Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők ti elengednétek?

Szülők ti elengednétek?

Figyelt kérdés
Szóval két haverommal megbeszélnénk 1-2 fontos dolgot, és beülnénk egy helyi komcsába meginni 1-2 sört. 15 éves vagyok, a haverok 17, a másik meg 20 éves.

2016. máj. 29. 11:37
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:
Nem csak velem, csak tudod egy zenekarba játszunk :)
2016. máj. 29. 12:04
 12/49 anonim ***** válasza:
62%

meg lehet kövezni most, de én 15 évesen lányként is voltam kocsmákban a barátnőimmel.persze nem olyan rossz hírnevűekre kell gondolni,hanem inkább pubokra. és nem azért mentünk,hogy jól berúgjunk, volt amikor csak sima narancslevet ittunk.vagy 1-1 koktélt.. nem gondolom,hogy ezzel bármi probléma lenne. ugyanúgy felnőttem,egyetemet végeztem,rendes párom lett, nem lettem ribi ..

fiúknál sem olyan gáz ez szerintem.. nem mondom,hogy most aztán heti rendszerességgel el kell járni, de mondjuk havi 1x nem hiszem hogy gond lenne.

én elengednélek. persze mondom ne a legcsövesebb kocsmába menjetek,ahol öreg alkoholisták vannak. hanem fiatalos beülős helyre.

2016. máj. 29. 12:08
 13/49 anonim ***** válasza:
36%
biztos, hogy nem engedném... rossz italos társaságba nem engedném a gyerekemet...sőt az illetőt megkérném, hogy tartsa távol magát a gyerekemtől....15 évesen nem kellene sörözni... majd 18 után lehet menni, addig nem...17 évesnek se ott lenne a helye... na jó őt még talán elengedném, de inkább menjetek el kirándulni, biciklizni, sportoljatok ne italozás legyen a közös program...
2016. máj. 29. 12:13
 14/49 anonim ***** válasza:
43%
17 vagyok, néha (két havonta, havonta) én is beülök egy kocsmába a haverjaimmal, de ezt nem kötöm anyám orrára, jobb ha nem tudja, én sem engedném a gyerekemnek.
2016. máj. 29. 12:16
 15/49 A kérdező kommentje:
De miért italos társaság? EGyütt gitározunk, illetve a 17 éves meg dobol.
2016. máj. 29. 12:17
 16/49 anonim ***** válasza:
47%
Jaj itt a sok álszent, persze mindenki 18 éves koráig gondolni sem mert az alkoholra! Legalább ne legyetek ilyen nagyképűek. :D Szerintem teljesen oké, de lehet jobb, ha nem mondod, hogy "kocsmába" mentek, csak hogy beültök valahova beszélgetni.
2016. máj. 29. 12:19
 17/49 anonim ***** válasza:
41%

Nekem 15 évesen engedték hogy sörözzek, meg itt a helyi kocsmákban jobban elmertek engedni mert ismertek minket a faluban. Én szüleim ilyentől nem tiltottak csak óvatosságra intettek hogy figyeljek oda, és persze csak is megbízható emberek közé engedtek akiket ismertek. Nekem megadták a bizalmat erre, persze tudnom kellett hol a határ, mondták is hogy 1-2 üveg sör belefér azzal a feltétellel ha nem csinálok rendszert, és tudom hol a határ meg tudom hogy mikor és hogyan kell hazaérjek. Mondták ha meglátják hogy 18 év alatt talaj részegen esek haza akkor megnézhetem magam.

Persze sajnos igaz már közel 18 éves voltam 3 hét kellett hogy betöltsem, akkor megesett hogy eléggé részegen értem haza egy házibuliból. Nem hánytam, meg nem voltam totál kész, de eléggé látszott hogy többet ittam a kelleténél. Persze megkaptam a fejmosást de mondták hogy az a nagy szerencsém hogy nem csináltam részegen semmi hülyeséget.

Én persze azért átgondolnám hogy a gyerekemet el-e engedjem így csak úgy kocsmázni ennyi idősen. Persze a kislányom még csak most lesz 2 éves, nekem még egy ideig nem lesz ezzel gondom, meg a barátnőmnek sem (nem vagyunk házasok), de az biztos hogy én is hasonlóan tennék ilyen esetben mint a szüleim. Nyilván tekintettel lennék arra hogy milyen a környezet, meg hova akarnának menni, és persze kikkel.

2016. máj. 29. 12:20
 18/49 anonim ***** válasza:
32%
mindenki itt veri magát hogy mit képzel a kérdező, mintha ti 15-17 évesen nem ittatok volna semmit, nem ültetek volna be ilyen helyekre, hagyjuk már, nem részegnek megy oda, nem lesz alkoholista. menjél nyugodtan, ha tudod hol a határ!
2016. máj. 29. 12:22
 19/49 anonim ***** válasza:
81%
Lehet hogy álszentség, de én nem akarom hogy a kamasz gyerekem olyan legyen mint én voltam...
2016. máj. 29. 12:26
 20/49 anonim ***** válasza:
71%
Nem engedném.És akik itt az álszentességgel jönnek,miért olyan biztosak benne,hogy azok az illetők is ittak mielőtt nagykorúak lettek?Én 18 voltam mikor először megkóstoltam az alkoholt.
2016. máj. 29. 12:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!