Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők ti elengednétek?

Szülők ti elengednétek?

Figyelt kérdés
Szóval két haverommal megbeszélnénk 1-2 fontos dolgot, és beülnénk egy helyi komcsába meginni 1-2 sört. 15 éves vagyok, a haverok 17, a másik meg 20 éves.

2016. máj. 29. 11:37
1 2 3 4 5
 21/49 $$$$$ ***** válasza:
32%

Fúh . De jó hogy az én szúleim nem oylanok mint a válszolók nagy része ès elengednek ha kesvem van menni :D . Az hiányzik hogy olyan szúlaim legyenek akik 15 ésvesen nem engednek el 1-2 havonta egyszer iszogatni és beszélgetni. Nem is lenn3k az osztály közöss3g tagja . Mivel álatlában 10-15 oszrálytársal szoktunk menni :) . Szóval szerintem nyugodtan elmehetsz :) .

15/F

2016. máj. 29. 12:36
 22/49 anonim ***** válasza:
84%

Nem örülnék neki, ha 15 évesen inna.

Mondjuk, nem is kell bejelenteni, hogy te sört akarsz inni.

Azt meg nyilván megengedném, hogy beüljön valahova a barátaival.

Egyébként én is úgy gondolom, ahogy már korábban írták. Ha inni akarnak, legyenek nálunk. Akkor legalább látom, hogy milyen hatással van rá az alkohol. És ha gond van, akkor nem csinál magából hülyét, hanem otthon lesz rosszul. Aztán később már ő is tudja, hogy hol a határ, hogy ne legyen rosszul.

2016. máj. 29. 12:41
 23/49 A kérdező kommentje:
Szerintem a sörnek nincsen emberre hatása. Vagyis 1-2 csapolt sörnek biztos nem, maximum ha egy nullát mögé raknánk. Sört már kóstolhattam kissebb koromba is, amit apukám ivott.
2016. máj. 29. 12:47
 24/49 anonim ***** válasza:
81%
23: Látod ez a baj. Gondolom, a szüleid is ezért aggódnak. Nem ismered még a határaidat, meg az alkohol hatását. Sörtől is be lehet rúgni és nem is kell hozzá 10-et meginni. Nekem volt, hogy egyetlen üveg sör megártott kicsit, mert nagyon meleg volt, nagyon fáradt voltam, és így jobban hatással volt rám, mint egyébként.
2016. máj. 29. 12:49
 25/49 anonim ***** válasza:
48%

Ne azt mondd, hogy kocsmába mentek, máshol is lehet sört kapni. Mondjuk más helyeken meg kisebb az esélye, hogy kiszolgálnak titeket.

Amúgy hagyjuk már ezt a dolgot, 15 évesen senki sem fog belehalni egy sörbe. Nálatok a konyakmeggyet sem kóstolhatja meg a gyerek meg a dianás cukrot se?

2016. máj. 29. 13:14
 26/49 anonim ***** válasza:
46%

Egy 20 éves miért barátkozik 15 évesekkel?

Mellesleg sok a konzervatív szülő, de egy 20 évessel én sem szívesen engedném el...

2016. máj. 29. 13:19
 27/49 anonim ***** válasza:
51%
Normális szülő nem engedne el. Kit érdekel más mit enged meg. Nem biztos, hogy a többség nevel jól. Sőt.
2016. máj. 29. 13:26
 28/49 anonim ***** válasza:
85%

Nem tudnék válaszolni, mert itt röhögőgörcsöt kapnék:

"megbeszélnénk 1-2 fontos dolgot"

És elmennek hozzá iszogatni, mert a tévében is az van. Charlotte és Samantha is ott lesz? XD

2016. máj. 29. 13:29
 29/49 anonim ***** válasza:
50%

Lehet üdítőt is inni, tehát nem feltétlenül szükséges a sör egy jó beszélgetéshez, pláne nem 15 évesen.

A családomban, rokonságban jó pár alkoholista volt, ezért én nagyon gyűlölöm, ha valaki ilyen korán elkezd alkoholt fogyasztani, és a szülő ezt megengedi. Sok család szenved az alkoholista férjektől, sok bántalmazott gyerek és feleség van miatta, sok család hullott szét, sokan kénytelenek nélkülözni, mert az "apu" elissza az összes pénzt. Ha valaki már 15 évesen belekóstol, akkor elég nagy rá az esély, hogy hasonló sorsra juttatja majd a családját.

Én nem vagyok álszent, mert érettségi után, 19 évesen ittam meg az első sörömet, és utána is ritkán és keveset iszom. Néha évek telnek el alkohol nélkül, tehát lehet nélküle élni, és nem is érzem magam kevesebbnek azoktól, akik minden este a kocsmába ülnek. Tehát azzal semmi baj nincs, ha egy felnőtt ebéd után megiszik egy sört, vagy vacsora után egy pohár vörösbort, vagy vendégségben előkerül valami finom házi pálesz néha, de az már baj, ha ilyen baráti sörözések elkezdődnek ilyen fiatalon. Aztán ha már egyszer lehet, akkor már többször is, aztán már heti rendszerességgel is, utána már naponta is lehet, aztán már autót is lehet vezetni pár sörtől, aztán már részegen a családot is összelehet verni...

2016. máj. 29. 13:31
 30/49 anonim ***** válasza:
60%
21es, én meg örülök hogy nem olyan fiam van mint te, akinek eljárni, meg inni van esze, de egy öt soros szövegben vét 20 helyesírási hibát...
2016. máj. 29. 13:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!