Az apám alkoholista, mit tehetnék?
Anyukáddal kéne beszélni. Nincs az a pénz, amiért megéri elviselni egy agresszív alkoholistát. És még veszélyes is.
Pont 13 éves voltam, amikor kis híján megölt a részeg anyám. Nem akart bántani, csak nem akart elengedni otthonról, és a kezében volt épp a nagykés.
Na én 14 évesen leléptem kollégiumba, hétvégére is csak elvétve jártam haza.
Nincs az a pénz, amiért megéri elviselni egy alkoholistát.
Ha az anyagiaktól féltek, csináljatok egy listát az értékes tárgyakról, és írassátok alá apukáddal, hogy közös tulajdon. Mondván, a biztosítónak kell, esetleges tűz vagy betörés utáni kártérítéshez.
Aztán lehet válni. Válás után a közös vagyon feleződik, anyukád nem lesz kisemmizve.
Ha legközelebb bántalmaz akármelyikőtöket, orvos, látlelet, válókeresetet beadni, távolságtartási végzést kérni.
Vannak ennek lépései, nem ti vagytok sajnos egyedül ilyen helyzetben. Te egymagadban semmit sem tudsz tenni, egyébként is édesanyádnak kellene elsősorban ennek a megoldásán dolgozni, nem pedig egy kiskorú gyermeknek!
Ha ő nem jut elhatározásra, nem teszi meg a szükséges lépéseket, te kiskorúként nem tudsz tenni semmit!
Nem a te dolgod, az édesanyád dolga!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!