Nem bírom tovább a stresszt ami minden nap ér mit csináljak?
Mindkét szülőm rendszeresen jár kivizsgálásokra (magas vérnyomás stb) és minden apróságon egyből felkapják a vizet és mérgesek lesznek és már szinte látom hogy megy fel a vérnyomásuk. Ilyenkor mindig azt mondják hogy én teszem őket tönkre. Nem vagyok rossz gyerek csak egy átlagos tini aki néha fellázad de semmi komoly soha nem csináltam semmi rosszat de valamire mindig kiakadnak( nem raktam el a cipőket, nem mosogattam hasonlók) . Nagyon sok halálesetről hallottam mostanába ahol a szülők meghaltak és borzasztóan érzem magam hogy én teszem őket tönkre emiatt sokszor nem tudok elaludni, rémeket álmodok és vagdosom is magam. Nagyon érzékeny vagyok és nem akarok senkinek rosszat. Ha ezt elmondanám nekik azt mondanák hogy ezzel is felidegesítem őket. Akármikor szomorú vagyok azt mondják hogy csak azért csinálom hogy kikészítsem őket.
Nem bírom tovább nem akarom őket bántani de nem tudok mit csinálni néha úgy érzem legjobb lenne eltűnni:( 16/L
Én szüleim is hasonlóak, és mindig, ha meg próbálom ezt velük beszélni, ugyan azt kapom, amit a #9-es válaszoló is ír: hogy legyek hálás amiért van hol laknom, van mit ennem, stb... De ezzel annyi a probléma, hogy igen is hálás vagyok, hogy eddig eltartottak (most egyetemista lévén ösztöndíjjal ill. diákmunkával tartom el magam), csak ők ezt nem fogják fel. Ők azt hiszik, hálátlan vagyok, azért mondok olyanokat hogy idegileg nem bírom ezeket a konfrontációkat, stb... Szóval ez a lehető legrosszabb válasz, ahhoz csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni.
AZt meg hogy megpróbáld megbeszélni velük... hát... tényleg ez lenne a legjobb megoldás, de félek, hogy ugyan azt kapnád, mint én. (Amikor először felhoztam értelmesen a témát, anya fél órán át ordított velem hogy ne szóljak hozzá többet mert nem vagyok a gyereke, meg hogy ez a hála azért hogy felnevel, meg hogy ha így tudta volna, inkább meg sem szül. Hát, jól esett, és szerintem neked sem hiányzik ez.)
Az egyetlen amit tehetsz, hogy megpróbálsz ettől elvonatkoztatni. Igen, nehéz, én is jártam pszichológushoz is miatta, de nem lehetetlen. Amikor meg külön költözöl akár koliba, albérletbe, akárhova, akkor meg ez teljesen meg is szűnik.
Szóval, az egyetlen dolog amit tudok mondani, hogy nem vagy egyedül, ez talán ad egy kis biztatást, és kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!