Gyereket vállalni úgy, hogy nem házasok? Csak szerintem hiba?
huszonéves vagyok. tucatnyi ismerősöm vár most gyereket,vagy már meg is van. egyik sem házas.
lehet én vagyok nagyon ódivatú, de én csakis házasságba vállalnék gyereket.
és itt nem a papíron van a hangsúly,hanem magán a szándékon,hogy összeházasodtunk,egymással szeretnénk leélni az életünket. sokkal stabilabb így gyereket vállalni, nagyobb rá az esély, hogy a gyerek családban nő fel.
míg ha valaki egy barát-barátnő viszonyba vállal gyereket..hát nem is tudom. az nem annyira stabil szerintem. csak egy kapcsolat,amiből több is van az ember életében, tart amíg tart. én itt nem látok olyan nagy esélyt rá,hogy a gyerek úgy nő fel,hogy a szülei együtt lesznek.
persze előfordulhat olyan is,hogy házasok vállaltak gyereket,de még a születése előtt elválnak. vagy hogy barát-barátnő vállalt gyereket és később összeházasodnak és együtt élik le az életük hátralévő részét.. szóval elismerem,hogy vannak kivételek!
de ettől függetlenül még mindig meggondolatlanságnak tartom,hogy úgy vállalnak gyereket,hogy annyira nem komoly a kapcsolat,hogy ki merjék jelenteni,hogy ők együtt maradnak amíg élnek..
ti mit gondoltok? meg lehet nyugodtan mondani,hogyha csak én vagyok maradi..:D
70 es ez egyre cifrább... Az állam dönt helyetted??? azta.... miben? megcsinálsz egy gyereket, és külön procedúra nélkül az állam a nevedet teszi hozzá? Neked még kell utána a döntésjog, hogy megcsináltad, hogy tényleg a nevedet kaphatja e? És te nevezed magad férfinek? hmm...
Az állam nem dönt helyetted , csak jogokat biztosít. Amennyit dönt házasként annyit állampolgárként is dönt. Lehet menni elbujdokolni remetének valami szigetre, ami senki földje, ott aztán semmilyen állam nem dönt.
Fú azta, de kitekerted már... a végén még kiderül, hogy a házassággal az a baj, hogy fertőző is, vagy nem tudom :)
#71, nem, szerencsére nem fertőz, úgyhogy az ember nyugodtan távol tudja tartani magát tőle...
A hozzászólásod többi részével nem tudok mit kezdeni, mert önmagadnak mondasz ellen... először bölcsen megállapítod, hogy igen, a vélelem alapján megállapított apaság (nem, ennek a legkisebb része a név, a "nevére vesz" egy őskőkorból itt maradt szófordulat, mint nyilván tudod, házasságban is lehet a gyerek akár közös néven, akár az anya családnevén...) az egyik, amiben onnantól megszűnik a férfinek döntése lenni (megsúgom, a nőnek is...)... majd utána közlöd, hogy " Amennyit dönt házasként annyit állampolgárként is dönt." Na, most melyik, van házasságon alapuló apasági vélelem, vagy nincs??? (a válasz egy szó, igen vagy nem. A többi a halandzsa...
És igen kérlek, a férfi nem attól férfi, hogy hajlandó alávetni magát egy "anyatípusú" nő hóbortjainak... attól legfeljebb "férjnek és apának való" balek. A férfi attól férfi például, hogy képes megvédeni a saját elveit és érdekeit, és aszerint cselekedni.
(egyébként a magyar családjog a hagyjánabbik fajtából való, a francia pl. olyan elfogultan anya-, és gyerek-centrikus, hogy ott az apasági vélelem megdöntésére sincs mód házasságban. Szóval olyan szuper jog, hogy bízvást nevezhető már jogtalanságnak is, tudod, "a szabadság szolgaság" mintájára.)
Sőt nem tudom, hogy az meg van-e, hogy anno a közjegyzőnél regisztrált (különnemű) élettársi kapcsolat is apasági vélelemmel járt -2010 január 1 és dec 31 között születettekre állt, tehát pont egy évet élt ez a zöldség - de mint látható, hamar kukázták, mert rájöttek, hogy ilyen módon ez a kapcsolati forma nemigen érdekelt senkit.
Na ez van.
Egyébként meg remélem, hogy pár évtized múlva már tényleg egyenjogúság lesz férfiak és nők közt:
(érdemes megnézni a szavazás állását itt, Magyarországon:))
oh, szóval te alfahímnek képzeled, magad, közben meg abban se vagy biztos, hogy a nő akivel élsz, És akit elméletben meghódítottál tutira tőled terhes :O :D Azta, te komplexusos vagy, de nagyon durván.... Innentől nincs több kérdésem.
Csak halkan megsúgom, az alfahímek nagyon nem így viselkednek ;) Dehát valaki kiabálja magáról, hogy férfi, valaki meg FÉRFI ;)
Utolsó, belegabalyodtál, mint macsek a spulniba...:)
1, Nem vagyok alfahím, és nem is akarok az lenni. De omega se... hanem egy az egyenlők között... de vigasztaljon, hogy az biztos nem alfa, akit be lehet rángatni a "de a gyerek az első" játékba...
2, Másodlagos, hogy az az elvi gyerek kinek a génkészletét hordozza, az enyémet vagy másét. A fő kérdés az, hogy szabad döntésemből vállaltam-e, avagy nem.
(tényleg csodálkozom, hogy eszerint a linken se tudtál eligazodni... pedig lásd be, baromi ritka, hogy ma Magyarországon valamiben a liberálisok által hirdetett álláspont kapjon akár a neten is többségi támogatást... na, ez pont ez az eset.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!