Ilyenkor mindig azt mondják hogy én teszem őket tönkre. Nem vagyok rossz gyerek csak egy átlagos tini aki néha fellázad de semmi komoly soha nem csináltam semmi rosszat de valamire mindig kiakadnak( nem raktam el a cipőket, nem mosogattam hasonlók) . Nagyon sok halálesetről hallottam mostanába ahol a szülők meghaltak és borzasztóan érzem magam hogy én teszem őket tönkre emiatt sokszor nem tudok elaludni, rémeket álmodok és vagdosom is magam. Nagyon érzékeny vagyok és nem akarok senkinek rosszat. Ha ezt elmondanám nekik azt mondanák hogy ezzel is felidegesítem őket. Akármikor szomorú vagyok azt mondják hogy csak azért csinálom hogy kikészítsem őket.
Nem bírom tovább nem akarom őket bántani de nem tudok mit csinálni néha úgy érzem legjobb lenne eltűnni:( 16/L
Ha értelmes szülök lennének, az a minimum, hogy ezt megoszthatnád velük. Hisz a gyerekük vagy, érdekelnie kellene öket, hogy mit érzel. Próbáltál velük beszélni?
Találj ki valami új hobbit, amit élvezel, az segíthet.
a magas vérnyomásba senki nem hal bele
te meg ketdj el sportolni, keres bármilyen szakört, probálj ki egy kis mekis munkát
ne rajtuk logj enyi idősen baráti kapcsolatokat kel kialakitani
Hát nem bírják nézni hogy szomorú vagy.
De ugye tudod hogy nem jó hogy vagdosod magad, az pedig jó, hogy ennyire szereted őket. Mert nem akarod őket tönkretenni.
Szerintem az nem jó, hogy ennyire nem érdekled őket.
Kérlek, keress fel egy szakembert. Ezt mint laikus mondom.
Nagyon nehéz lehet neked.
22:26-os: "a magas vérnyomásba senki nem hal bele "
Ezt remélem, nem komolyan gondoltad!?!?!?!
Agy ha igen, akkor nézz utána, mi az agyvérzés megelözö tünete!!!!
Mert elárulom, éppen a magas vérnyomás, és igenis rengeteg ember hal bele!!!!!!
Amit a szüleid csinálnak, érzelmi zsarolás. Nem hinném, hogy szándékos részükről, és nyomasztani akarnak, de ezt érik el vele. Fontos, hogy lásd ezt. Nem te vagy az oka a problémáknak, egy normális embert néhány el nem pakolt cipő vagy el nem mosott tányér nem roppant össze. Ne aggódj. Lehet, hogy stresszesek ők is, sokat dolgoznak, lefáradva, idegesen jönnek haza, és ilyenkor már a legkisebb bosszantások is hatalmasra nőhetnek a szemükben - de arról szó sincs, hogy te valami extrém rossz lennél vagy óriási hibákat követnél el. Kérlek, ne emészd magad emiatt, és nyugodj meg. A szüleid valószínűleg ugyanolyan érzelmekkel küzdenek sokszor, mint amilyenekről te írsz. Igyekezz segíteni, de ha néha nem tökéletes, amit nyújtasz, és előkerülnek ezek a bántó szavak, láss mögéjük, mondd el magadnak, hogy idegesek, felkapták a vizet. Beszélj velük, ha tudsz, arról, hogy ezek a kis megjegyzések mennyire nyomasztanak téged. Biztos vagyok benne, hogy gond a kommunikáció hiánya. Ha nem vagy benne biztos, hogy mit mondj, beszélj pszichológussal, orvossal, valamelyik tanároddal, akivel jó a kapcsolatod. A vagdosás miatt is kérj segítséget. Feleslegesen nyomasztanak ők is téged és te is magad. Hogy felülről szemlélhesd az egészet, szakember tudna segíteni.
Sok erőt hozzá, és ne feledd: közöd nincs az orvosi problémáikhoz, csak ők is el vannak keseredve, illetve stresszelnek - de nem miattad! Ezt ne feledd.
#9-es
Te komolyan ennyire nem vagy képes átérezni másik ember helyzetét?! Képzeld már el milyen lehet neki. Lelkileg - hangsúlyozom, lelkileg - bántják, és akkor azért örüljön, mert van nete meg cipője? Komolyan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!