Az apám egy alkoholista. Ha így megy tovább belerokkanok. Mit tehetnék?
Nanana, azt felejtsd el, hogy jobb lenne meghalni.
Mindenképp beszélj erről valakinek - közeli barátaidnak, testvérednek, vagy akár egy pszichológusnak. Hidd el, már ez sokat segít!
A másik amit tudsz tenni, mivel látom 18 éves vagy, hogy kezdj el a lehető leggyorsabban önállósodni. Nem tanulsz tovább egyetemen? Az lenne a legjobb. Tanulj meg főzni, mosni magadra, esetleg keress valami munkát. A lényeg, hogy a lehető legkevesebb időt töltsd otthon, járj el barátokkal, menj sétálni, ülj be könyvtárba, moziba, vagy sportolj.
Ha jól értem, akkor tulajdonképpen megígéri mindig idővel hogy leszokik, aztán nem megy neki pár napnál tovább?
Mi lenne ha segítenének neki a leszokásban.Simán te is előállhatsz vele egy olyan pillanatban, amikor épp ez a korszaka van..(ha van).Már mint hogy leszokik.
Nem tudom hol élsz, de itt Budapesten a Nyírő Gyula kórházban foglalkoznak alkoholistákkal.TELJESEN INGYEN.TB ALAPON!!Párom is küzd(ött) alkohol problémákkal..elment oda, és 1 hónapig olyan tablettát kellett szednie, amire ha ráiszik rosszul lesz, vagy bele is hallhat.Ezt 1 hónapig kellett a felügyeletemmel szedni (minden nap előttem vette be a gyógyszert, és alá kellett írnom.)Hetente 1x be is kellett mennie, és a nővérke előtt kellett bevennie.Ekkor már megvolt az időpontja, az Esperal beültetésre, amit meg is csináltak.Ez 1 évig ad "biztonságot".Ha ráiszik rosszul lesz, sőt nagy valószínűseggél bele is hal.Évente ingyen cserélik.
Esetleg ezt dobd fel..hát ha vevők rá a szüleid.
Miért érzed magad lelki roncsnak? Az egyik előttem lévő kommentbe írták, hogy minél több társasági életet élj, igazuk van.
Miért lenne jobb meghalni? Kinek lenne jobb, ha meghalnál? Neked? A szüleidnek? Nem kell ilyen mondatokat dobálni, hogy jobb ha meghalnál. Ez elég gyerekes, sosem old meg semmilyen problémát, sőt.
Inkább tényleg foglald el magad, költözz el nagyszülőkhöz, vagy más rokonokhoz.
A nagyobbik baj, hogy attól, hogy nem leszel ott, a probléma meg fog maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!