Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék? Ezt már nem...

Mit tehetnék? Ezt már nem bírom tovább!

Figyelt kérdés

Sziasztok! Anyukámmal élek ketten, és hát nem az a tipikus anya-lánya kapcsolat áll fent köztünk. Néha jól eltudunk beszélgetni, meg nevetni, de mostanában elég ritka. Nem tudunk egymás mellett megmaradni. A nagyobbik veszekedésünk csütörtökön volt, azóta nem beszéltünk szinte semmit. Hétvégén apánál vagyok. Elkezdtem most az egészséges életmód felé érdeklődni és ki szerettem volna próbálni a Norbi termékeket. És itt kezdődött az egész. Ki lettem "osztva" (szerinte ő csak beszélgetni akart) , hogy nem kell játszani a fejem hogy ezt nem eszek azt nem, ez egy nagy átverés, hülyeség az egész. Mondtam,hogy majd én eldöntöm mire költöm a pénzem és hagyjuk ezt a témát mert nem szeretnék róla beszélni. Azért is jobban, végén már kiabáltunk egymással, és ebből jött ki hogy én vagyok az idegbeteg hülye és hogy velem nem lehet beszélgetni. De nem ez az első eset.

Szóval, a lényeg azon van (ez csak a töredék a sok sztori közül) hogy sosem támogat semmiben. Sosem mondja hogy milyen büszke rám, vagy hogy igen ezt jól csinálod és jó ötlet, legyél kitartó. Semmi. Helyette jön a lehúzás és a demotiválás, hogy úgyse fog sikerülni, hagyd abba ezt a hülyeséget. Viszonylag sokat "szomorkodok" és nagyon sírtam a csütörtöki miatt, mert már nagyon kivagyok, hogy a barátnőmet maximálisan támogatja az anyukája, engem viszont soha. Sose semmisem jó. Érzem, hogy már kezdek lelkileg "leépülni".

2016. márc. 20. 15:21
1 2
 1/12 anonim válasza:
75%
Beszéld meg vele a dolgot. Mondd meg neki hogy érzel ( támogatás hiánya,demotiválás ,etc...). Ha kell ijessz rá azzal hogy apudhoz költözöl ,ha pedig ez sem hatja meg akkor ha van lehetőséged rá, tényleg költözz. Amúgy én is hasonló helyzetben vagyok,csak nekem mindkét szülőm kb ilyen,úgyhogy én a barátaimra támaszkodok,onnan nyerek erőt.
2016. márc. 20. 15:55
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyunk mi rokonok? Ugyanezt tapasztalom én is. A helyzet az hogy nem érdemes rájuk hagyni semmit, ha nem szorulsz a segítségükre anyagilag. Aki zsarnoki alkat az is marad. Így kell őket szeretni. Nem szabad sokat engedni a saját életedbe szólással, mert akkor azt fogod észrevenni hogy saját döntési jogod nem is lesz. Ne foglalkozz vele mi a véleménye a norbis cuccokról. Ha negatív tapasztalatod lesz, az is a te tapasztalatod lesz.
2016. márc. 20. 16:22
 3/12 anonim ***** válasza:
31%
Az ilyenfajta szülő-gyerek konfliktus gyakran előfordul és az idősebbnek időnként a jóval nagyobb tapasztalata alapján többnyire igaza van. Ezek a norbis dolgok valóban kereskedelmi fogások, esetenként hashajtót tartalmaznak az elérendő hatás érdekében.
2016. márc. 20. 16:23
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Magamra ismertem, ugyanez a helyzet nálunk is. Sajnos a helyzet nem fog változni, zsarnok lesz örökké :(
2016. márc. 20. 17:03
 5/12 anonim ***** válasza:
Korodat megirnád?
2016. márc. 20. 17:56
 6/12 anonim ***** válasza:

[link]

Mit tehetnél? Esetleg gondolkozz el azon is, amit anyád mond, ne csak a a magadét hajtogasd. Miért kéne támogatnia abban, hogy hülyeséget csinálsz, drágán veszel sz.rt?

2016. márc. 20. 18:19
 7/12 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok nagy véleménnyel a norbis cuccokról, de joga van a kérdezőnek ahhoz hogy a saját bőrén kipróbálja. Én is nagyon sokat költöttem rá mielőtt azt mondtam hogy nincs szükségem rájuk. Van aki erre költ sokat, valaki szép ruhákra, utazásra, lakására, hobbijára. Teljesen mindegy mire veri el a pénzét, ha ő úgy érzi hogy értéket kap érte. Ha az anyuka osztaná be a pénzét lehet hogy még nagyobb baromságokra kellene inkább költenie.
2016. márc. 20. 18:32
 8/12 A kérdező kommentje:
15L, kedves útólsó, lehet nem mindenkinél ugyanugy használ,
2016. márc. 20. 18:32
 9/12 anonim ***** válasza:

15 éves lánynak végképp tök fölösleges Norbi-cuccot venni (megjegyzem, értelme sincs), a saját pénzét(?) persze arra b.ssza el, amire akarja, de az nem várható el felelősségteljes szülőtől, hogy hazudjon, és támogassa a gyereket a hülyeségben. Nem a pénzét(?) akarta beosztani, hanem a véleményét mondta el.

A Norbi-programnak egyetlen értékelhető eleme van, az, hogy propagálja mozgást (is). Teljes kiőrlésű liszteket, alacsony glikémiás indexű (és nem mesterséges!) édesítőszereket, cukorpótlékokat olcsóbban be lehet szerezni, mint náluk.

2016. márc. 20. 19:33
 10/12 anonim ***** válasza:
Én ha oldalra nézek akkor azt látom hogy "szülő-gyermek kapcsolat" kategóriában van a kérdés. Miért a Norbi termékekről kezditek el kioktatni? Személy szerint én sem hiszek benne, de mindenki arra költi a pénzét amire akarja.
2016. márc. 20. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!