Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fogalmam sincs mihez kezdjek?...

Fogalmam sincs mihez kezdjek? Egyedűl maradtam terhesen.

Figyelt kérdés
Egy éve férjhezmentem. Jól voltunk, persze pici viták voltak. Januárban terhes lettem, amit már megbeszéltünk, hogy ráállunk. Nekem sajnos februárban megszűnt a munkahelyem és nem tálálok azóta sem másikat. Ahol élünk az a férjem lakása.1 hónapja úgy döntött a párom, hogy se velem se a gyerekkel nem kíván élni. Nem akar még gyereket és nem vállalja a felelősséget. Nekem nincs senki rokonom. Azt mondja a válás után kidob a lakásból, ezért nézzek anyaotthont ahova mehetünk. Mivel nincs munkám nem tudnék albérletbe költözni. A férjem teljesen kizárt az életéből, lelkesen keresi az új nőt. Nem tudom mihez kezdjek. Valaki tudna ötleteket adni. Teljesen ki vagyok készülve.
2016. máj. 15. 20:20
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
93%

Lehet, hogy tudna dolgozni, de nincs az a munkáltató, aki felvesz egy kismamát, ebbe gondoljon már bele a sok okos. :(

Aki szerződést emleget: a kérdező kötött, házasságnak hívják. Érzelmi és vagyonközösséget jelentő polgárjogi szerződés, a házasság fennállása alatti vagyonközösség pedig azt is jelenti, hogy a férj lakása közös használatú jog szerint is. A férj nem teheti ki, míg a válást ki nem mondták, a vagyonközösséget meg nem szüntették.

A válás során megállapíthatják a közös lakáshasználatot is, a kiskorú védelmében, sőt, kivételes esetekben a kizárólagos lakáshasználatot is megítélhetik a gyermeket gondozó szülő részére (de ezt amennyire tudom, leginkább bántalmazó kapcsolatokban alkalmazzák). A szülő nő a gyerek hat hónapos korától dolgozhat, ha addig lépne munkába, elveszti az ellátásokat. Persze szükség esetén lehet korábban is kezdeni, de kicsi az esélye, hogy hathetes kortól valóban talál bölcsődei férőhelyet, még ha jogilag elvileg biztosítania kéne az államnak. A gyakorlat azt mutatja ismerősi körben, hogy még egy kétévessel is nehéz a helyzet. Ilyen körülmények között pedig az sem kizárt, hogy a munkaképtelenség idejére még tartásdíjat is kaphat a kérdező, hiszen házasságban, közös akarattal vállalták a gyereket, így a férjnek is van szerepe abban, hogy átmenetileg munkaképtelenné vált a kérdező.

Én a helyedben ügyvédet keresnék minél előbb, olyan nincs, hogy egy apa nem vállalja a felelősséget, ez nem kedv kérdése.

2016. máj. 16. 09:17
 32/59 A kérdező kommentje:
Akkor csak hogy min mindenki tisztán lássa. Összeházasodtunk nagy volt a szerelem. Majd a férjem mondta hogy az ex barátnője nem tudja elengedni és kéri hogy vegye őt el. Nem is foglalkoztunk vele. Aztán kb 2 hónapja véletlenül kiderült, hogy átjárogat hozzá. Nem értettem és beismerte, hogy igazából először az Ő kezét kérte meg de még a lány nem tudott dönteni. Ezek után közölte vele, hogy pedig neki 2015-ben felesége és gyereke lesz. Hát ez vagyok én. A munkahelyemen határozott idejű volt a szerződésem. Kerestem azóta munkát, találtam is, de megtudták hogy terhes vagyok és a próbaidő alatt kitettek. A gyereket tavaly ősszel beszéltük meg. Abbahagytam a fogamzásgátlót. Összejött a gyerek, amin kiakadt akkor én pedig nem is értettem, hiszen nem tudtam az előzményeket. Eltelt 2 hónap és már azt tervezgettük együtt hogy melyik lesz a gyerekszoba. Utána meg gondolom az ex meggondolta magát, mert a férjem azt mondta, hogy mással szeretne élni. Nekem nem kell a lakása. Ha egyedül lennék megoldanám, de így nem tudom. Nincsenek rokonaim. Ügyvédre nincs pénzem mert még az álláskeresési járadékból élek. Nem segít ebben sem. Voltam családsegítőnél azt mondták kereshetek anyaotthont de több éves a várólista. Kiderült még egy csomó hazugság róla. Igazából semmije sincs önerőből. Az anyja vette neki Lakás, autó) bár az Ő nevén van. A férjem már beadta a válókeresetet. Az is kiderült, hogy van már két gyereke akikről szintén lemondott mert ott nem volt házasság.
2016. máj. 16. 09:24
 33/59 anonim ***** válasza:
88%

Lemondani nem lehet gyerekről, a tartásdíjat fizetnie kell.

A régi-új barátnőt nem zavarja, hogy úton van a gyerek, és a következő 18-20 évben minden hónapban viszi a fizetése kb. ötödét? Vagy esetleg ő is át van ejtve, és nem is tud az egészről?

2016. máj. 16. 09:35
 34/59 anonim ***** válasza:
58%

Még egy ötlet: végig dolgoztál ezek szerint. Nincs egy olyan ismerősöd, aki be tudna jelenteni a szülés előtt kb. egy hónappal? Akkor lenne papíron munkaviszonyod a szülés pillanatában, az ellátásokból pedig szépen lassan pár hónap alatt megadnád neki, amit a járulékokra kell kifizetnie.

Az ő családja hogy áll hozzá az egészhez? A leendő nagyszülőktől sem számíthatsz segítségre?

2016. máj. 16. 09:37
 35/59 anonim ***** válasza:
81%

Előzőnek igaza van.

Ha nincs pénzed ügyvédre, fordulj jogsegélyszolgálathoz:

[link]

Nem tudom, hogy polgári peres ügyekben mennyire vehető igénybe. A másik lehetőség a bírósági panasznap, ahol konkrét ügyekben kérhetsz jogi segítséget, segítenek beadványt is szerkeszteni.

2016. máj. 16. 09:57
 36/59 A kérdező kommentje:
Bizony az új-ex nem tud a gyerekről de még arról sem.hogy nős. Az egy dolog hogy dolgoztam, de mivel február óta nincs bejelentett munkám, ezért a gyes marad. Meg a családipótlék. Az ő szülei ki voltak rá akadva persze annak.tudatában, hogy már csinált ilyet. Azt mondták, nem érdekli hogy mit csinál a fia. Nem szólnak bele.
2016. máj. 16. 10:09
 37/59 anonim ***** válasza:
92%

"Nincs egy olyan ismerősöd, aki be tudna jelenteni a szülés előtt kb. egy hónappal?"

A NAV-nál ezt biztosítási csalás néven ismerik azok, akik nem hiszik el, hogy egy 8 hónapos terhes nőt a szakértelme miatt vesznek fel valahová...

2016. máj. 16. 11:21
 38/59 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs. Holnap kezdek egy helyen ahol szerencsere a rossz idő miatt kabáttal el tudtam takarni magam. Hamar észre fogják venni. Már találtam két helyet, de éazrevették és azonnal elküldtek.
2016. máj. 16. 11:24
 39/59 anonim ***** válasza:
49%

Milyen 8 hónapos terhes?:-) Még csak május közepe van, max az ötödik hónap elején van. Ilyen idős terhességet, pláne első babánál ember legyen a talpán, aki tutira kiszúr megfelelő öltözködéssel. Opció lehet a táppénz veszélyeztetett terhesség miatt, ez esetben a munkaviszonyod megmarad.

[link]

2016. máj. 16. 11:44
 40/59 anonim ***** válasza:
92%

"Opció lehet a táppénz veszélyeztetett terhesség miatt, ez esetben a munkaviszonyod megmarad."

Marad egy fenét. Próbaidő alatt instant kirúgás a táppénz és nem védi a terhessége.

Kérdező, mondd le az álláskeresésit MOST azonnal és akkor lesz GYEDED, hisz megvan az 1 éved, különben álláskeresésin se lehetnél! Ha a szülés előtt egy kicsivel használod fel az álláskeresésit, igényelheted a csedet, majd a gyedet!

2016. máj. 16. 11:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!