Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők ti elengednétek?

Szülők ti elengednétek?

Figyelt kérdés
Szóval két haverommal megbeszélnénk 1-2 fontos dolgot, és beülnénk egy helyi komcsába meginni 1-2 sört. 15 éves vagyok, a haverok 17, a másik meg 20 éves.

2016. máj. 29. 11:37
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
79%
Hasonló korú vagyok. Nem iszok, nem kocsmázok. Aki ezért nem barátkozik velem, arra nem is vagyok kíváncsi. Szüleim sem isznak. Apai nagypapám ivott eleget. Születésem előtt meghalt. Ő is azért ivott, mert elvárták haverok, munkatársak. Nem értem miért kell beszédhez alkohol.
2016. máj. 29. 13:40
 32/49 anonim ***** válasza:
65%

Azzal értek egyet, hogy hozzánk jöhetnek és mindegyik kap egy üveg sört, de kocsmába nem engedném a sok lecsúszott proli közé. Ha megtudnám, hogy mégis elment és ki is szolgálták, a poklot is lehoznám a helyre egy kis hatósági eljárás formájában és azt is elővenném aki a sört vette neki. Rögtön meggondolnák, itassanak -e legközelebb kiskorút.

A szülő nem azért van, hogy a haverja legyen, hanem azért, hogy nevelje és a törvény tiszteletét is megtanítsa.

A válaszokból is látszik, ki megy hétfőn suliba és ki jár dolgozni.

2016. máj. 29. 13:53
 33/49 A kérdező kommentje:

Megkérdeztem, és örültek hogy el mondtam. De inkább úgy lesz hogy megvesszük máshol, és megisszuk kint egy padon.

És még 1x visszatérnék. A barátságba nem számít a kor, és amúgy is van egy zenekarunk, én vagyok a basszus gitáros, ő a szóló gitáros, és ezért vagyunk jóba. Nem értem, mi ezzel a gond.

2016. máj. 29. 14:16
 34/49 anonim ***** válasza:
70%
közterületen nem lehet alkoholt inni..a rendőr ha jól tudom 50 ezerre büntet..akkor már jobban jártok ha valakinél isszátok meg vagy a beülős helyen. a szüleid is okos dolgot tanácsoltak.. másik megjegyzés,hogyha lehetne közterületen alkoholt inni, akkor is megbüntetnének,ugyanis még kiskorú vagy. de nem is lehet..úgyhogy garantált a büntetés ha a rendőr vagy a közteres észrevesz.
2016. máj. 29. 14:19
 35/49 anonim ***** válasza:
31%
Nem engednélek ha a fiam lennél és azt se hogy egy 20évessel baràtkozz. Azok már nem azt akarjàk mind egy 15éves.
2016. máj. 29. 14:28
 36/49 anonim ***** válasza:
46%
Jaj mennyi rozzant vén nyanya van itt az oldalon. Én is hétvégente 15 évesen söröztem mégsem lettem alkoholista csöves, építésvezető vagyok és évente 2szer ha alkoholt iszom, tiniként kiéltem magam.
2016. máj. 29. 14:32
 37/49 anonim ***** válasza:
46%

Elég vicces amiket itt irkálnak a szülők!:D

17 éves srác vagyok járok discóba.

Szóval a lényeg,hogy egy hétvégi discóban lévők közül minden 2. kiskorú.

Minden 4. ottlévő kb 14 éves kislány,aki hót részegen fetreng a hányásába,vagy egy Whisky-colaért lesz*p.

De persze itt Gyk-n, a szülők 90%-a még egy sört se enged a 15 éves fiának. A valóságba viszont nem így van.

15 éves gyerek már van annyira felelősségteljes,hogy tudja kivel barátkozik.Az meg csak a hab a tortán,hogy máskor meg az a bajotok kedves szülők,hogy maximum nagykorúval engednétek el a kiskorú gyereketek valakivel.

Arról meg ne is beszéljünk,hogy minden második kocsmában kiadják az italt a kiskorúaknak, szóval nem a 20 éves fogja megvenni a fiatoknak.

2016. máj. 29. 14:38
 38/49 anonim ***** válasza:
Aha.. múltkor pont ilyen eset volt, razziáztak a rendőrök egy 18as korhatárú szórakozóhelyen. Vicces volt látni ahogy sorra jelentek meg a szülők a kiskorú gyerekekért, mivel a rendőrség értesítette őket. Sőt, olyan is volt aki azt se tudta hogy ott van a gyereke.
2016. máj. 29. 14:40
 39/49 Snorri ***** válasza:
26%
Egyszer el kell kezdeni bízni. Én örülnék, ha a fiam őszinte lenne, elmondaná kikkel megy, és azt is őszintén megmondaná, hogy egy-két csapolt sör. Megegyeznénk. Ha megállapodunk az elfogyasztható alkoholmennyiségben (egy korsó, vagy két pohár, ha már ivott, egy pohár ha még nem). Azon felül ihat természetesen bármit. :)) Ha nem alkoholos. Időre jöjjön, és mindenki jól jár. Ő érzi, hogy nincs bezárva, van döntése, és őszinte lehet, én pedig tudom, hogy hol van, és bízom benne. Egy 15 évest nem lehet bezárni. Egy darabig, de utána csak nagyobbat robban.
2016. máj. 29. 14:47
 40/49 anonim ***** válasza:
79%

"Minden 4. ottlévő kb 14 éves kislány,aki hót részegen fetreng a hányásába,vagy egy Whisky-colaért lesz*p. "

Attól még, hogy sok szülő csak dísznek van más próbálhat normális embert nevelni a gyerekéből.

2016. máj. 29. 14:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!